Izvješće je dobro u odnosu na PTKM, mislim da je to pjesnik htio reći. 🙂 Dobro je i u smislu da, dok se čeka posao tisućljeća (koji nakon odlaska Crnog čelika nema šanse da se vrati IMHO), firma ne gubi novac. Ako se trend negubljenja novca nastavi.
Izjaviti ovdje da je fin. izvjesce dobro i da daje sigurnost, te da je izgledan novi uspjesni dokap kojeg ce pratiti stampedo? Na trenutak sam vec pomislio da je ovo ovdje poznati blog s komentarima bulumente ocajnika i dodvornika blogeru koji ionako nemaju svoje misljenje. Vjera u uspjeh ove price, pogotovo u makro okolnostima poslovanja kakvi jesu, jednaka je onoj “kargo kulta” (objasnjenje pojma je na blogu).
Mislim da slijede bolji dani u ovoj firmi i u ovoj dionici. Poslovni pokazatelji se popravljaju, te nakon restrukturiranja koje bdw po najavama u izvjescu zavrsava krajem 2. kvartala bi napokon mogli imati prvu pozitivnu godinu nakon xy vremena. Kako kazu strpljen spasen, ali vjerujem da slijedi razdoblje stabilnosti nakon turbulencija krajem prosle godine, sto se vidi i iz trgovanja zadnjih par dana, jer nema vise rasipanja po bidu kao prije. Uglavnom, mislim da nema smisla usporedjivati Petrokemiju i Ddjh jer je ovdje sada vecinski privatni kapital, te smatram da ce i poslovni rezultati biti sve bolji.
Firma je prestala poslovati negativno. Nadam se da ce uprava nastaviti s konsolidacijom koju su najavili i da ce ostvariti temelj za novu dokapitalizaciju. Dokapitalizacija- zasto postoji stav da je to na ovoj dionici nemoguce (bez obzira na to sto su neke propale)? Dodvornici, blogeri, ocajnici- kakve su to etikete??
Malo smanjite dozivljaj. Forum je mjesto na kojem bi se trebale saznati neke informacije za temu koja je u fokusu ljudi koji imaju neki zajednicki interes. Prije svega bi trebalo biti afirmativno. Nema sanse da shvatim koji je vas interes. Ako je taj da uvjerite vecinu da stvari ne idu dobro, te da ce biti jos gore- radite bilo sta drugo i biti ce korisnije. Pozdrav.
Firma je prestala poslovati negativno. Nadam se da ce uprava nastaviti s konsolidacijom koju su najavili i da ce ostvariti temelj za novu dokapitalizaciju. Dokapitalizacija- zasto postoji stav da je to na ovoj dionici nemoguce (bez obzira na to sto su neke propale)? Dodvornici, blogeri, ocajnici- kakve su to etikete??
Malo smanjite dozivljaj. Forum je mjesto na kojem bi se trebale saznati neke informacije za temu koja je u fokusu ljudi koji imaju neki zajednicki interes. Prije svega bi trebalo biti afirmativno. Nema sanse da shvatim koji je vas interes. Ako je taj da uvjerite vecinu da stvari ne idu dobro, te da ce biti jos gore- radite bilo sta drugo i biti ce korisnije. Pozdrav.
Ja pak mislim da je Vama sve jasno i da vrlo dobro razumijete o cemu pisem i zasto. Jedno su zelje (iz interesa), a drugo stvarnost. Kako se moze ocekivati uspjesna n-ta dokapitalizacija u nizu kada za onu prethodnu jos uvijek nismo doznali gdje su nestala najavljena kljucna dokapitalizacijska sredstva? Ovdje postoji opasna informativna i druga siva zona u kojoj je sve moguce. Nesto sto je tipicno za netransparentna sumnjiva poduzeca kod nas. Jeste li culi za Agrokor? To Vam je jedno domace poduzece s neugodnim epilogom, vrlo zgodno za shvacanje paradigme o kojoj Vam zapravo ovdje pisem. Pametnom dovoljno. Pogotovo kad se uz dokap fatamorganu prorice i bezglavi stampedo. Kako bi Vi rekli, izrazito “afirmativno” i “informativno”. Kako god, zadnja cijena 13,65kn govori dovoljno sama za sebe. O povjerenju trzista u sadasnjost i buducnost tvrtke. A jos vise neprekidni trend pada cijene, koji ce se, vjerujem, nastaviti. Jer to je realnost. Sve dok se ne rijese gore spomenuti i drugi problemi o kojima sam pisao prije.
Ma daleko je ĐĐ od neke idealne, transparentne, na sve vrste politika imune firme. Situacija i okolnosti oko zadnje dokapitalizacije definitivno nisu nesto sto daje ulagacima jasnu sliku o trenutnom i buducem stanju u firmi. Valjda su to razlozi zasto firma kotira tako kako kotira.
Dokapitalizacija- dogodit ce se kad netko za to pronadje interes ili pravi trenutak. Cini se da se ide ka tome da se stvari postave na sto zdravije noge- pa ko voli nek izvoli.
Stampedo cijene- ako se daju i manje naznake za nesto vece, cijena ce se vrlo przo oporaviti. Ne znaci da je realno i na zdravim temeljima, ali se sigurno dogadja. Pa 20 % cijena na ZSE imaju realno pokrice.
Ma daleko je ĐĐ od neke idealne, transparentne, na sve vrste politika imune firme. Situacija i okolnosti oko zadnje dokapitalizacije definitivno nisu nesto sto daje ulagacima jasnu sliku o trenutnom i buducem stanju u firmi. Valjda su to razlozi zasto firma kotira tako kako kotira.
Dokapitalizacija- dogodit ce se kad netko za to pronadje interes ili pravi trenutak. Cini se da se ide ka tome da se stvari postave na sto zdravije noge- pa ko voli nek izvoli.
Stampedo cijene- ako se daju i manje naznake za nesto vece, cijena ce se vrlo przo oporaviti. Ne znaci da je realno i na zdravim temeljima, ali se sigurno dogadja. Pa 20 % cijena na ZSE imaju realno pokrice.
Ne znam bas za ono “sigurno”. Pogotovo nakon svih prethodnih stampeda, po nekoliko puta, u oba smjera. U kojima su i najoptimisticniji ili najskloniji riziku sasvim sigurno ostali kratkih rukava. Mislim da je proslo vrijeme stampeda i ovaca. A doslo vrijeme racionalnog ponasanja i analiziranja fundamenata za ulaganje.
Mislim da bi za zdravlje bilo bolje da stabilno i umjereno raste i firma i dionica. Krajem 2016 beta od Djure je bila 1.9 u odnosu na Crobex, sto vec samo po sebi dovoljno govori. Ono sto bi svakako bilo dobro i poticaj za ulagace je pozitivna vijest o zavrsetku operativnog i financijskog restrukturiranja, kako je i najavljeno.
Obzirom na slabo trgovanje, mogao bi DDJH uskoro u poseban režim u 13,00 sati? 😛
Meni nije jasno kako imati ikakva ocekivanja od firme koja ne moze napraviti EBIT (operativni) pozitivan vec 5 god za redom a kolko vidim tako su nastavili i u 2018 godini?
Meni nije jasno kako imati ikakva ocekivanja od firme koja ne moze napraviti EBIT (operativni) pozitivan vec 5 god za redom a kolko vidim tako su nastavili i u 2018 godini?
Ovdje se ne čeka + iz poslovanja nego novi “Crni čelik” 😉
novi ugovor, 33 mil.kuna
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/bI6bpVaetdfO2ntoIsWPcg==.pdf