DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 18.11.2024. u 05:54
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Mos si mislit kak će osjetiti kapitalizam iz Kuvajta, ekonomije koje ima vise veze s rodijacko-interesnom ekonomijom od naše. Da nemaju nafte i plina bili bi kruha gladni.

Ja se nadam da neće proći nikakve odluke jer da su htjeli mogli su dokapitalizirati u prethodnom dokapu ili započeti pregovore s ključnim dioničarima o uvjetima i modelu dokapa. Ovo je obična žvaka za sitnu boraniju i da glavni organizator ovakve bedastoće može poslije u javnosti mahati pamfletom kako država ne želi strani kapital i strana ulaganja.

Mogao je na taj način pribaviti i kapital južno i srednjo-američkih narkodilera i reci kako je to sveti novac iz svetih neokaljanih domova uzornih ljudi kojima vise križevi po kućama. “Dobrotvor i mecena nas…” Nema ovo veze s legalizmom, niti s ulaganjima. Priča za pačiće male.

Vauvau , oprosti ali pričaš bedastoće !

Gledaj, stvari su vrlo jednostavne. Ako te postojeći ključni vlasnik ne želi ili ne želi ovakvu dokapitalizaciju i ima neke druge političke, strateške, gospodarske ili kadrovske ili neke pete interese onda od ovakvog dokapa neće biti ništa. Poznavajući državu, ako ovo nije prethodno dogovoreno neće proći.

Da li društvu treba kapital? Treba. Al ne na ovakav način. Kao sto je netko gore već napisao radi se o ucjeni s dvojbenim nakanama i nitko ozbiljan ne bi dopustio ovakve stvari niti gradio bilo kakav novi odnos na ovakav način.

A to jel ja pišem ili napišem bedastoće uopće nije važno. Ako nije dogovoreno, neće proći i to je moje osobno mišljenje.

Otkud znamo da nije dogovoreno? Znamo da s nekima nije dogovoreno, ali ne znamo jesu li to oni s kojima je trebalo biti dogovoreno.
Ja ne sumnjam da Goran Marić ne želi Kuvajćane, a ne sumnjam niti da ih Dalićka želi. Dakle, ključno je čiji će sutra čovjek zastupati državu – Dalićkin ili Marićev.

Što se ucjena tiče, na taj dio dobro sam se nasmijao.

Govorimo o firmi koja jedva spaja kraj s krajem da bi na godisnjoj razini profitirala par milja kuna..ako i tolko.
neznam bas kolko je lako ulozit 250 da bi vracao 1 ili 3 godisnje..odnosno pola od toga jer ce imati samo nesto preko 50% vlasnistva..
Znaci on ili donosi neku jebenu stratesku komponentu (sta mi se cini vjerovatnije) poslova u toj regiji
..jer i inace kazu da tamo ni nemozes sklopit nikakav posao ako nemas podrucnu tvrtku

kolega, bojim se da tu nema koristi niti za đuku niti za radnike niti dioničare niti drž. jer da je lik htio biti strateški partner onda je to mogao postati sudjelovavši u prošloj dokapitalizaciji,

ovako lik dobija upravljačka prava koja kao partner ne bi imao a iz predmetnog prijedloga, očito je da svoj posao, naruđžbu, utjecaj, profit ili nešto treće što planira sa ĐĐ, ne želi dijeliti ni sa kime

evo npr. neka od njegovih inozemnih tvrtki ugovori posao remonta tenkova od 100M eur i kao gazda naloži da ĐĐ to odradi za, banaliziram, 10 eura…dok se dokaže da je to štetan ugovor, ĐĐ je debelo rahmetli a kuvajčanin uzeo i pare(250M) i jare…

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Marić je dobio svoje ministarstvo imovine a đurica će se privatizirati od strane ministarstva gospodarstva g. Dalić… Pa vrijeme je da se gospodarstvo pohvali sa uspješnim privatizacijama počevši od đurice. Marić će odradit maestrale i ostale hotele nek se malo potrudi da sa novim zakonom se to ubrza.

Sjetite se kako naše Vlade funkcioniraju.
U koliko želite biti Ministar, a niste u milosti Premijera, onda vam da pogrdno ministarstvo, ministarstvo kazne odnosno Ministarstvo Poduzetništva . U svakoj Vladi ove zemlje to je ministarstvo za kašnjenje članove Vlade. Tako smo imali Ministra Marasa, a koji je imao samo 4 mjeseca prakse u turizmu od životopisa.
Sada imamo potencijalni igru preuzimanja Đure preko Kuvajta, ali Ameri to nedaju.

U tom slučaju nije mi jasno zašto Vlada neda Bakiću upravljačka prava ?

Dobro a zašto Kuvajčanin gubi vrijeme s Vladom.
Neka počne kupovati dionice na Zse i kada skupi dovoljno dionica neka ponudi malim dioničarima preuzimanje po 20 kuna.

problem je u tome što kad bi počeo kupovati na burzi cijena bi u par dana otišla na 40 kn, a on po toj cijeni ne želi kupovati nego po 20 kn
[/quote]

Pa u tome i je poanta.
Neka za Vladin paket ponudi 38 kuna po dionici i garancije o poslu u Kataru.

Mislim i ja bi volio postati vlasnik Đure po 20 kuna.

A isto bi ga onda prodao po 100 kn.

Mislim, neka se investitor malo zbroji.

Još jednom napominjem.
Nikakav plan za Đuru nije predočio.

