super24: ” PTKM ne bi kupio ni u ludilu.. radje jos Djure .. no na kraju krajeva, dionice se kupuju zbog dobiti, nase spekulacije na stranu.. [smiley1] a djuro nece jos DUUGO imati toliku dobit da bi opravdao 1000, pa i 2000 kuna o kojima neki sanjaju
Kad pogledate malo bolje sve uspješne dionice na RH tržištu kapitala vidjet će te da je naše tržište više emotivno a sve manje racionalno.
DDJH na 1000 kn – 2000 kn možda za 1-3 godine a možda već do kraja ove godine tko zna.
Mnogi samozvani stručnjaci govore o precijenjenosti naših dionica. Iskreno rečeno, govore nebuloze. Još uvijek ima 20ak dionica debelo ispod BV, a da ostvaruju dobit. Još toliko ih ima ispod realne cijene (u usporedbi s europskim tržištima, recimo LVCV na 1.5BV). Da ne govorim o susjednim tržištima gdje purani tipa Dobojputevi, građevinac sa dvije mješalice i par lopata se trži na 6 BV (prije 4 mjeseca 500% manje). Prema tome, ima tu još puuuuno prostora za rast. A tek kad dođe vrijeme ht-a, hepa i magme bit će urnebesa. Ova godina će biti rekordna otkad ima hrv. burze
ovih 3.524 komada na prodaji po 245,00 je vjerojatno opet igrica od strane FIME… do sada takvi nalozi obicno nisu dugo trajali, a cijena bi nakon njih rasla… bas me zanima sljdeci tjedan…
moram dati za pravo nekima ovdje koji tvrde da đuro neće iduće godine biti 1000 kuna. naravno da neće, i slažem se da će prije biti 500 nego 1000, ali 500 kuna je duplo od sadašnje cijene i ne treba biti megaloman i računati pogrešno. đuro bi idući tjedan- dva-tri mogao potegnuti do 300 kuna ali onda će biti pauza i tu ćemo biti par mjeseci na oko 300 kuna. tada slijedi akumulacija kapitala za jedne , a dokup i kupnja za druge. nemojmo pretjerivati. 500 kuna u 2008 sasvim je dovoljno. 1000 kuna ostavljam za 2010.
Sad će se vjerojatno desiti akumulacija profita, pa ćemo malo pauzirati. Ali nije ni normalno da stalno raste. Samo treba biti oprezan kod prodaje radi zarade na drugoj dionici, s ciljem povratka u DDJH. Isto tako može se desiti i da ode na 300 već ovaj tjedan (scenarij kao s PTKM, makar nema usporedbe). DDJH bi najidealnije bilo ostaviti na miru, i nakon 10 godina uživati plodove
pa ako je na 500 kuna slijedece godine zar to vama nije dosta ljudi? pa to je 100% prinos pa gdje toga ima?
iako ja ispod 1000 ne vjerujem da cu prodati a sad jel ce on biti na 1000 za godinu ili dvije to me uopce ne brine
I Zdenku i Homs. I vilu Velebita![smiley2]
super24:
”
PTKM ne bi kupio ni u ludilu.. radje jos Djure .. no na kraju krajeva, dionice se kupuju zbog dobiti, nase spekulacije na stranu.. [smiley1] a djuro nece jos DUUGO imati toliku dobit da bi opravdao 1000, pa i 2000 kuna o kojima neki sanjaju.. kolko sada kosta toliko i vrijedi.. sljedece godine ce bit 500 i toliko ce i vrijediti.. to sto ima raznoraznih nebuloza poput KSST na nasem trzistu ne mijenja puno na stvari.. 1000 da.. ali za 3,4, 5 godina.. mozda.. ako nista ne krene po krivu u medjuvremenu.. i da, ja isto imam djuru.. kupio po 190 i zadovoljan.. ne dam do 600, a onda samo ako vidim nesto bolje.. negdje za godinu, godinu i pol dana bi to trebalo biti po mome.. a sad.. ima dionica koje ce dotad i vise narasti od djure i njegove sadasnje cijene.. samo koje su to? ja ne znam.. pa drzim djuru.. ali ga ne bi kupovao po 250kn.. mozda ponovo oko 230 za koji mjesec.. dotad je mom novcu bolje drugdje..
”
Pazi kaj ju buš za koji mjesec kupoval po 500, jer dotad će se potpisati par ugovora. Ali tvoji su novci pa radi s njima što hoćeš.
[/quote]
ma kupio bi ja to i prije, al nema se [smiley2]
slažem se s buddom. ako ćete prodavati, može se dogoditi da cijena ne padne.
Caymane ima još jedna stvar ,pored svih što si nabrojio vezano za DDJH, što meni dava dodatni optimizam i zbog kojeg stavljam limite cijene još više gore za razliku od tebe.
Jednostavno koliko pratim naše gospodarstvo i burzu vidim da se količina novca na burzi(kisik burze) puno brže povećava nego broj perspektivnih firmi kao što je DDJH,a to automatski znači da fond menađeri neće imati gjde puno s tom lovom nego u stvarne potencijale kao DDJH!
Ako svi ti poslovi budu mogli donositi 50 milijuna dobiti za 2-3 godine koliko će “raja” nuditi za nju ???
Ja sam mišljenja da je DDJH sljedeće godine na 750kn!
cayman006:
”
slažem se s buddom. ako ćete prodavati, može se dogoditi da cijena ne padne.
”
Caymane ima još jedna stvar ,pored svih što si nabrojio vezano za DDJH, što meni dava dodatni optimizam i zbog kojeg stavljam limite cijene još više gore za razliku od tebe.
Jednostavno koliko pratim naše gospodarstvo i burzu vidim da se količina novca na burzi(kisik burze) puno brže povećava nego broj perspektivnih firmi kao što je DDJH,a to automatski znači da fond menađeri neće imati gjde puno s tom lovom nego u stvarne potencijale kao DDJH!
Ako svi ti poslovi budu mogli donositi 50 milijuna dobiti za 2-3 godine koliko će “raja” nuditi za nju ???
Ja sam mišljenja da je DDJH sljedeće godine na 750kn!
mnogo je IPO-a u pripremi.. pa i HT sam moze progutati mnogo fondovskih kunica.. a kad dodje na red ostatak turistickog sektora, HEP i HZ (sto mi se bas ne svidja da privatiziraju), nece ni bit dovoljno kuna da se kupi kolko bi se htjelo…. i zaboravljas da je vecina fondova promijenila statute na nacin da vise nisu ograniceni samo na HR..
ja ne mislim da ce djuro samo tako dotrcati do 750.. a ako sam u krivo nece mi bit krivo [smiley2]