Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,20 | 122 | 8 | 15,20 | 18,00 | 0,66% |
Zvonar
pa nije ddjh kras pa da se privatni investitore bore i nabijaju cijenu do neba. Znaju oni jako dobro zasto zele ddjh za 2 milje kuna. Malo bolni porsche kosta toliko.
Za 2 milje kuna ga sigurno nece dobiti – necete razbojnici! 😂 Ako sam dobro shvatio Popijaca na GS, od strateskih investitora ce se traziti da zbirno gledano tj svi investitori zajedno dokapitaliziraju Djuru u visini u kojoj ce drzava uci u Djuru a to ce biti minimalno 300M HRK. Nakon sto prodje dokap (nadamo se do kraja godine), drzava ce u narednom razdoblju morati izaci iz Djure jer ce je na to natjerati EU Komisija. E ti ce biti zanimljivo vidjeti tko ce kupiti drzavni paket dionica i po kojoj cijeni, a da ce biti brutalnog ciscenja i pospremanja u Djuri od strane novih vlasnika- biti ce ga.
Recimo da sam oprezno optimistican ali i dalje pusem na hladno i ne vjerujem nikome dok stvari ne vidim crno na bijelo uz pecat i potpis 😉
Nakon dobro odrađenog posla mislio sam si to je to… ne diram više. Međutim jako me zaintrigirala ova teorija YngwieM …. mislim sve je moguće pa čak i takav scenarij. Dokap po 20 kn i otpis dugova od strane države… ne želim ni znati koja bi to bomba od zarade mogla biti. Ovo će biti vrlo ali vrlo interesantna priča. Nadajmo se sa sretnm završetkom po dioničare. Ipak je tu i NB kojeg se neke stvari moraju pitati.
Do sada su mediji gazili po Đuri i gle vraga sada ipak ima potencijala 🙂 nemojte da Vas plaše..
Zato mislim držat i ne prodavat, cijena je smiješna morate priznat za firmu sa ogromnim potencijalom i pravim ljudima na pozicijama može se napraviti čudo..
Ponovno dajem primjer VLEN-a, može se..
Pa je onda, s obzirom na dokazanu efikasnost u uništavanju kapitala u Đuri, legitimno pitanje otkud interes jakih domaćih igrača za nju?
Dio odgovora svakako je to da preuzimanje kroz restrukturiranje nekadašnjih državnih industrijskih konglomerata može biti vrlo profitabilan biznis. I jedan i drugi interesent za Đuru Đakovića imaju iskustva s takvim operacijama.
btw, zašto se ne znaju ostali zainteresirani za ĐĐ 🙂 navodno ih je 7. a vrtimo se samo oko 3. domaća , malo čudno i još bi po 2. kn dionice , e ne može 🙂
Smatram da strancu koji je u toj branši ( opet vlen i Palumbo ) nije problem ni iskeširati dug za takvu svjetski poznatu tvrtku kao ĐĐ, a naši palamude unutarnjim poslovima i kako bi oderali dioničare , a poslije prasići 🙂
Nabiduasku
bakic u ovoj prici uopce nije bitan. Bitna je samo politika. Pa danas je Bakic prodao dionice cateksu koje je bio vlasnik varteks u kombinaciji. Zasto mislite da ih je prodao i po kojoj cijeni. Svi smo mi ovdje izgubile velike novce koje politicari nikad nece ulozit ni u jednu kompaniju jer znaju da tu nema zarade. Svi vi koji ste pozitivni zelim vam da se ta pozitiva prelije na sve nas kako bi barem neki auto mogli kupit od onog sto ce nam na kraju ostat. Sretno svima, ali dionicu hr kompanije na zse ne bih kupio nikada vise!!!!!!
Koliko su ono rekli ? 2.kn 🙂 🙂 kako kaže gore kolega nećete razbojnici 🙂 ne damo Đuru, Đuro je naš..
Đuro Đaković temelji svoju proizvodnju na jednom proizvodu koji je najbolji na svijetu – ima paletu vagona koji su najbolji na svijetu. Mi smo konkurencija Bugarskoj i Rumunjskoj koje proizvode slične proizvode kao i mi ali po nižim cijenama. Tek sada, kada smo 18 mjeseci zauzeti s proizvodnjom, smo u poziciji da možemo ugovarati bolje i skuplje poslove. Sada mi njih čekamo, a ne oni nas. Sigurno će Đuro Đaković specijalna vozila, ali i grupacija, stati na svoje noge, to je činjenica, prije ili kasnije. Međutim i mnogo jačim firmama u Europi nije bilo lako, npr. njemačkom Opelu je dugo trebalo da stane na svoje noge. Dočekat ćemo i mi to, nadam se nakon 2021.-2022. kada to stasa kako treba, bit će to stabilna i profitabilna proizvodnja. Nadamo se i strateškom partneru koji će u ovakvim situacijama moći stati iza nas,
Ministar Butković je najavio nastavak ulaganja u željeznicu i u idućima godinama, a idući tjedan bit će potpisan i ugovor za nabavu nova 22 vlaka za HŽ Putnički prijevoz, projekta čija je vrijednost više od milijardu kuna.
https://www.seebiz.eu/trzista/butkovic-u-zeljeznicu-se-ulaze-1-5-milijarda-eura/239730/
Netko se opasno okomio na ulazak u DDJH. Sumnjam da ovih par dana mali rade toliki promet
U niti 4 dana trgovanja protrgovano preko 8% dionica. Poprilično dobro za firmu na samrti.
Sjeti se trgovine kod Uljanika (ULJN-R-A), koliki udio firme je u par dana protrgovan i kako je to završilo..a i tamo je kao netko zobože ulazio jer je kao nešto tobože znao i isto se debeljak i tamo vrtio i na kraju – stečaj!