DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 05:22
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Osigurac, 18.07.2020. u 14:22

Ne kuzim zbog cega je ovdje sad nastala galama. Pa kapital je spaljen vec odavno, nece ga ovo spalit. Vrijednost ostaje ista mjenjaju se brojevi samo. Ovo se radi vjerovatno jer amerikanci ulaze sa svojim kapitalom i za malo novaca ce dobiti 99 posto firme. Dobra vijest je sto tih 99 posto firme nece biti namijenjeno za trgovinu na burzi a od nas ostalih 1 posto free float je manji od 50 posto. Znaci da bi dionice koje ostanu na burzi za trgovanje ( manje od 0.5 % firme)  mogle doseci lude cijene jer ce onda to biti dionice od jedne od najjače firme na burzi.  A ako nisu ameri u prici onda ne znam al sumnjam da bi brisali 99 posto kapitala a da nemaju vec sve dogovoreno

Moguca situacija inace to i objasnjava toliko istiskivanje dionica.

Znate sta je meni strasno zanimljivo? Samo da krenem od toga da mi je stari nick alias, pa me dobar dio stare ekipe pozna. Znaci ja sam na ddjhu potrosio negdje 6 godina pisanja zasto dionica ne valja, naravno to argumentirao, a ekipa ovdje, kao osigurac ili forumas, koji, a decki to morate priznati, nemate pojma o dionicama nego samo pokusavate pogoditi, jednostavno odbacuju sve lako provjerljive argumente i cinjenice, i bubaju po svojem. Zm1 je isto cesto ulazio u sukob sa mnom, ali je kasnije uvidjeo da ja stvarno ne pisem iz razloga da dionicu kupim jeftinije, nego pokusavam pomoci, pa smo si i postali dobri. Isto sam pisao i na ighu, ptkmu, atplu, vupiku, belju itd itd da ne nabrajam, i

nitko ne zeli poslusati. Znaci ja, koji sam analiticar vr. papira, koji se bavi dionicama 20 godina po 18h dnevno, i koji ne objavljuje postove tipa “ovo ne valja i propasti ce” nego vam dajem konkretne brojke, a vi nista ne zelite poslusati, nego bubate po svom neznanje, sad dolazite do toga da su vas svi drugi prevarili, a vi jedini niste krivi. To je tako balavi i strasno, da ne znam sta bih rekao. Za kraj bih savjetovao najvise osiguraca i forumasa da se sklone s burze jer nikad nista nece zaraditi. Ako zelite zaraditi prvo morate nauciti. Slobodno mi na pp posaljite mail i ja cu vam poslati hrpu knjiga, ali do onda drzite se podalje od burze. Iskreno, to vam je prijateljski savjet

Osigurac, 18.07.2020. u 17:39

Pozdrav Budfox i hvala na lijepim rijecima. Samo sam razmisljao na glas. Znam da necemo nikad vratit novce koje smo ulozili ovdje al eto nadam se da bi jednog dana moglo imat vecu vrijednost nego sto trenutno je ( ako mi je to za neku utjehu)  sad mi nema prevelikog smisla prodavati. Sad ionako ne vrijedi nista a mozda ce taj stoti dio postotka za 5, 10 godina vrijediti bar nesto. Al.treba vidjeti uopce sto ce biti sljedeci mjesec i hoce li ovo upoce proc.

Kolega,

ako ovo ne prodje, kako vi kazete, onda to znaci kljuc u bravu pa nece niti vrijediti ovih 0,20 lipa..

lp

Kolega percepcia, kaj se tice DDJH budimo.iskreni da ga nitko nije kupovao zato sto je to dobra firma. Istina iso sam ga pogadati ali tko nije?  Dionica je bila zanimljiva samo zato sto bi moglo biti kad bi bilo. Na kraju ce se to i ostvariti al cemo mi dionicari sve se cini ostati izvan kombinacije. Imo sam prilike ga vise puta prodat po velikom plusu al em pohlepa em sam mislio da je buy and hold najisplativija dugorocno taktika. Ne krivim nikog osim samog sebe a da cu nauciti iz ovog hocu. Zse funckionira na eto neki svoj nacin i to treba prihvatit. Da sam kupio 15 dionica prije deset godina mozda na 3 bi bio u plusu dns. A ak imate kakve savjete rado cu ih poslusati.

Posljedni Đurin ratnik

Pozdrav oercepciji(alias) 👍

Može neko objasniti sto bi znacile rijeci ministra Horvata” da ce buduci strateski sa 100 miliona kuna postati vecinski vlasnik sa nekih 60% tvrtke”?dolazimo do zakljucka da ce taj novi vlasnik dobiti 300000 dionica za 100 miliona kuna jer nakon spajanja dionica ostaje samo 200000.Po mojoj racunici to znaci da ce platiti 333 kune za jednu novu dionicu sto je ekvivalent od 6.6 kuna za trenutnu.,?

