DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koliko vrijede nekretnine ĐĐ grupe?

Za njih nista jer je sve pod hipotekama

http://hr.n1info.com/Vijesti/a456131/Horvat-Naci-ce-se-izvor-financiranja-za-place-radnika-u-Djuri-Djakovicu.html

Opet zaduzivanje. Nikad kraja. Nastavlja se isti modus operandi u poslovanju. Eto sto znaci glasacka masinerija u Slaviniji.

https://m.vecernji.hr/vijesti/ministar-horvat-potvrdio-da-ce-se-naci-izvor-financiranja-za-placu-radnika-ure-akovica-1356461

Ovdje se puno govori sa ciframa . Pa kod đđ je prva ozbiljnija kriza firme i već se ovu firmu zakopava .
A što ako već u ponedjeljak dođe do isplate plaća, i država također za par dana uleti sa određenim iznosom saniranja gubitaka ?
Kako vidimo, veliki i dalje ne prodavaju.
Pa bilo je ovakvih slučajeva (ohoho) na tržištu ( i puno gorih ) , pa je uslijedio veliki come back.
Situacija je daleko od dobrog, ali ajmo malo još pričekat.

Uvijek postoji nada, ne znamo tko i kada može pokazati interes.
Također, to što jači dioničari ne prodaju na ovim cijenama ne znači da nebi nego je pitanje ima li kupca za te količine.
Đuro je trenutno rizično ulaganje što ne znači da nema nade za veliki povrat.

Osobno mi je najizglednije i najlogičnije ulazak strateškog partnera kroz dokapitalizaciju a tu će jedine žrtve biti postojeći dioničari.
Pošto znamo stav države, javnosti i medija o dioničarstvu, pregaziti će interese dioničara bez da trepnu.

@ninimanda
Nisu dionicari zrtve, dionicari su g….i jer su u prvu ruku ulozili novce u nesto sto je imalo max 1% sanse za prezivjeti….

ja i dalje ne mogu vjerovati da je Bakic u ovo stavio 40 mil, i ko zna koliko u Varteks…

Ako vec nabavljamo helikoptere od amera, da postoji malo mozga, pa da Djuro odradi za amere neki posao, umjesto da ih placamo…

Prevažan je ĐĐ da bi propao zato se uključila i Vlada. Bez te firme Slavonski Brod i cijela Slavonija su doslovno mrtvi. Zaposleno je gotovo 1000 ljudi o kojima ovisi stotine obitelji, imate branitelje (i to ljude koji su zapravo odlučili pošteno raditi a ne primati benificije i mirovinu), kooperante, male dioničare, država isto ne voli situaciju u kojoj bi toliki broj ljudi završio na cesti. Znao sam da će se država uključiti jer bi izgubili jamstva. Iz tog razloga su mi bile smješne priče o stečaju. Mislim da se radi o preko 10.000 ljudi koji su na ovaj ili onaj način vezani uz ĐĐ. Slična situacija je bila i sa Petrokemijom o kojoj također ovisi jedan cijeli grad ali je bila procjena da je too big to fail. Svojevremeno je Petrokemija radila preko 200 milijuna kn gubitaka godišnje a pogledajte ju sada…mislim da će se nešto slično dogoditi s ĐĐ. Također mislim da najveći dioničari Bakić i Ivanović neće dati da ih se razrijedi jer je njihovo stjecanje po nominali od 20 kn (prosjek Nenadovog stjecanja je vjerojatno čak i preko toga). Također, know how koji ĐĐ ima u vojnoj industriji ne postoji u regiji. Ako je istina da BAE želi napraviti regionalno središte za Bradley M2 u ĐĐ riječ je o poslovima od nekoliko stotina mil. EUR a koji uz to donose najveću maržu. Ne treba ih uspoređivati s proizvodnjom Patrije za HV jer Đuro u to vrijeme nije bio restrukturiran te su vrhnje pobrali kooperanti i uhljebi. Tržišna kapitalizacija ĐĐ je oko 7 mil. eur. Mislim da sam napravio dugoročno odličan potez jer sam išao smanjivati prosjek.

Osobno mi je najizglednije i najlogičnije ulazak strateškog partnera kroz dokapitalizaciju a tu će jedine žrtve biti postojeći dioničari.
Pošto znamo stav države, javnosti i medija o dioničarstvu, pregaziti će interese dioničara bez da trepnu.

Ne može država izglasati dokap npr. po 10 kn bez suglasnosti najvećih privatnjih ulagatelja. Vjerujem da će oni znati štititi interese Društva ali i svoj kapital. Npr. Ivanovićevo stjecanje je po nominali od 20 kn. Država mi nije ništa prodala nego mu je ustupila što mu je bilo oteto u komunizmu. Mislim da čovjek nije kruha gladan i da također želi zaštititi svoju imovinu (do sada je bar pokazao da zna).

Pozdrav.

Zadnji svoj post sam na temi DDJH imao 2014.

Pitanje:
nakon svih Bakića, Kuvajčana, Ingre, Finaca, NATO-a, države i sličnih investitora i navodnih preuzimatelja, je li možda vrijeme da DDJH stavi ključ u bravu?

Ili ćemo svi mi porezni obveznici opet ulupati par stotina milijuna kuna u Đuricu, kao što smo to napravili za Petricu?
I Uljanik?
I u banke?
.
.
.
.

La vita e bella!

Ovogodišnji gubitak od preko 30 mil. kn je uglavnom posljedica nedostatka vlastitog kapitala i nemogućnosti financiranja proizvodnje. Mislim da puno jače firme u HR ne bi izdržale da im banke odjednom uskrate financiranje i nabavu sredstava za rad. Kad se riješi problem kapitala i i kad uđe strateški partner, stvari će se drastično okrenuti.

Koliko vrijede nekretnine ĐĐ grupe?

Ne vrijede nista jer su sve pod hipotekom

New Report

Close