ili brutalno razvodnjavanje ili stečaj, treće opcije nema jer EU neće dozvoliti da se državne pozajmice opet pretvore u udjele .nekako mislim da će stečaj izbjeći, ali samo uz opako rezanje kapitala što će u konačnici rezultirati cijenom dionice od 1-2 kn
[/quote]
Ta ista EU je dopustila da RH na sebe preuzme 450M HRK kreditnih obveza Petrokemijei da ih unese u TK. Po cemu je Djuro razlicit od PTKM?
Djuro do kraja godine nece moci vratiti ni kunu od ovih 300M HRK kredita i naravno da ce drzava uz klimoglav EU privemeno povecati vlasnicki udjel u Djuri. Koja je alternativa? Blokada od strane HPB i HBORa i stecaj ili predstecajna nagodba u situaciji kada je firma koliko-toliko stabilizirana pa da imamo dodatnih xy milja kuna penala? I don’t think so.
Proslotjedna GS Djure je ujedno bila i prva GS na kojoj sam ikada bio, i toplo bih preporucio svim dionicarima da dodju na iduce GS jer ce se na njima glasovati o odlukama koje ce imati izravan utjecaj na buducnost Djure i buducnost nasih dionica. Na proslotjednoj GS mali dionicari su Upravi i NOu Maminjovim rijecnikom rekli “Necete razbojnici jedni” i tako bi trebalo nastaviti i dalje.
Od Uprave Djure moramo traziti da na svojim web stranicama javno objavi Plan restrukturiranja i prije nego sto isti bude poslan u EU, mi moramo vec sada znati da li taj Plan restrukturiranja i u kojoj mjeri zadire ili derogira prava malih dionicara… Svatko od nas se treba zapitati da li zeli gledati po strani sto se dogadja da Djurom i nasim dionicama/vlasnistvom ili zeli aktivno sudjelovati u donosenju odluka na GS?
Slavonski brod je nepuna 2 sata voznje od Zagreba, vjerujem kako ne bi trebao biti problem organizirati prijevoz i podijeliti troskove cestarine i benzina, doci na GS, konkretnim pitanjima “rasturiti” i Upravu i NO i vanjskog revizora i nakon toga glasovati pa makar imate samo 1, 100 ili 1000 dionica.
Da postoji taj benevoletni strateški investitor koji bi kupovao po nominali on bi se već nakupovao dionica. Tako da bez obzira na potencijal ĐĐ realno je očekivati gubitke između 80-90%. Za kreditna zaduženja iz 2019/2020 od strane države će se eventualno produžiti dospijeće otplate uslijed COVID epidemije. Nadajmo se da će se 15.9. pojaviti kvalitetan strateški partner i da će tih 10-20% preostale vrijednosti kroz dugi rok nešto više vrijediti ili kako je netko napisao to je 4. mirovinski stup :)))
Ono sto bi bilo lijepo a sto se nazalost nece dogoditi jer EU to ne bi dopustila jest da drzava od svih ostalih dionicara otkupi dionice po 20kn pa neka sa strateskim investitorima dogovara sto god zeli.
8. RUBA IGOR (16014958234)
10. REITOBER KARLO (46069954593)
novi igrači u prvih deset. Kupuju li za sebe
8. RUBA IGOR (16014958234)
10. REITOBER KARLO (46069954593)
novi igrači u prvih deset. Kupuju li za sebe ili za državu?
[/quote]
Kupuju oni i te kako a nije ni bitno za koga ako pricamo o cijeni dionice. Znaju oni zasto kupuju dionice. Razvodnjavanja nece biti velikoga sigurno, stecaj mozemo zaboraviti. Pa nece nitko raditi i ulagati trud ni drzava ni privatni ulagaci da sad se ide u stecaj. Glupost najveca od tog nema nista.
Jedino izgledno drzava ulazi s kapitalom i privatnim preuzimateljem u paketu i preuzimaju đuru. O tom ti zbora nema.
O ulasku strateškog partnera slusam zadnjih nekoliko godina. Od toga da je na stolu bila ponuda Saaba ako uzmemo Gripene, od BAE radi Bradlya.. Itd.. Isao po skupštinama.. Mazal, Bogdanović, Kekez su za mene obićni prodavači magle(naravno to mislim sada s odmakom i naknadnom pameti).