Mi istar Horvat bio u gospodarstvu, sada zida kuce u drugom ministarstvu tako da njegove rijeci nemaju nikakvu ozbiljnost!!!! Jos jedan od uhljeba koji u zivotu nije kupio ni 1 dionicu!!!!

Ma strašno, pa ni 20lipa ne dam, a investitor samo čeka , ne jedan nego više njih..

STRAŠNO – Sumrak saga Đure Đakovića: Revizija utvrdila da je stvaran dug ĐĐ veći čak za 57,87%

Miki8, 19.07.2020. u 12:01

Može neko objasniti sto bi znacile rijeci ministra Horvata” da ce buduci strateski sa 100 miliona kuna postati vecinski vlasnik sa nekih 60% tvrtke”?dolazimo do zakljucka da ce taj novi vlasnik dobiti 300000 dionica za 100 miliona kuna jer nakon spajanja dionica ostaje samo 200000.Po mojoj racunici to znaci da ce platiti 333 kune za jednu novu dionicu sto je ekvivalent od 6.6 kuna za trenutnu.,?

Pozz, za 5000 bi dobio 98 i 70kn keš. Tako mi poslali i ddjh. E sad prije obavjesti bila je jedno vrijeme 3kn. Znaci, vrijednost 15k kn. Ako ih dobijem 98, trebala bi ić po 300 da sam tu negdje. Eh, sad je ostavit ili prodat. Jer, tko uopće kupuje, ako svi pričaju o prodaji. Ako krene po 300 u plusu si sve do 3kn po današnjoj cijeni. Ja cu ostavit i ako padne ispod 1kn još kupit. Pa ako ako ako ako uff ako poslje krene od 100 prema gore dobro je. Ako ne ode 2kevra i ja na pivo…

amarananab, 17.07.2020. u 13:28

avax10, 17.07.2020. u 10:46

Čudo da je dionica još ovako relativno visoko. Očlto mnogi ne razumiju kakvo šišanje ovdje slijedi.

Nisu ni na Petrokemiji mnogi to shvatili dok im nije došla obavijest o broju dionica koje su nakon cijepanja posjedovali. Ljudi jednostavno ne razumiju ili ne prate što se dešava. Treba čekati da se sve to iscijepa i tek nakon ulaska strateškog (ako ikada i uđe) odlučiti što raditi. Kupovati sad je jednostavno ludost koja će skupo koštati u kratkom vremenskom periodu. Iako mi se čini da sva ova trgovina nakon obavijesti o tome što se sprema je samo neka imitacija trgovanja između pojedinaca koji se nastoje riješiti što većeg broja dionica prije rezanja.

Pozz, nije to isto. Ptkm se cijepala tako da si imao isti broj dionica i trenutno istu vrijednost. E kod Ddjh se smanjuje i to 100x kapital. Npr. Ako ima 1mil izdanih ukupno vrijede 200mil. To je kapital. Sad oni 200mil. Svode na 2mil. Tako da ostaje 10 tis., dionica za podjeliti. Ako si imao 5000 sad imas 50. Samo je pitanje kakva će biti cijena. Sad je bila cca 2.5kn sto bi bilo jednako budućoj od 250kn. Hm hm….

PTKM je imala više tih cjepanja ali nisam siguran da su smanjili kapital.

