Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,48 | 2.167 | 140 | 15,10 | 16,90 | -1,95% |
Ovo mi je najjače kad lik napiše “i to je gotova priča” kao da je konsterniran činjenicom da postoji i druga strana mača.
Lik kao da je CEO Tatre ili Predsjednik EK pa on zna kad je šta “gotova priča”.
A činjenice nadodaje u službenu dokumentaciju kao da je Ivo ili Nadan haha
Kao što sam već rekao, nemam interesa za kupnju/prodaju tu, samo želim razjasniti da svatko može odlučiti što će.
Točka 1. dakle kaže citiram (nebitno je u zagradi i može se slobodno izbaciti, a bitno je velikim slovima:
1. Pojednostavljeno smanjenje temeljnog kapitala (radi pokrića gubitaka smanjenjem nominalne vrijednosti dionice s 20 kn na 10 kn), SPAJANJEM 50 DIONICA U 1.
Dakle smanjenje kapitala IDE SPAJANJEM dionica 50 u 1.
nije ludoovo što forumaš piše, to ima smisla. ali i druga tumačenja imaju smisla jer slovo obavijesti je neslovesno što bi rekli komšije
bilo kako bilo, forumaš griješi smatrajući da ddjh vrijedi 0, 1 kn. čak i da ide stečaj, na burzi bi se moglo dobito 0, 5 kn. a ovdje ne ide stečaj, ovdsje ide spašavanje
da, fokus je otišao u krivom pravcu. Nebitno kako će se spajati dionice, bitno je što će biti nakon toga na burzi s njima. Npr. Dalekovodom se po toj logici nakon spajanja trebalo trgovati po 6-7 kuna, a trguje se po 70 kn! Nešto slično biti će i ovdje, zapravo još bolje jer ulaskom Čeha đuro će krenuti snažno naprijed, a onda su lako moguće i cijene od 100 kn za nove dionice
Sve tu je kao kod Dlkv, i cijena prije, i spajanje dionica i perspektiva firme i sve.
Dakle sve već imamo tu, ne moramo ništa puno zamišljati.
Sretno svima.
@forumaš
ako bude kao kod DLKV bit će onda dobro za dioničare jer čim se počelo trgovati prespojenim dionicama cijena je otišla visoko gore zbog malih količina dionica u opticaju koje ostaju u rukama dosadašnjih dioničara pa ako bude tako i ovdje onda neće biti loše, dapače….
Pa kud će lošije, sa 4 kn na 0,75 kn.
Ali to se već znalo odavno kako će biti.
Barem se moglo izlaziti i po 3 kn danas.
Svaki dan će dio kupaca podnijeti dio gubitka, vjerojatno po kunu svaki dan, barem je to dobro u svemu tome, svatko može reagirati kako želi.
Najgore je bilo sa sastavnicama Agrokora gdje je preko noći sve otišlo na 0,00 kn.
Sve je jasno napisano samo svatko tumaci onako kako mu pase.
Danasnjih 100 dionica bit ce jedna. Nominala zakonski ne smije bit manja od 10 kn .
Na kraju krajeva Djuro ce imat cca 27 mil dionica i temeljni kapital 278 mil kuna ..bez dugova..
Danas je sa cca 10 mil dionica i tem kapitalom 203 mil kuna…o bilanci bolje dane govorim.
Da ..trgovat ce se nakon spajanja samo sto ce danasnjih 100 dionica bit 1 “nova”..
Pozdrav
A koliko će vrijediti ‘jedna današnja dionica’?
Svejedno je ako si razvodnjen koliko se dionica spaja u jednu ili koliko se dionica dijeli na više dionica. Ugh… spojit će mi 5000 dionica koje vrijede svaka jednu lipu u jednu koja vrijedi 50 kuna. Caka je u tome da je prije bilo 5 milijardi dionica i ja sam imao milijunti dio kompanije, gdje je svaka vrijedila po 10 lipa, sad imam desetmilijunti dio kompanije zbog povećanja broja svih ostalih dionica.. Naravno da su morali spajati ta 💩💩💩 kad ni ne mogu provesti povećanje temeljnog kapitala bez izdavanja novih dionica, a znamo da ZTD određuje minimalni nominalni iznos svake izdane dionice. A cijena na burzi kakva će biti, to nitko ne može znati, čak ni oni koji provode i nadziru povećanje temeljnog kapitala.
Ovo je scenarij u kome se gubi pola uloga u najboljem slučaju.
Forumas :
”nemam interesa za kupnju/prodaju tu, samo želim razjasniti da svatko može odlučiti što će”
Kolega, pa to što ste napisali otkriva malo kod vas granični poremećaj ličnosti, .koji ima i odlike deluzija.
prvo, zamišljate sebi neki status gdje ste baš vi taj koji “treba nešto razjasniti” malim dioničarima, bez da vas je itko iz EK ili Uprave ili Češke postavio na tu poziciju.
Drugo, pada vam na pamet da “nitko ne može odlučiti što će” dok kolega forumas ne “razjasni” predviđeno spajanje dionica, prekrajanje i šta god.
Ja bih se na vašem mjestu zapitao , možda ste jedan od onih cjelodnevnih brnjičara koji su već izgubili razum od ove pandemije, a slabo izlaze u kafiće i gdje se skupljaju mlade žene.
Događa se to i najboljima, šta ćete kolega, bit će to dobro , bez brige 😉