DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

……dali me pamćenje dobro služi ,kao da mi je ostalo u sjećanju da je poslovanje u prošlom izvješću bilo u nuli ?!

mislim da se hitno mora provesti restrukturiranje restrukturiranja

Grijeh nečinjenja će ih pokopati, i upravu i radnike i vlasnike.

Tužno mi je gledati da TEP i Montaža rade fantastično, a ĐĐ “kuburi s budžeti” jer se ne mogu otarasiti socijalističkih metoda rada. Smisao postojanja tvrtke je stvaranje nove vrijednosti vlasnicima, a ne zapošljavanje, pogotovo ne zapošljavanje nesposobnih, ali podobnih.

Mogu oni ostvarivati ne znam kakve pozitivne operativne pokazatelje, mrtvi se broje na kraju, a kraj ne izgleda dobro.

Definitivno najvece razocarenje. Izvjesce katastrofa, u q3 pad prihoda za oko 46%, negativna EBITDA, rast obveza i uz sve to CAPEX jedva preko 1 mil kuna.
A taman pomislio kako Djuro postaje dobar investicijski pick…

izvješće je teški očaj…stvarno ne znam tko bi bio lud ići u dokap po 20 kn i spaliti ovdje dodatne stotine milijuna kuna?!? jedina im je šansa dokap po zakonskom minimumu i da se nađe neki dobrotvor koji bi uzeo većinski udio pa pokušao firmu staviti na noge….no vremena je sve manje

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Kako sadašnji dioničari i potencijalni ulagaci gledaju na izvjesce?

Dioničari – izvjesce nit nije toliko loše. Smanjili su gubitak u odnosu na prošlu godinu. Bit će to bolje kad se provede kompletno restrukturiranje. Brzo će i dokapitalizacija po 20kn pa će se sve to popraviti.
– Ova zadnja rečenica je vrlo zanimljiva. Naime, dioničari misle da ide dokapitalizacija po 20kn, iako ta ista dokapitalizacija 2x nije uspjela, a poslovanje se je jedno vrijeme i popravljalo. Naravno, RDiG je bio namještan za dokapitalizaciju, vjerovatno ranijim unosom računa u prihode, no to se sad mora okrenuti kako došlo do lažiranja FI. Sličan trend se može očekivati i u narednom kvartalu.

Potencijalni ulagaci – Katastrofa, ovo signurno ne kupujem.

Po svemu sudeći neće biti dokapa ove godine, a isti neće proći sve dok god Đuro bude i dalje socijalna ustanova, a ne firma koja stvara dodanu vrijednost i dobit za svoje vlasnike!

Ranijim unosom računa u prihode?

Ajde, ajde…. ne piši gluposti.

imaju samo dvije olakotne okolnosti na rezultat, isplatili su nešto otpremnina i nisu još potrošili sav kredit, ostalo je loše, do daljnjeg oporavka biti će potrebno još nekoliko infuzija, ali je pitanje tko će ih dati

DonJuan

To šta ti ne znas kako se najlakše manipulira RDiG i kako to otkriti nije moj problem.

Ovdje se prva dva kvartala razvijala lijepa priča, ali su uspjeli sve uprskati u 3. četvrtini kad su dobili mandat na 4 godine…govorim o upravi…izvješće nije tako loše kako ga neki žele prikazati, ali nije ni dobro…da je bilo pozitivno cijena bi još danas uz dobar marketing prekočila 20kn…ali ovako ju sada gledamo na 14kn kao početkom godine. Ova firma me podsjeća na onu kravu koja je davala 20 litara mlijeka, pa je na kraju ritnula nogom i prolila cijelu kantu.. Nadam se da griješim u tome, ali oni su kao država, neprekidno traje restrukturiranje bez učinka na konačan rezultat, ali glavno da se o tome priča i piše!

Ne brinite sad ce malo rasti da se iskipaju/iskipate,sta se kupovalo na razinama ispod 15,al brzo se se srezati na kvalitetni 10-12kn jer ionako su tamo prave kolicine,pogotovo za one koju nisu platili doticne “papire”

Izvješće nije tako loše kako neki žele prikazati radi osobnih razloga (čitaj jeftinijeg ulaza)!
Zato mislim da će cijena nazad prema 17, jer da je izvješće bilo u plusu i ovaj kvartal, 20 kn bi bilo preskočeno u par poteza.
Ipak je tu još 1 kvartal nakon kojeg bi godina mogla biti jako dobra.
A prava priča tu tek počinje svakim korakom restrukturiranja, što ćemo imati priliku tek vidjeti u sljedećim izvješćima, a to se dionicama i kupuje – budućnost!
Ali onda bome neće više biti ni po 20.
Zato je ova dionica vrlo zanimljiv ulog!

New Report

Close