DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.11.2024. u 03:21
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ne kužim samo jedno :

za razliku od Agrokora, gdje smo stvarno opljačkani, ovdje se samo transparentni minus/gubitak, pokrio , tj izravnala se financijska situacija u trenutno stanje, bez minusa .

U stvari, zamislite da ste kupovali dionicu , a jeste, i svakom kupovinom npr, 3 kune, plaćali 2,70 gubitka ( dakle ono ono ste dužni ), i od toga bi vam ostalo 0.30 vrijednosti .

Za razliku od Agrokora, ovdje je minus bio transparentan .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Uništeno,pokradeno,dioničari izigrani i to je cijela priča, što se moglo izvući iz đđ se izvuklo , sad na bubanj i svejedno će zjapit jer se u hr ne isplati ulagat, čisti primjer zadnjeg slučaja Meggle..

Ne kuzim zbog cega je ovdje sad nastala galama. Pa kapital je spaljen vec odavno, nece ga ovo spalit. Vrijednost ostaje ista mjenjaju se brojevi samo. Ovo se radi vjerovatno jer amerikanci ulaze sa svojim kapitalom i za malo novaca ce dobiti 99 posto firme. Dobra vijest je sto tih 99 posto firme nece biti namijenjeno za trgovinu na burzi a od nas ostalih 1 posto free float je manji od 50 posto. Znaci da bi dionice koje ostanu na burzi za trgovanje ( manje od 0.5 % firme)  mogle doseci lude cijene jer ce onda to biti dionice od jedne od najjače firme na burzi.  A ako nisu ameri u prici onda ne znam al sumnjam da bi brisali 99 posto kapitala a da nemaju vec sve dogovoreno

Posljedni Đurin ratnik

Moj dragi kolega, usudio bih se reci i prijatelju Osigurac. Znamo se vec sigurno 2 – 3 godine preko foruma, ne sjecam se tocno koliko… Ako povucete paralelu sa Petrokemijom, ovdje se predlaze daleko brutalnije razrjedjivanje dionicara nego tamo, a i tamo je bila katastrofa za postojece dionicare, jer Petrokemija ipak sada, ovako obnovljena, ima neku vrijednost i perspektivu na trzistu… Sad da li je to zbog trenutno niske cijene plina ili sposobnosti nove Uprave, necu ulaziti u to, ali vjerojatno se radi o kombinaciji obje varijable…

Eh nesretni Djuro, na kojem sam, izmedju ostaloga, polomio zube…Skoro sve Uprave Djure do sada su bile politicki imenovane, te cak i kada nominalno nisu kao npr. Mazal (imenovao Bloger uz podrsku sindikata i radnika u NO) jednostavno nisu bili dorasli tom poslu, jer je pod A) zastarjela tehnologija kojom rade i nisu konkurentni na trzistu, pod B) niska produktivnost proizvodnih i previse administrativnih radnika i pod C) nije ih podrzavala ta ista politika koja ih je imenovala i nije, ali za stvarno, lobirala da dobiju poslove(pogotovo vojne) koje su trebali dobiti, kao npr. terminale na Omislju i borbene stanice za Patrije…te bez tih (vojnih) poslova nisu imali sta traziti na stranom, pogotovo vojnom trzistu…jer im civilni program nikad nije bio dovoljan za prezivjeti, to svi valjda znaju i razumiju…

E sada kada je voda dosla do grla i nema za place, poslali su Djuru Popijaca u Djuru Djakovica da sredi stvar…  On predlaze slijedece: da se 50 dionica nominale 0,2 kn zbog pojednostavljenjog smanjenja temeljnog kapitala pretvori u 1 dionicu nominale 10 kn. Dakle, prvo smanjuju temeljni kapital za faktor 100, a onda kada nominala dionice vise nije 20kn, vec 20 lipa, idu ponistavati dionice sa faktorom 50 prema 1, da bi zakonska nominala bila 10kn, jer ne smije biti niza….dakle svi dionicari ostaju bez 49 dionica na racunima od 50, sto je ravno stecaju (ostali bi bez svih 50 dionica), ali se tako ne zove, jer eto politika ne zeli da Djuro ode u stecaj…

To su samo manifetluci da se prikrije lopovluk i notorna nesposobnost prijasnjih Uprava u tom jadnom Holdingu, te bi za pocetak trebalo na Glavnoj Skupstini NE dati razrjesnicu Upravi, a zatim ih traziti da krivicno odgovaraju za lopovluk koji se tamo dogodio….