Lp

[/quote]
Plan je da nema plana. U “slučajnoj državi” takvi planovi su najizdašniji. Mislim da Đuro ne vrijedi ni tih 20 kuna po dionici ali ipak mi se ova ponuda više čini kao neka ucjena a ne neki ozbiljni poslovni plan za firmu koju se namjerava preuzeti. Slično i kao kada je Đuro nudio 6 kuna za Ingrinu dionicu ali ponuda je bila je uvjetovana dosizanjem praga uspješnosti od 95% a na kraju je pristalo samo 23% dioničara.
Vremena se mijenjaju i sada nakon 5 godina od ponude za Ingru ucjenjivač Đuro je ucijenjen. Bogme nisko su pali za to vrijeme, konstantno su iz godine u godinu propadali. Sad kada su ogoljeni do kosti i kada uhljebi nemaju ovdje više što isisati nego će uskoro kupiti prnje i tražiti novog domaćina da ga parazitiziraju. Koja je to državna firma po redu koju su paraziti iscrpili i na kraju moraju bud zašto prodati ostatke?

Dobro a zašto Kuvajčanin gubi vrijeme s Vladom.
Neka počne kupovati dionice na Zse i kada skupi dovoljno dionica neka ponudi malim dioničarima preuzimanje po 20 kuna.
Prema onom što pišete svi će te mu dati po 20 kuna, a samo da postane većinski.

Onda se država može slikati.

U čemu je problem?

pa da je htio, mogao je sudjelovati u aktualnoj dokapitalizaciji i tako za 150M postati najveći pojedinačni i dati ponudu za preuzimanje po 20 kn ali očito su tu neki drugi interesi ili strahovi …

po predloženom modelu, lik uplaćuje pare sam sebi i dobija gratis tvrtku da radi s njom što hoće …ne znam koliko očajan moraš biti da bi tako bezuvjetno skinuo gaće…
[/quote]

@ Barbarosa

Slažem se s Vama. To sam bio već napisao.
Može biti i drugi scenarij.

Da je Đuro stvarno dobio posao u Kataru, a Katarci jesu najveći kupci oružja na svijetu.

Uostalom nafta se sve manje koristi i sve je manja cijena, a ekipa je naučena da žive kao faraoni.

A šta ako se radi o konkurenciji koja će preuzeti Đuru samo da dobije posao, a poslije toga Đuru kao konkurenta uništiti.

Po meni ovdje nije bitna samo cijena, već i dobra razrađen poslovni plan i strategija.

Također, investitor treba dati svoje reference.
Osim što trguje na tom tržištu, ja ih i baš nisam vidio za Đurinu proizvodnju.
Drugim riječima o samoj proizvodnji nema pojma.

Da se razumijemo, ja nisam protiv privatnih ulaganja, ni domaćih a kamoli stranih.

Samo ne želim da se još jednoj hrvatskoj firmi koja ima dugačku tradiciju, a smatram da bi se za njih moglo naći i tržište, naravno ulaganjem u samu proizvodnju, najnovije tehnologije i robote.

Naprosto ne želim da se ponovi novi Dioki koji je imao i kvalitetan proizvod i tržište i da nije poklonjen Ježiću i danas bi radio.
A ne da Mađari će sada preuzeti tržište koje je mogao imati Dioki.

I tamo su bili investitori iz Katara, Kanade, Azerberđajna, Hrvatske, a napokon su posao dobili Turci kojima je Hrvatska država morala dati bankovnu garanciju od 5 milja dolara ako smo željeli da ulože.

Na kraju su se Turci pokazali isto onako kako su Dubrovčani poklonili Neum Osmanlijama, a sada cvile da im Hrvatska treba izgraditi most preko Pelješca.

Znači situacija je vrlo slična, postavljaju se čudni uvjeti, čovjek bi rekao da se radi o neprijateljskom preuzimanju.

Naprosto ne želim da ugase još jednu hrvatsku firmu.
Da su je naši uništili, jesu……………………..

Sve skupa žalosno. A ponos su nam već odavno uzeli, prodali nas za sitnu lovu.

lp

Ne treba Đuru nitko posebno uništavat, dobro to ide Đuri.

Mozda je ova dokapitalizacija samo predstava da se drzava aktivira.
Tvrtka od strateskog interesa, necemo dopustiti da ode u tudje ruke…drzava se ukljuci i dokapitalizira 100-150 mil

Prije nego potrošim i 1 lipu pogledam da li je proizvod hrvatski ili uvozni, i kupim hrvatski!

Ja ne vjerujem da je Djuro u stanju proizvesti cutting edge techonology bez silnih ulaganja i znanja, a koje može steći samo kao firma koja zarađuje i ulaže u R and D.
Jednako ne vjerujem da je Djuro u stanju dobiti posao u Kuvajtu bez velike lobističke pomoći samih Kuvajćana i Nato pakta. Ako si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin. Ako se u Kuvajtu tako posluje, onda je to tako. Prilagodi se. To da Djuro može sam ulagati, uz pomoć države, u robote i sisteme proizvodnje i visoku tehnologju koju će izvoziti jednoj od najbogatijih država svijeta mislim da je utopija.
Djuro će ili nestati ili životariti na rubu nestanka kao promotor iseljavanja čekajući Godota ili će probati nešto prozvesti. Uz tuđu pomoć. Koja nije besplatna. There is no sutch thing as a free lunch.

Status Quo: Roll Over Lay Down

New Report

Close