DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 18:59
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ukoliko uspije,a sanse za to su minimalne,kao sto je netko prije rekao privatni su out vec odavno ili neve vise ulaziti

Ja naprotiv mislim da će uspjeti. Prag je postavljen nisko na 35mil.kn, a postojećim dioničarima (mirovinskom fondu i velikom privatnom investitoru) se isplati još malo uložiti u firmu, srediti
bilancu, pa imati stabilnu situaciju za potencijalni veliki ili veći posao u budućnosti. Specijalna
vozila već sada imaju popunjene kapacitete do sredine 2019. godine od čega je sve ili većina za
izvoz na tržište europske unije. Kažem, preduvjet za uspješan dokap je završeno restrukturiranje i prestanak generiranja gubitaka u Industrijskim rješenjima, a sve ide prema tome da se taj preduvjet uskoro i ostvari.

Ukoliko se nastave pozitivni kvartali strateški partner je realnost a cijena dionice od 15-16kn na burzi u tom okviru je poprilično preprodana.

Vagonima do 150 mil. kuna u 8 mjeseci

Nije mi jasan dokap po 20, a trenutno cijena dionice 15-16kn. Jel to znači kako mora prvo na burzi skočiti cijena ili ne? Imam nekaj dionica pa razmišljam uzet još nekaj malo da popravim krvnu sliku. Naravno ukoliko nakon kupnje opet ne potone… 😯😯😯

Nije mi jasan dokap po 20, a trenutno cijena dionice 15-16kn. Jel to znači kako mora prvo na burzi skočiti cijena ili ne? Imam nekaj dionica pa razmišljam uzet još nekaj malo da popravim krvnu sliku. Naravno ukoliko nakon kupnje opet ne potone… 😯😯😯

Kod dokapitalizacije se radi o izdavanju novih dionica u nematerijaliziranom obliku u skdd-u, za što se uplaćuju nova sredstva i povećava temeljni kapital firme. Radi se o takozvanom primarnom tržištu, tj. emisiji novih dionica. U ovom slučaju u DDJH će se to napraviti na način uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara, te uz korištenje iznimke od objave prospekta. To konkretno znači da minimalna uplata u tom slučaju ne može biti manja od 800 000 kn po ulagatelju, te se ulagateljima omogućava stjecanje novih dionica bez obveze objavljivanja ponude za preuzimanje. Firma se sa dokapitalizacijom financijski osnažuje i poboljšava bilancu kako bi planirala nova ulaganja, povećavala proizvodnju ili pokrivala troškove.

Ova cijena od 15-16 kn o kojoj pričate je cijena na sekundarnom tržištu na kojem se obavlja kupoprodaja već emitiranih dionica, a kod DDJH se radi o redovnom tržištu zagrebačke burze. Što se tiče cijene, te da li će porasti ili pasti vam ne mogu reći, te odluku o ulaganju trebate sami donijeti.

Po meni je malim ulagateljima (većina na ovom forumu) lakše trenutno kupovati postojeće dionice koje kotiraju na zse po 15-16kn, nego uplaćivati minimalno 800k kn u temeljni kapital firme po cijeni od 20kn.
Zato sam napisao gore da je ovaj način dokapa pogodan za stjecanje udjela većeg od 25% bez objave ponude za preuzimanje, što će možda iskoristiti najveći privatni ulagatelj ili neki novi ulagatelj.

ako ti to nije jasno, mozda burza nije za tebr.

reci cu samo – vidi pod “crni čelik”

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Hvala…

Prijatelju, jer to toliki problem bilo objasnit. Vidiš kako čovjek objasni i sad mi jasno da taj dokap mene ne zanima. Hvala

ako ti to nije jasno, mozda burza nije za tebr.

reci cu samo – vidi pod "crni čelik"
[/quote]
ovo sad već spada u područje crni labud

Svaka od ovih rečenica jednostavno ulijeva strah. Npr – jel to znači kako mora prvo na burzi skočiti cijena ili ne?

Ne želim nikoga uvrijediti, i nisam najpametniji na svijetu, ali nakon agrokora, mislim da ljudi n ebi trebali ulagati niti kunu svog novca na burzi prije nego nauče dovoljno da ne moraju postavljati ovakva pitanja.

Velim, no ofens, al ako su ova pitanja prava, ako kolega doista pita jer mu nije jasno, ja na njegovom mjestu ne bih bio n aburzi. Preopasno je.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Prag na 35 mil. dokap. očajnika na principu “daj što daš”.
Početak kraja na vidiku.

Prag na 35 mil. dokap. očajnika na principu "daj što daš".
Početak kraja na vidiku.

Pocetak kraja poslovanja bez dobiti. Od sada samo naprijed sa dobiti i novim poslovima!

New Report

Close