Osigurac, svaka čast. Idemo redom. Ono šta prvo ekipa ovdje mora shvatiti je da nitko od vas ne zna izračunati stvarnu vrijednost kompanije. Matematički. Na niti jedan od tri moguća načina valuacije. Ili napraviti analizu barem neke usporedbe s buducim poslovanjem. Dakle, ono što vi radite je pogađanje na temelju logike. E sad, problem je što je vama i logika krivo postavljena. Evo primjer. Znaci ti si osigurac napisao da nitko ne kupuje ddjh jer je dobra firma, a onda imas ideju da je buy and hold najbolja strategija za tu dionicu?! To dvoje je potpuno nelogicno. Zasto bi itko drzao dugoročno kompaniju koja iz godine u godinu gomila ogromne gubitke? Bio sam prije godinu ili dvije ovdje postavio tablicu da DDJH u zadnjih 10 ili 15 godina cijeli prihod troši samo na materijal i place. I odmah me netko isao drukati na bakicev blog za to, a ovaj je napisao da zasto uopce citaju poslovni, kad ovdje ekipa s foruma nema pojma. Moras shvatiti da kad imas dionicu, da je vecina ljudi potpuno neobjektivna, što te na kraju moze skupo kostati. Jer sta je stvar s DDJH-om? I to sam pisao. Pa oni nemaju nikakvu konkurentsku prednost od ostalih kompanija iz branše. Tu nema znanja. Oni samo vare. I zasto onda trose svu lovu samo na materijal i ljude? Pa jer cim se poveca obujam poslovanja njima treba više varioca i materijala. Kako je drzavna firma, kasnije se nit tog viška radnika ne mogu otarasiti. Dakle, nikakva buy and hold opcija ne dolazi u obzir. Mogu shvatiti da netko zeli zaraditi na brzinu kad dode crni celik i te gluposti, ali onda drzis dok ide par dana i bjezis van. Ili recimo logika da ce oni razviti vojni program? Pa danas se oruzje kupuje od svega nekoliko zemalja svijeta (SAD-a i rusije vecinom) jer su tu ogromni novci i zakulisne geopoliticke igre koje nemaju veze s realnim poslovanjem. Znaci, nit od toga nista. Idemo dalje. Dakle, ako sve trose na materijal i ljude, onda nemaju za strojeve. To znaci da iz godine  u godinu bivaju sve manje konkurentni, i propast kompanije je  zajamcena. I sad ce netko napisati “da, lako je biti general poslije bitke”, ali ja sam to vama pisao ma ne 6 nego 10 godina. I sta je tu sta sam napisao tesko provjeriti? Nista. Uzmes kalkulator, odes svake godine na FI i izracunas da li oni stvarno sve trose na place i materijal, i onda odes u novcani tok pod stavku novcnani izdaci za kupnju materijalne i nematerijalne imovine (u što spada kupnja npr. hala i strojeva) i vidis da nista para tu nisu ulozili. Znaci, to je meni, koji nikad nisam kupio ddjh (tj. imao sam ga kad je bilo ono oko patrije pa sam kupio i odmah prodao i nesto zaradio), bilo 5 minuta posla da vama ovdje objasnim, jer ja ovu kompaniju ne bih diruno nit na lipu, a kamoli nekih 10 ili 20 kn. Dakle, 5 min ste trebali odvojiti i malo zakljuciti logicki gdje ide ova kompanija. Ali ne, ekipa ode na blog i cita hvalospjeve o dionici od tipa koji ima 50 mil. u njoj. Pa sigurno nece pisati loše i kako kompanija propada.

Kad kupujete neku kompaniju prvo istrazite sve o njoj. Onda pogledajte dal ima kakvu konkurentnu predosti itd. Ovako kupiti dionicu pa bilo šta bilo jednostavno nema smisla i izgubit cete lovu 9 od 10 puta. Ucite i citajte pa ce to sljedeci put biti 8/10 puta i sa znanjem ce se sve to smanjivati. prvo krenite od racunovodstva i sta koja stavka znaci u FI. Bez toga ne mozete nista. Evo jedan brzinski primjer kako logikom mozete zakljuciti iz zaliha dal ce kompanija rasti ili padati. Tri najvaznije stavke u bilanci pod zalihama su 1. sirovine i materijali; 2. proizvodnja u tijeku i pod 3. gotovi proizvodi. Ako poslovanje ide dobro i menadzment misli da ce poslovanje nastaviti dobro rasti, oni ce krenuti kupovati što više sirovina i materijala. Logicno, jel tako? Dakle, ako stavka sirovine i materijali i proizvodnja u tijeku rastu u odnosu na godinu ili kvartal ranije, a pada stavka gotovi proizvodi, to je odlicno  jer firma smatra da ce se takvo stanje nastaviti pa kupuju sirovinu. S druge strane, ako sirovine i proizvodnja u tijeku padaju, a gomilaju se zalihe gotovih proizvoda, znaci da prodaja ne ide i da ce kvartal biti banana. Sljedeci moguce jos i vise. Kuzite, sve je to jednostavno i lagano, samo treba ukljuciti mozak. Zato pamet u glavu i strebanje. Glava me boli koliko sam se napisao. Pozzz

Decki,

moram se ovdje u puo toga sloziti s GORNJIM POSTOM.

Bojim se da su ovdje vec mnogi koji su kupovali u petak i danas vec sada u minusu.

Nevjerovatno je da se iz primjera Agrokora gdje je sve bilo jasno, opet su neki zatvarali oci pored svega napisanog i ulazili smanjivajuci kao prosjek ulaza.

M aovdje je situacija bjezi i rezi bez obzira na trenutno stanje vlastitofg portfelja..a uci ces kada i ako sve bude puno jasnije oko mozebitnog i eventualnog stranog ulagaca..do tada nije pametno ovdje biti i trebaju ju zaobilaziti u velikom krugu.

Lp

New Report

Close