DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 20.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,20
122
8
15,20
18,00
0,66%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Kao i do sada kako nitko nije ušao, tako ni nadalje neće ući…barem ni blizu cijene dionice na burzi…

Uprava je sama dala prijedlog od 20 lipa po dionici a da pritom ni sav dug i gubitak nisu pokriveni

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

zvonar, 29.08.2020. u 10:08

Naravno vec sam pisao prije skupštine da se ne prodaje za siću dionice. cak sam i sam dokupio. Stvari se odvijaju u Pozitivnom smjeru i cekamo tko ce preuzeti đuru. Ne moze se gledati samo trenutno stanje, buducnost je budućnost i u pravim rukama to je prava firma.  Jos jednom samo strpljivo. Vise novosti sredinom 9 mjeseca.

Potpisujem kolega, isto samo dokup još ili pokojnik ili pukovnik 🙂 uvjeren u ovo drugo

Bit će naredna dva tjedna turbulentna 🙂 Nadam se da će ovi pesimisti rasprodat već sutra ispod 4 kn 🙂

Molio bih stručne i dobronamjerne da daju svoje viđenje stvari, koliko je tu izgledan stečaj u odnosu na eventualni pristanak vodećih dioničara na razvodnjavanje? Samo argumentirajte!

Samo da se ne zaborave dogovoreni poslovi koje ĐĐ ima za odraditi, a da se uprava malo više potrudila i pobrinula, a ne gledala svoje interese moglo je to i puno bolje..

UGOVORENOST POSLOVA NA 31.03.2020.

u kn

Redni

broj Segment tržišta Investitor/Projekt Ostatak vrijednosti ugovora

1.* OBRANA* vojni program* 195.000.000

2. Patria, Konsberg, Denel Land System Vojni program izvoz 1.000.000

3. GATX Shimmns vagon 32.176.000

4. Ermewa Shimmns vagon 37.911.000

5. Swietelski SLNPS vagon 930.000

6. Euaipol Shimmns vagon 43.497.000

7. MORH Revizija tenka 685.000

8. Ermewa Shimmns vagon 137.000.000

9. ĐĐ Strojna obrada manji ugovori 25.000.000

10. ĐĐ Energetika i infrastruktura manji ugovori 25.000.000

11.

UKUPNO UGOVORENO 498.199.000

Sve je to u redu, ali je uprava u Q2 izvještaju jasno napisala da ovaj vojni ugovor od 195 milijuna više ne računaju kao siguran, jer se nije ni pomaknuo s mjesta od kada je potpisan prije 4 godine i ne zna se kada će i hoće li uopće.

Koliko je dobro što imaju toliko ugovorenih novih vagona, na kojima zbog XY razloga gomilaju gubitke, svatko neka ocjeni za sebe.

Realno, jedino Energetika ima sigurnu budućnost jer jednostavno distribuira energente za cijelu tu poslovnu zonu u kojoj radi skoro 5 tisuća ljudi.

8. RUBA IGOR (16014958234)

10. REITOBER KARLO (46069954593)

novi igrači u prvih deset. Kupuju li za sebe ili za državu?

Mozemo mi tu svako svoje na gore il dolje navijat al sam vrijeme ce pokazati sto se valja iza brda.

Posljedni Đurin ratnik

Novi? Dugo su oni unutra.

Bently, 31.08.2020. u 12:49

8. RUBA IGOR (16014958234)

10. REITOBER KARLO (46069954593)

novi igrači u prvih deset. Kupuju li za sebe ili za državu?

lidopikica, 30.08.2020. u 22:33

Molio bih stručne i dobronamjerne da daju svoje viđenje stvari, koliko je tu izgledan stečaj u odnosu na eventualni pristanak vodećih dioničara na razvodnjavanje? Samo argumentirajte!

Stecaj po meni nije opcija iz istog razloga kao i predstecajna nagodba – predugo traje i Djuro za takvo sto jednostavno nema vremena.

Moja pretpostavka je da ce se dogoditi scenarij vrlo slican li cak identican kao i kod PTKM- ostaje za vidjeti da li sav akumulirani gubitak ili dio gubitka pokriti iz dokapa ili ce se gubitak pokriti iz buducih dobiti.  Strateski investitori ce vrlo vjerojatno htjeti da se gubici pokriju prije nego sto udju u dokap, mi mali dionicari navijamo za to da se oba dokapa (drzava sa 300M i strateski investitori) provedu po 20kn i da se gubici pokriju iz buduce dobiti pa makar za to trebalo 5 ili 10 godina, konacno rjesenje ce biti kompromis izmedju ove dvije krajnosti.

Kada je u pitanju razvodnjavanje – ne vidim kako bismo ga mogli izbjeci, medjutim ogromna je razlika izmedju suludog razvodnjavanja kojeg su predlagali Popijac i Kekez i razvodnjavanja do kojeg ce doci kao posljedica dokapa. Neka drzava u TK unese 300 ili 450M HRK (ovu zadnj brojku je iznio Popijac na GS i ista ukljucuje i sva izdana jamstva u korist Djure) ali po nominali od 20kn i neka nakon toga i provede pokrice gubitaka i pojednostavljeno smanjenje TK – razrijediti ce nas, ali bome ne 50:1.

Ono sto bi bilo lijepo a sto se nazalost nece dogoditi jer EU to ne bi dopustila jest da drzava od svih ostalih dionicara otkupi dionice po 20kn pa neka sa strateskim investitorima dogovara sto god zeli.

Bottom line: Prije tjedan dana sam totalno isfrustriran dosao u napast da svoje dionice prodam po 1.40kn. Sada ih bas iz inata necu prodati i ostaviti cu ih da mi budu 4. mirovinski stup :-))

lidopikica, 30.08.2020. u 22:33

ili brutalno razvodnjavanje ili stečaj, treće opcije nema jer EU neće dozvoliti da se državne pozajmice opet pretvore u udjele .nekako mislim da će stečaj izbjeći, ali samo uz opako rezanje kapitala što će u konačnici rezultirati cijenom dionice od 1-2 kn

budapest !

@osigurac

tu ekipica ( citaj trolovi) sama sebi odgovara i lupa thumbs up 🙂

Pa vidim da. Komedija

Posljedni Đurin ratnik

New Report

Close