Jesu vagoni sad ubrojani u ovom kvartalu? ili opet u sljedecem?
ako im čak i specijalna vozila, koja su do sada bila pozitiva, počinju raditi gubitke, onda ne vidim svjetlo na kraju tunela za ovu firmu….
Da li netko zna koliki su ovdje sad P/B x P/S?
Nije se dogodilo ništa novo niti neobično, pročitajte moj post od 15.1.2019 17:47.
Kako opravdanja uprave za negativni rezultat SV itko može uzeti ozbiljno kada su u zadnjem obraćanju tvrdili da poslovanje sa vagonima napreduje “odlično”.
Troškove reklamacije i popravaka već isporučenih vagona radi loše izrade te njihov ukupan broj niti ne spominju a ima ih dosta.
Mislim da su se svi malo prenaglili glede izvješća!
Gubitak je prikazan smo zbog računovodstvene revalorizacije imovine i to u iznosu od skoro 190 mil.kn. Budući da je u prihodima prikazano nekih 70 mil kn ostalih prihoda, kad se to dvoje sučeli, ispada da bi rezultat poslovanja bio oko 10 mil.kn u plusu.
Zato bolje pročitati izvješće jer ono nije uopće loše!
Mislim da su se svi malo prenaglili glede izvješća!
izvješće je vrlo loše i točka, o čemu ti pričaš!?…pogledaj samo koliki je sada book!
A što reći o ovome … ipak treba gledati unaprijed:
“Grupaciju Đuro Đaković u 2019. godini očekuje nastavak procesa restrukturiranja te
naglasak na ostvarenje pozitivnog rezultata. Tržišna situacija grupacije je vrlo dobra i jamči optimalnu popunjenost kapaciteta u budućem periodu.
Na dan 31.12.2018. ima ukupno 633,5 milijuna kuna ugovorenih poslova”
forumas
revalorizacija se radi preko RDiG na stavci vrijednosno uskladivanje (dugotrajne ili kratkotrajne imovine). Onda se nakon toga ono prenosi u kapital. Na DDJH-u se moze vidjeti da je to vrijednosno uskladivanje ove godine 142.000kn, a ne nikakvih 190 mil. kuna. Eto vidite ono sta sam govorio; vi čitate FI, a ne kuzite ga. Kako će ga tek onda kužiti branitelji?
Dopis sindikata manipulira podacima i izvlači iz konteksta, treba pažljivo proučiti izvještaje zadnjih 10 godina.
P.S. slažem se da u 2019. godini ova Uprava mora isporučiti pozitivan RDiG, a u suprotnom treba napraviti managerski reset na više razina. Pozitivni trend i EBITDA jednostavno više nije dovoljna.
Ako u 2019 ne budu radili sa plusom nakon kvartalnih izvješća, mogu slobodno staviti ključ u bravu. To im je posljednja šansa. Za dokapitalizaciju ni prije nitko nije bio zainteresiran, jedva su dobili ovaj zadnji kredit od HBOR-a, kreditno su preopterećeni i nove kredite im više nitko neće dati ako se pokaže da nisu sposobni zaraditi više nego što potroše. Nakon isteka 2019 godine ovdje više ništa neće biti kao prije, a u kom smjeru će se poslovanje odvijati najviše ovisi o njima samima.