DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 07:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Recimo da prođe, koji je smisao uložiti 35 milijuna kn? To je lijep novac za pojedinca, ali za ĐĐ gotovo zanemarivo. Niti bi taj novac mogli iskoristiti za značajniji CAPEX, niti za značajnije popravljanje bilance, možda jedino za zatvaranje nekog dospjelog kredita, nisam pratio kada su dospjeća.

Niti bi potencijalni ulagač imao neku veću korist. Ako je netko potpuno nov, trenutno može povoljnije kupiti dionice na tržištu. Ako je postojeći najveći pojedinačni, a ne vjerujem, njemu tek nema smisla jer ne vjerujem da bi se išao toliko ukopati u Đuru, Varteks je i više nego previše.

Ovdje moraju ganjati ili 100 milijuna ili ništa. Sve između je nelogično

A sto ce dobiti sa 100 mil?, pa ni s time nece imati 51%…a ni da Bakic stavi 100 mil, nece imati 51%…znaci cirkus opet

Možda bi ovdje model slican kao kod Petrice prosao. Prvo 3 dionice za jednu dionicu, a onda nominala 10kn i dokap po 10kn!

Evo nasi forumasi sad po novome i za 5 kuns dokape rade..minimalna cijena je 20, cijenu je moguce samo podic ovisno o interestu, ispod 20 senece ic u dokap

Posljedni Đurin ratnik

Recimo da prođe, koji je smisao uložiti 35 milijuna kn? To je lijep novac za pojedinca, ali za ĐĐ gotovo zanemarivo. Niti bi taj novac mogli iskoristiti za značajniji CAPEX, niti za značajnije popravljanje bilance, možda jedino za zatvaranje nekog dospjelog kredita, nisam pratio kada su dospjeća.

Niti bi potencijalni ulagač imao neku veću korist. Ako je netko potpuno nov, trenutno može povoljnije kupiti dionice na tržištu. Ako je postojeći najveći pojedinačni, a ne vjerujem, njemu tek nema smisla jer ne vjerujem da bi se išao toliko ukopati u Đuru, Varteks je i više nego previše.

Ovdje moraju ganjati ili 100 milijuna ili ništa. Sve između je nelogično

upravo tako, očekivati da netko ubacuje po 20-30 mil.kuna u ovu spalionicu para nema nekog smisla,treba naći nekoga tko će uložiti 200 milja kuna i postati većinski tj.preuzeti firmu i odgovornost za njeno poslovanje jer svatko tko cijeni svoj novac neće ulijetati u ovakve aranžmane

Po nekim komentarima ovdje najbolje bi bilo da nekome od forumaša ovo država pokloni za 1 kunu, jer od toliko ideja sigurno će jedna uspjeti i napraviti će se svjetska firma.. Vjerojatno nitko od vas nije nikad radio u proizvodnji, pa da vidi koliko je to težak posao, a pogotovo u metalskoj industriji, gdje je velika konkurencija i damping, pogotovo sa istoka. Pogledajte za koliko će kinezi raditi pelješki most, a koliko je bila veća druga ponuda.. Đuro se odlučio na kvalitetu koja je prepoznata kod 3 najveća europska leasing operatera za vagone. Mislim da njemci ne kupuju opremu, pogotovo ovako visokosofisticiranu, od bilo koga, a to je samo veliko priznanje za radnike i upravu Đure, tako da držim fige da ovo uspije, jer ako ne čuvamo hrvatske firme nitko ih osim nas neće čuvati, pogotovo ovakve sa konkurentnim i kvalitetnim proizvodom.

@Axelrod Dosta molim Vas sa tim “naševanjem”, slušamo to već 70 godina i od ljevice i od desnice i kao rezultat sve nam je lošije dok se oni koji “našuju” bogate. Postoji samo JA i MOJ novac. Ako procijenim da mi se u nešto isplati ulagati, plasirat ću svoj novac. Ako ne, neću. Pri tom me briga jel to u ovoj ili Kineskoj burzi, važno mi je da je firma dobra i profitabilna te da daje dobru dividendu. A Đuro to nije, niti će postati u dogledno vrijeme…

