Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,20 | 122 | 8 | 15,20 | 18,00 | 0,66% |
YngwieM
Zašto bi država isplaćivala dioničare?
Je li država isplatila dioničare Uljanika nakon propasti?
Lp
Obzirom na macehinski odnos prema Djuri i visegodosnju nebrigu i nepostupanje paznjom dobrog gospodarstvenika, Drzava bi mogla provesti dokap od 300M HRK (HPB+HBOR krediti) po nominali od 20Kn po dionici i nakon toga provesti pokrice akumuliranih gubitaka – doslo bi do spajanja dionica ali ne u omjeru 50:1
Sudeći po njihovim facama na skupštini moglo bi se i to desit 🙂 imali su face “nasmijane ” baš kao kad dijete uloviš da je nešto napravio što ne smije 🙂 🙂
Šešok je opasan igrač i još zaljubljenik u Hrvatsku hmhmhm
Riječ je o jednoj od vrlo uspješnih slovenskih tvrtki u vlasništvu obitelji Šešok. Kako neslužbeno doznaje Šibenik news, Dušan Šešok, najveći pojedinačni vlasnik Iskre, zaljubljenik je u Hrvatsku u kojoj stalno provodi odmor planinareći i ploveći na svom brodu koji je na vezu upravo na šibenskom području.
I dobro mu ide iz priloženog
Dobre vijesti: Šibenski brodograditelji izgradili prvi visoko sofisticirani višenamjenski brod
Jučer i danas preko 6% dionica promijenilo vlasnika. Netko očito okrupnjuje svoju poziciju. Što taj / ti znaju, a mi ne?
Točno , ovi nalozi jučer po 5+ kn po par tisuća kom,netko je to pokupio tko zna u kojem smijeru ide dalje ĐĐ .. znači dao je više od duplo koliko država nudi, pametnom dosta 🙂
Na ovim razinama nema rizika za nas male.Bitno da nema smanjenja temeljnog kapitala da se iz igre izbace mali,a za drugo ce se naci rjesenje
Jučer i danas preko 6% dionica promijenilo vlasnika. Netko očito okrupnjuje svoju poziciju. Što taj / ti znaju, a mi ne?
Točno , ovi nalozi jučer po 5+ kn po par tisuća kom,netko je to pokupio tko zna u kojem smijeru ide dalje ĐĐ .. znači dao je više od duplo koliko država nudi, pametnom dosta 🙂
Kako znadete da te transakcije nisu od povezanih osoba pa je potpuno svejedno tko kupuje a tko prodaje.
Ovdje imamo bankrotiranu firmu koju dioničari ne mogu spasiti. Ja kao pojednostavljeni mali investitor ne vidim kako dioničari mogu iz ove situacije izaći kao pobjednici.
Vrijeme curi, minus raste, krediti se dižu dekretom države u HPB-u sa jamstvom iste.
Sigurno da će se vl struktura promijeniti ali nitko dug neće platiti doli država koja ga je i napravila.
Nemam dionice
YngwieM
Zašto bi država isplaćivala dioničare?
Je li država isplatila dioničare Uljanika nakon propasti?
Lp
Nisam rekao da ce drzava isplatiti dionicare; rekao sam da ce drzava nakon sto HPBu i HBORu umjesto Djure vrati 300M KRK kredita, tih istih 300M HRK kroz debt-to-equity swap unijeti u temeljni kapital Djure, kao sto je to ucinila sa 400 ili 450M HRK kreditnih zaduzenja kod PTKM. To je po i vise nego izgledan scenarij jer Djuro tih 300M HRK sigurno nece vratiti, to je i sam Kekez rekao na GS. Da li ce nakon toga drzava kao novi vecinski vlasnik odmah ici sa pokricem gubitaka i smanjenjem kapitala i u kojoj mjeri ostaje za vidjeti. Najvjerojatnije hoce, jer smo taj scenarij imali i kod PTKM sto je i logicno jer ce to i novi strareski investitori traziti/ocekivati; cisto sumnjam da ce strateski partneri pristati da se akumulirani gubitci pokriju iz buducih dobiti, nismo mi te srece. Ono na cemu mi mali dionicari moramo ustrajati jest da se pokrice gubitaka ne dogodi prije D/E swap dokapa od strane drzave te da se i dokap od strane drzave i dokap od strane strateskih investitora radi minimalno po 20kn po dionici