Znači ide najgori scenarij za postojeće dioničare jer kad se provedu ova spajanja, sadašnje dionice imat će skoro pa samo simboličku vrijednost. Pisalo se ovdje dosta o tome pred pola godine, ali nekako je izgledalo da će se ići na neka druga rješenja, ali ovo je koma…sadašnji dioničari ostat će ostaci ostataka u novoj vlasničkoj strukturi 👎👎👎
Užžžžassss…ako dobro računam, sadašnje dionice kad se preračuna, padaju na sumbiličnih 0,1 kn po dionici???!
Na DLKV ste vidjeli kako to izgleda, tako da treba iskoristiti kupnju na 2 kn, pa neka ti kupci onda podnesu teret pada do vjerojatno 0,50 kn, barem će se podijeliti gubitak.
Dlkv je sad nakon spajanja dionica na 76 kn, dakle 0,76 kn po starom.
DLKV je privremeno tako visoko samo zbog sporova tj. jer to još nije provedeno i riješeno. Kad se to riješi, jasno je kuda će cijena. Kod DDJH takvih zavrzlama neće biti ako je to uvjetovano programom restrukturiranja koji je odobrila EU, tako da će ovdje biti žestoko šišanje dioničara jer bi sadašnje dionice trebale biti preračunate u nove po desetak lipa. Kupovati sada po 2-3 kn je totalni ulagački harakiri.
Ne mogu vjerovati da netko stvarno hoće kupovati po 3 kn??
Znam da je teško prihvatiti da je gotovo i da mora ići ispod 1 kn, ali da nismo to prošli na DLKV, i svim sastavnicama Agrokora koje su sad na 0,00 kn, rekao bih.
Ovako je teško gledati kad netko kupuje po 3.000% višoj cijeni.
Ali kupci mu trebaju napraviti spomenik kao zahvalu!
ako moram prihvatiti gubitak, radije ću prodati 2022 pa da pokrijem dobit i budem na nuli
ove godine nemambogzna što pokriti pa bi bilo ludo taj guzbitak ako mora biti iskoristim za 2022
porez se ne smije zaboraviti jer je neprenosiv zahvaljujući našim premudrim zakonodavcima
ako moram prihvatiti gubitak, radije ću prodati 2022 pa da pokrijem dobit i budem na nuli
ove godine nemambogzna što pokriti pa bi bilo ludo taj guzbitak ako mora biti iskoristim za 2022
porez se ne smije zaboraviti jer je neprenosiv zahvaljujući našim premudrim zakonodavcima
veliko je pitanje hoćeš li iduće godine to moći prikazati gubitak ako smanjenje vrijednosti bude zbog spajanja i prespajanja dionica jer jedinične vrijednosti dionica više neće biti iste?!?
A i kolege valja uvijek pažljivo čitati sve objave Izdavatelja, kako ne bismo nešto krivo shvatili.
Jer ne leži zec samo u ovom ili onom grmu, već se zec gdje kad otkrije čitav i ruga nam se sa
smiješne udaljenosti.
Kada shvatimo kako je blizu bio zec, on je već daleko iza rijeka i planina.
Evo, priznajem, čak i sam sam, još napola uspavan od adventske pijanke,
jutros promašio zeku.
Samo mudro drugovi, i pamet u glavu prije prodaje po 2 kune ovog blaga.
Ovdje ima takvih temelja za naknadu štete, da mislim da ih ni Uprava Đure još nije svjesna.