Meni je ova priča sa ĐĐ potpuno nejasna.
Godinama se provodi restrukturiranje, godinama se ubacuje novac u tu firmu i nikako pa nikako. Još dok je postojao trend smanjenja gubitaka bar je nada bila opravdana. Ali ovo novo izvješće je potpuni zaokret (kolega ninimanda, na čemu se ta nada bazira? Pa ovdje govorimo u sipanju novaca u firmu gdje dobit raste s “-” predznakom..).
Kolega falco kaže da se radi o prvoj krizi firme – da, ako kliknemo “restart numbering” na popisu kriza.
Đuro treba odlučiti u kojem je segmentu profitabilan, i sve okrenuti da u tom segmentu postane što konkurentniji, a ostalo ugasiti. Već samo prebacivanje na rad s čistom pločom koja je u “+” će i radnicima i investitorima biti osvježenje.
A ovo dugogodišnje kilavljenje u sektorima gdje će pomoći “nada” je opravdano samo u mazohizmu.
Mora se podvući crta onda kad počneš gubiti više novaca nego da si svaki tjedan otišao na rulet..
Kad u đurici pocnu davati otkaze onda znate da se krenulo u restrukturiranje firme i rezanje neprofitabilnog djela firme te ce i cijena dionice brzo porasti…medutim to se ne moze i nece dogoditi dok drzava ima zadnju rijec kao i sadasnje najave ministra.Pod hitno privatizacija ili u protivnom kroz 6 mjeseci kljuc u bravu.Pogledajte kakav pozitivan preokret u ptkm nakon privatizacije..
Prevažan je ĐĐ da bi propao zato se uključila i Vlada. Bez te firme Slavonski Brod i cijela Slavonija su doslovno mrtvi. Zaposleno je gotovo 1000 ljudi o kojima ovisi stotine obitelji, imate branitelje (i to ljude koji su zapravo odlučili pošteno raditi a ne primati benificije i mirovinu), kooperante, male dioničare, država isto ne voli situaciju u kojoj bi toliki broj ljudi završio na cesti. Znao sam da će se država uključiti jer bi izgubili jamstva. Iz tog razloga su mi bile smješne priče o stečaju. Mislim da se radi o preko 10.000 ljudi koji su na ovaj ili onaj način vezani uz ĐĐ. Slična situacija je bila i sa Petrokemijom o kojoj također ovisi jedan cijeli grad ali je bila procjena da je too big to fail. Svojevremeno je Petrokemija radila preko 200 milijuna kn gubitaka godišnje a pogledajte ju sada…mislim da će se nešto slično dogoditi s ĐĐ. Također mislim da najveći dioničari Bakić i Ivanović neće dati da ih se razrijedi jer je njihovo stjecanje po nominali od 20 kn (prosjek Nenadovog stjecanja je vjerojatno čak i preko toga). Također, know how koji ĐĐ ima u vojnoj industriji ne postoji u regiji. Ako je istina da BAE želi napraviti regionalno središte za Bradley M2 u ĐĐ riječ je o poslovima od nekoliko stotina mil. EUR a koji uz to donose najveću maržu. Ne treba ih uspoređivati s proizvodnjom Patrije za HV jer Đuro u to vrijeme nije bio restrukturiran te su vrhnje pobrali kooperanti i uhljebi. Tržišna kapitalizacija ĐĐ je oko 7 mil. eur. Mislim da sam napravio dugoročno odličan potez jer sam išao smanjivati prosjek.
I mozda manje poslova davati kooperantima, a vise radit sami jer to mogu , ali tesko maknut dogovorne kooperante
MORH je potvrdio da traže zamjenu za jugoslavenski BVP M80. Ludost bi bila da ne prihvatimo donaciju Bradleya M2 od SAD-a i da se remont za Hrvatsku vojsku radi izvan Hrvatske. ĐĐ će sigurno raditi reviziju tenkova jer jedini imaju tu sposobnost.
Ako drzava i dalje prodaje svoje dionice to znaci da niti kani upravljati firmom niti davati lovu za opstanak
Place idu iduci tjedan, u videu dolje se objasnjava modus operandi isplate placa:
https://m.vecernji.hr/vijesti/place-radnicima-ure-akovica-stizu-slijedeci-tjedan-1356596
Do mislim 918 tisuća odlukom Cerpa iz 2018.Ivanovic je dobio 883989 i ovaj resto prodaju dok ne dođu do cifre za koju imaju odluku upravnog vijeća Cerpa i to je to ne može bit jasnije.
To treba sve zatvoriti, jer ne znaju upravljat….
sve trba biti privatno, jer država ne zna ( uglavnom nesposoban kadar koji dominira kroz politiku)
Izvijestio je i da su “dvije vlade vrlo blizu vrlo interesantnog ugovora, predmet kojega je budućnost Đure Đakovića”, o pretvaranju Đure Đakovića u logistički i servisni centar vojne opreme. Na pitanje koja vlada, uz hrvatsku, sudjeluje u tim pregovorima, rekao jer da je to vlada SAD-a.
“Razmatra se, rekao je Horvat, i strateško partnerstvo za Đuru Đakovića te izvijestio da su u tijeku razgovori s dvije europske kompanije koje su pokazale interes. Njihovi predstavnici pozvani su Hrvatsku, a jedna je potvrdila da će se odazvati, rekao je Horvat.
Novi predsjednik uprave Đuro Đaković grupe trebao bi po njegovim riječima biti imenovan u iduća dva tjedna.”
Nevjerojatan rasplet!!!