E sada, sto mi mali mozemo u tome ako Bloger ne moze nista… Mozemo sjesti i plakati….jer supstanca firme je pojedena i firma je zrela za stecaj, sto ce se i dogoditi ako ovo ne prodje na GS…

Lijepi pozdrav dragi kolega Osigurac, znam sigurno da si jedna od boljih osoba na ovom forumu i vjeruj mi da sam ovdje izgubio puno vise novca nego ti, ali treba cuvati zdravlje, to je najbitnije, a novac cemo zaraditi ponovno…

BudFox

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

Pozdrav Budfox i hvala na lijepim rijecima. Samo sam razmisljao na glas. Znam da necemo nikad vratit novce koje smo ulozili ovdje al eto nadam se da bi jednog dana moglo imat vecu vrijednost nego sto trenutno je ( ako mi je to za neku utjehu)  sad mi nema prevelikog smisla prodavati. Sad ionako ne vrijedi nista a mozda ce taj stoti dio postotka za 5, 10 godina vrijediti bar nesto. Al.treba vidjeti uopce sto ce biti sljedeci mjesec i hoce li ovo upoce proc.

Posljedni Đurin ratnik

Kolega Osigurač, baš sada bi trebali prodati, jer će cijena padati prema onih 20 lipa nominale, kako se skupština bude približavala. To je ipak 10 puta manje nego sada.

Kada cijena padne, opet kupite isti broj dionica, ako ih baš želite imati, a za razliku novca koji vam ostane odite negdje na ćevape i pivu sa ekipom da isperete ovaj gorki okus iz usta.

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

nelosa ideja 😂 😂

Posljedni Đurin ratnik

Sjecam se jednog komentara ovdje od prije par godina ” Dugorocno drzati dionice Đure Đakovića je isto kao i igrati ruski rulet sa 6 metaka ” ja bi to sad malo prosirio.i reko drzati bilo koje dionice dugorocno na Zse je igranje ruskog ruleta sa 6 metaka. Prije ili kasnije ošišali bi nas negdje drugdje.

Posljedni Đurin ratnik

50 postojećih se konvertira u 1 dionicu, nominalne vrijednosto 10 kn, znači sadašnja vrijednost dionice bi trebala biti 20 lipa, sve preko toga precijenjeno…

https://sbonline.net/sumrak-saga-djure-djakovica-781

Dva nova Gripena naše imaginarne borbene eskadrile spaljena su u DDJH OD 2012…

Mia, 18.07.2020. u 09:21

Kolega Bananko,

ipak se kaze izvjestan ili zagarantiran…na svu srecu ipak imamo hrvatsku, st god vi i takvi mislili o tome.

Dajte vise se opismenite oko hravtskog izricaja, ovako je prilicno iritantno, barem nama koji nismo ustase ali volimo hrvatsku iznad svega!

lp

A može i zajamčen🙂

ja ne razumijem ljude ovdje koji viču prevara, itdaja , lopovluk itd

unatrag 10 god duro nije zaradio nijednu jedinu kunu. samo je gubio i slagao gubitak na gubitak. i sve to piše u izvješima crnoi na bijelo. i sad kao neki iznenadeni

jmo obrnuto – duro je unatrag 10 god zaradio ukupno 200 milja kn i sad umjesto divkr podiže temeljni kapital tako da ca 10 miljina sdionica nominale 20 kn postaje 10 milijuna dionica nominale 40 kn

iste li to pozdravili ksao pošteno

ko bi, onda je i ovo obrnuto pošteno

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close