Činjenica je da je bilo nekoliko dokapa, a da osim Bakića i države nitko nije vidio svoj inteteres.. Činjenica je da pale lovu strašnom brzinom.. 600
Đuro je sustavno uništavan i sad je već u komi..
Pa samo zbog zadnjeg nevremena nisu radili danima, a i ovako kasne s isporukama.
https://vijesti.hrt.hr/641261/jako-nevrijeme-u-slavonskom-brodu-i-nasicama-stete-velike
Dugogodisnji sam dioničar Đure koji je na Đuri skupu školu platio.
Cjena mu je uvijek bila viša od realne radi nekakve perspektive, samo dok smo čekali bolje sutra Đuro završio na aparatima.
Kolege koje mi rade u Đuri traže si druge poslove,tako da budite pametni ne nasjedajte na rekla/kazala
Dioničar sam Đure.
Tko kaže da se država ne brine za svoja ulaganja. 😉
O ulasku strateškog partnera slusam zadnjih nekoliko godina. Od toga da je na stolu bila ponuda Saaba ako uzmemo Gripene, od BAE radi Bradlya.. Itd.. Isao po skupštinama.. Mazal, Bogdanović, Kekez su za mene obićni prodavači magle(naravno to mislim sada s odmakom i naknadnom pameti).
Činjenica je da je bilo nekoliko dokapa, a da osim Bakića i države nitko nije vidio svoj inteteres.. Činjenica je da pale lovu strašnom brzinom.. 600
Đuro je sustavno uništavan i sad je već u komi..
Pa samo zbog zadnjeg nevremena nisu radili danima, a i ovako kasne s isporukama.
https://vijesti.hrt.hr/641261/jako-nevrijeme-u-slavonskom-brodu-i-nasicama-stete-velike
Dugogodisnji sam dioničar Đure koji je na Đuri skupu školu platio.
Cjena mu je uvijek bila viša od realne radi nekakve perspektive, samo dok smo čekali bolje sutra Đuro završio na aparatima.
Kolege koje mi rade u Đuri traže si druge poslove,tako da budite pametni ne nasjedajte na rekla/kazala
Dioničar sam Đure.
Naravno vjerujem vam,ali ako dode do toga da ĐURU preuzme privatnik nece vise bit te ekipe koja ga je sustavno unistavala,a znali su zasto ga unistavaju.Na x primjera mozemo vidjeti kako nekadasnji giganti mogu poslovati profitabilno ako se vode politikom rada i reda. Samo mi je zao vas ljudi koji ste ulazili u đuru dok se prodavala magla i radili se skupi dokapi. To sam i prije pisao koliko vas je pokradeno na ovaj ili onaj način. Trenutacno su stvari drugacije i ne moze se vise krasti novac kojeg nema. Ja sam siguran da ce ova tvrtka poslovati pozitivno samo ako uđe privatnik u nju i kad se makne ova ekipa smijesnih upravitelja sa ekonomskim fakultetima. Pozdrav svima
Iducih par mjeseci ce biti vrlo zanimljivi. Obzirom da iza PPDa stoje ruske pare i da se Rusi sve vise i dublje pozicioniraju u Hrvatskoj (PTKM, Fortenova, hoteli na Losinju, potencijalno i Djuro), zivo me zanima kako ce na to odreagirati Ameri u kontekstu Bradleya i potencojalnog ulaska Amera u Djuru. Cisto sumnjam kako ce Ameri samo tako dopustiti da se Rusi preko PPDa jos dublje i vojno pozicioniraju u ovom dijelu EU. Ne kazem da ce se Rusi i Ameri tuci oko Djure, ali da bismo mogli imati zanimljivu i “vrucu” jesen u S.Brodu-mogli bismo. Osobno, ne vjerujem u varijantu stecaja. Plan restrukturiranja ce proci od strane EU, s time kako osobmo smatram da bi taj Plan restrukturiranja morali vidjeti i o njemu na GS glasati svi dionicari i prije nego sto isti bude poslan na klimoglav EU.