@rambo_5

Slažem se da “naševanje” donosi samo loše stvari za dioničare, te u “naševanju” na prvom mjestu nije vlasnik (suvlasnik) firme, već svi okolo koji se motaju u i oko same firme.. Zato bih i volio da Đuru što prije preuzme veliki privatni investitor (strateški partner), koji će sigurno paziti na svoj novac, a posljedično i na novac malih dioničara. Naravno da svaki investitor mora vagnuti koja mu je opcija i investicija najiplativija i koja će mu donijeti na prvom mjestu miran san, a na drugom mjestu i profit. Tako sam i ja vagnuo i uložio u Đuru na 13.5kn, a sada kada pogledam semafor vidim 17 kn i +20% što uopće nije loše za par dana :-). Što se tiče dividende i onima koji je žele, preporučio bih HT i fondovske dionice, a ne ove rizične, jer nemaju svi istu toleranciju na rizik. Ipak se radi o našem novcu i svatko za sebe želi sve najbolje, te želi oploditi svoju investiciju. Svi smo ovdje iz istog razloga, a to je pronaći dobru investiciju koja će nam se isplatiti na duži rok i isplaćivati dividendu dok se mi igramo sa unucima, ali ulaganje i burza je “Losers game” gdje ipak velika većina gubi, što zbog samog nepredvidivog tržišta, što zbog emocija, koje ovdje ipak samo sputavaju ljude.

@Axelrod Drago mi je da ste pogodili u investiciji i da vam se sad portfelj zazelenio. Ozbiljno. Ali to ne mijenja činjenicu da Đuro ovakav kakav je ne vrijedi niti 13,5, a da ne govorim 17,5. Zašto? Imaju problem sa likvidnosti, trećinu vlasništva drži država i preko toga uhljebljuje rodijake, svi ozbiljniji poslovi im i dalje ovise o toj istoj državi, konkurencija ih ubija, a nemaju love za modernizaciju pogona, imaju ozbiljan višak radnika i godinama već nisu poslovali s dobiti – ovo je glavno. Može li se taj trend preokrenuti? U ovoj konstalaciji snaga, nema teorije. Ali ako se država odluči riješiti svog dijela i prodati ga nekom ozbiljnom investitoru, onda moguće da ima nade. Ali ja takvo nešto ne vidim na horizontu. Vi vidite?

@rambo_5

Nešto vrijedi onoliko koliko je netko drugi spreman za to platiti, a to zna svatko tko je ikad prodavao auto..Npr. ja tvrdim da Đuro vrijedi 30kn, dok vi tvrdite da vrijedi 10 kn, ako i toliko.. Uglavnom trenutno vrijedi toliko koliko su ljudi spremni platiti za njega, dok će u budućnosti vrijediti više ili manje od trenutne cijene. Čisto psihološki, da ste vi većinski vlasnik Đure i da ga prodajete pretpostavljam da bi tražili više nego što bi nudili za njega da ga kupujete.. Tko zna što nas čeka za 6 mjeseci i što se valja iza brda, dobro ili loše… Što se tiče poslova sa državom smatram upravo suprotno od ovoga što ste napisali. Više od 60% poslova im je za izvoz, a da je Đuro (državna firma 35%) miljenik države ne bi izgubili natječaj za izradu spremnika za janaf (državna firma više od 50%), koji je bdw dobila firma za izradu staklenih fasada (wtf) i ne bi vojska ugradila izraelske vatrene stanice na patrie, već bi ugradili ove koje razvijao Đuro.

Ozbiljni poslovi ovise o drzavi?? Mislim da ste fulali temu

Posljedni Đurin ratnik

Baš me živo zanima kako će se tržište ponašati poslije 10.07. jer od 15.03. prošle godine (objavili da je agrokor u krizi) sve ide nizbrdo…

Pretpostavljam da ni prvi dokap Đure prošle godine nije uspio zbog Agrokora koji je buknuo početkom 4. mjeseca i banke su rekle halt, a dokap je trebao ići u 5. mjesecu… Vjerojatno se mnogi sjećaju panike na tržištu u to vrijeme, tako da je Đuro kolateralna žrtva sveopće krize koja se događala u to vrijeme. Sada su stvari ipak (djelomično) po kontrolom, pa bez dodatne eskalacije, mislim da ne bi trebalo biti većih problema ovaj put, ali vidjet ćemo uskoro.

New Report

Close