Tko je mislio kupiti ispod 14 kupio je.. Vidjet cemo kako ce se razvijati stvari od sada pa nadalje..
@petrollio
Vidjet cemo, za sada sam umjereni optimist, ali tko zna sto buducnost nosi..
@serislav
Presudna je “bloger komponenta”, da je bloger u VLEN, cijena bila bila preko 20 kn, a DDJH ispod 10 kn. Ovako je što je, no obzirom na ulazak talijana u top10 VLEN, za očekivati je da će se cijena VLEN ispraviti prema gore, a DDJH, ako bude dokap po 10 kn kako se špekulira, mogao bi prema tih 10 kn.
Nema dokapa DDJH po 10 kn, jer kada se riješi situacija sa Industrijskim rješenjima cijela grupa će poslovati pozitivno, a onda ide dokap po 20kn, tj. po nominali, jer po zakonu ne može ispod nominale – i to minimalno 800k kuna po fizičkoj ili pravnoj osobi. Uz manje financijske izdatke za kamate po kreditima, te uz veće učešće vlastitog kapitala firma bi mogla poslovati prilično pozitivno (mislim da trenutno plaćaju kamate oko 20 mil kn godišnje). Trenutno po najavama sa zse ide dokapitalizacija ĐĐIR, što će financijski konsolidirati tu firmu iz grupe, te uz operativno restrukturiranje koje je pri kraju, vjerujem da će ta firma već na kraju 2. kvartala iskazati dobit, a do sada je bilježila konstantne gubitke.
… dokap po 20kn, tj. po nominali, jer po zakonu ne može ispod nominale
nominala se može spustiti na 10 kn, to je zakonski minimum….a to da će dokap proći po 20 kn je utopija, već je 2x propao po toj cijeni pa je očito ta cijena previsoka i destimulativna za ulagače
Ako firma pozitivno posluje pronaći će se ulagači po 20 kn, što do sada djelomično nije bio slučaj jer sve firme nisu bile restrukturirane. Nakon uspješnog restrukturiranja i kada pokažu da mogu poslovati pozitivno na godišnjoj razini uz zadovoljavajuću EBITDA maržu, vjerujem da će biti ulagača koji će htjeti uložiti u takvu firmu. Ovdje se dešava turnaround u poslovanju slično kao i na ATPL kada je bio na 100kn i nije mi jasno kako to ljudi ne vide, ali valjda zato Mr.Market sve vidi i nagrađuje ili kažnjava.
Nove vijesti – izgleda da ipak ne ide dokap po deset, kako su neki špekulirali 🙂
http://www.zse.hr/default.aspx?id=83268
Ne znam da li ste vidjeli slijedeće članke:
http://www.seebiz.eu/hpb-i-zagrebacka-burza-zajedno-financiraju-mala-poduzeca/ar-175780/