@mmarkovic
po ovom što je objavljeno, BAE systems su jasno rekli da neće ulaziti i preuzimati tuđe dugove (kao što to nitko ne želi niti kod uljanika pa je otišao u stečaj) ,nego eventualno tek kada se svi ti dugovi riješe….drugim riječima, za očekivati je velika rezanja kapitala firme, spajanja dionica, smanjenja nominale i tek ako sve to uspije, mogli bi ameri ovo kupiti za siću i onda će kroz dokap doći do potrebnog % da izbace sve ostale i dođu do 100%…kako bilo da bilo, sadašnji dioničari će po meni proći vrlo loše, puno manje od sadašnje vrijednosti dionice…
@zorangutan … prije nego dođe do svega ovoga što ti govoriš mora se restrukturirati dug (a tko zna što tu ima i pod kojim uvjetima) … povećati efikasnost proizvodnje …. likvidirati neprofitni dio proizvodnje … izlazak iz manjinskih vlasništva u nekim ĐĐ društvima … postaviti efikasniju i racionalniju organizacijsku strukturu … ojačati prodaju … no da bi se sve to moglo provesti mora doći do koncentracije dioničara … tvrtka je jako zapuštena i čudo je da je preživila do današnjeg dana … samo uz jasnije i čvršće upravljanje mogu se izvući i doći u poziciju da ih preuzme strateški partner … inače sve tvrtke imaju nekakav dug i preuzimaju se uključivo i dug
Iz šupljeg u prazno.
Imam informaciju da su potpisom raznih odluka napravljene sve pretpostavke, i nađeni izvori financiranja za isplatu plaća radnicima Đure Đakovića, koji bi trebale s velikom vjerojatnošću uslijediti u sljedećem tjednu. S obzirom na blokadu računa Đure Đakovića, nađen je način na koji će se isplatiti plaće radnicima Đure Đakovića. Također imam informaciju da se na dnevnoj razini, obavljaju sastanci s kojima se predviđa da bi jedna od banaka mogla dati potporu odnosno pratiti ugovorenu proizvodnju Đure Đakovića koja je do 2021. godine. Potpisane se odrađene odluke u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, dio jamstva koje je Đuro ima za obavljanje radova u HEP-u, da će biti pušteno oko 7 milijuna kuna, koji će biti izvor financiranja plaća”. Izjavio je Župan Marušić prije dva dana na tiskovnoj konferenciji.
kada bi ovu državu vodili ozbiljni ljudi a ne cirkusantske bitange, ovakvi slučajevi bi bili nepoznanica…ma zamisli molimte shebati jednog ovakvog giganta koji je bio temelj vojne industrije prije samo 20etak godina a još veća šteta je izgubiti svo to operativno znanje koje se stjecalo generacijama…što nije u redu sa nama da njemo dozvoljavamo ovakve svinjarije i uljanik i dlkv i riz i dkvs i vdkt i tvrtke grupe agrokor i sve druge pokradene i devastirane od tzv hr političara koji su godinama klali bikove(uništavali dobre tvrtke) da bi si uzeli po jedan šnicl???
kad narod ne bi birao bitange, ne bi oni imali priliku…ergo, mi kao narod bolje ne znamo
Ovo kupovanje zadnjih dana mi sliči na kupovanje Tehnike po 200 kn prije koji mjesec NAKON što im je bio blokiran račun i prijetilo se stečajem. Tko voli nek izvoli, ja ovo nebi dirao ni štapom po ovim cijenama…
đuro ĆE preživjeti
problem je što sadašnji dioničari NEĆE…
doći će ljudima uskoro iz dupeta u glavu da su ih navukli i uvalili im skupe dionice po 6,x kn dok je rješenje ove teške situacije još jako daleko i jako neizvjesno…a kad to skuže smjer je jasan i onda će biti “spašavaj što se dade spasiti”….
Veliki kapital se nastoji iskipati po što višoj cijeni. Znaju da je to na ovako nelikvidnom tržištu nemoguća misija, zato se pribjegava staroj oprobanoj taktici. Prvo sa velikim nalozima na kupnji napucaš cijenu što je više moguće, a to je jučer bilo 7 kuna, a onda se polako danima iskrcavaš uz lagan pad sve dok ima kupaca koji misle da je trenutak da uđu jer je palo dovoljno. I tako sve dok ne nestane i zadnjeg bedaka, a onda zna se…
Ovo bih ja nazvala jednostavnim i mnogim razumljivim imenom, novi “Agrokor 2”.
Još samo fali “sv. Ante” da dioničarima objasni da njihove dionice vrijede oko 0 kuna!
Da se razumijemo Đuro će opstati ali trenutni dioničari će biti jedno 5% dio njega, u svakom slučaju dosta bolje nego na Todexu.
2 udara po bidu sa po 15.000 dionica i cijena je vraćena na 5 kn
naravno, tko udre prvi uspjet će veći dio uvaljati po 6 kn, a ostali…adio đaci 😵😭
čekamo tko će prvi stisnit tipku SELL
Neka zovu Bakića, ovo što on radi u Varteksu je način kako se bori za tvrtku…rješenje je lako, kad ne znaš i nemaš ideje daj nekome tko ima viziju i znanje da pokuša, ništa ne može napraviti lošije od ovih….
ako HPB ne da kredit, a izgleda da kredit ne daju ni druge banke, onda je stečaj jedino rješenje i game over