Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
U slučaju odbijanja ovdje ima elemenata teškog kaznenog djela zbog namjernog nečinjenja, a u slučaju da firma potone.
HDZovci su poznati kao vjerni pratitelji hrvatskih zakona, a hrvatsko pravosuđe ako po ičemu, onda je poznato po efikasnosti i brzini procesuiranja.
Pa oni ne mogu dokazati ni kad netko ukrade žvaku s kioska, kamoli će ovdje nešto dokazati.
[/quote]
ne namjeravajući bilo koga od političara braniti, sjetimo se Dioki-a , sve je propalo, a s.Linić je kao tadašnji ministar još platio 5mil.državnih € turskoj firrmi, koliko svi znamo, ništa on nikaome nije za to odgovarao, sada samo dijeli pametne savjete u nekim situacijama, sve je to ista socijalistička večernja škola, tako da ne treba niti ovdje ništa pametnije i bolje očekivati
više vrijedi micanje države iz odlučivanja nego dobiti posao u kuvajtu
U slučaju odbijanja ovdje ima elemenata teškog kaznenog djela zbog namjernog nečinjenja, a u slučaju da firma potone.
ma kakvo kazneno djelo, to je smiješno uopće pisati, ali je jako neodgovorno od strane države stopirati ovu ponudu, a sami neće dati potrebnu lovu i time guraju DDJH u velike egzistencijalne probleme!
jedini izlaz sada je u tome da skupština izglasa novi krug dokapitalizacije gdje bi tražili strateškog (većinskog) ulagača koji bi sam ušao unutra sa 250 mil.kuna ili više, bez obveze davanja javne ponude pa onda neka se javi crni čelik i svatko tko je zainteresiran.
Namjerno malo provociram, jer vidim da svi gledaju samo pozitivnu stranu priče. I vjerojatno je bolje da ovi naprave dokap, ali…
Da li je uopće netko radio izračune i gledao plan koji su oni izbacili 2014 za period 2015-2019 što je uključivalo i BOV-ove na koje sad pucaju. Njihove projekcije govore o 13% EBITDA marže (sami kažu da ne može preko 15%, ne kažem ja) i neto marža oko 9%. A i to je poprilično nategnuto kada se malo detaljniej zagrebe u te projekcije.
Drugo, Kuvajćani će imati 55% i nema potrebe da ubacuju na taj način još kapitala i dobivaju veći udio kada imaju sve pod kontrolom. Meni se čini puno logičnije da potrebni kapital ubace kroz pozajmice pa izvuku malo novaca iz firme sami bez da ih podijele s ostalim dioničarima. Ne bi bilo prvi put da se to kod nas događa, samo RIVP i ARNT su dobar primjer prije nego su se stvari rasčistile.
Dalje, uzmite u obzir koliko je bilo dionica 2014 kada je ta priča krenula a koliko će biti sada i na koliko se ta dobit dijeli (sedam puta više dionica?!?!?!?).
2014/11 – stanje prije prve dokapitalizacije (napravljen plan za 2015-2019) 3.237.068
2015/01 – provedena prva dokapitalizacija 7.596.684
2017/08 – druga dokapitalizacija sa smanjenim pragom 50 mil 10.153.230
2017/10 – Kuvajćani 22.653.230
A ne treba zanemariti niti kako efektivno Kuvajćani ulaze unutra pa je upitno i da li je tih 20,00 kn fer cijena, meni se ne bi svidilo da sam dioničar. Kuvajćani kroz dokapitalizaciju, ubacuju 250 mil za 55% udjela i 55% casha je odmah njihovo, odnosno 137,5 mil pa ispada da su 55% platili preostalih 112,5 mil, odnosno 9,00 kn po dionici za njihov paket. 3M ponderirana prije njihove ponude je 28,76 pa neka ponude barem to i daju konkretan plan a ne tri uvjeta odnosno ucjenu u par rečenica.
Netko je bio pisao da će tužiti cijeli svijet ako će dokap ići ispod 80 pa na kraju dokapitalizirao po 20 dok su mali dioničari bez 800.000 kn samo gledali i pitali se zašto su kupovali po 35-40 par mjeseci prije. A da ne pričamo o promatranju EV/EBITDA kao mjerodavnom pokazatelju…
ma kakvo kazneno djelo, to je smiješno uopće pisati, ali je jako neodgovorno od strane države stopirati ovu ponudu, a sami neće dati potrebnu lovu i time guraju DDJH u velike egzistencijalne probleme!
jedini izlaz sada je u tome da skupština izglasa novi krug dokapitalizacije gdje bi tražili strateškog (većinskog) ulagača koji bi sam ušao unutra sa 250 mil.kuna ili više, bez obveze davanja javne ponude pa onda neka se javi crni čelik i svatko tko je zainteresiran.
[/quote]
A šta ako se ne javi nitko?
Ako iza ovoga stoji Kuvajt kao država, a moguće je, bude li odbijanja, teško da ćemo vidjeti još posla u Kuvajtu. Bez toga, Đuro, gdje je?
Nemamo baš neke konkretne adute za odigrati.
Lose,lose… uhljebnistvo se nastavlja a kompanija tone prema kraju.
Sto sada,uprava rekla nema dovoljno kapitala a drzava nece kapital?!
Jos kada dodju dokapitalizanti koji su platili 20 kuna po dionici-a neki su ovde javno pisali da imaju ni krivi mi duzni 30% zarade .. cena bi mogla dodatno potonuti..da li se zna kada ce biti spjanje rodova?
[/quote]
[/quote]
pobogu pa sad Crni čelik nudi upravo tih 250 mil.kuna uz uvjet da nema javne ponude za ostale dionice…. ako se ne bi javili na novi natječaj, onda znači da je i ova njihova ponuda bila obična prevara
Ako ne prihvate ponudu Crnog čelika, mislim da će bloger pokupiti kofere iz RH.
Prvo je popušio ogromne novce u PTKM zahvaljujući državi.
Da se to ponovi na DDJH (s, koliko sam shvatio, znatno većim ulogom vlastitog kapitala) mislim da će biti malkice ljut.
ajde ljudi ne trošite previše živce i vrijeme, to sutra prolazi (ako bude stavljeno uopće na dnevni red). iskakali bi naslovi protiv vlade već sa svih strana da nisu odrađene sve predradnje. šta netko misli da su eto kuvajćani iznenadili upravu, i ponekog većeg dioničara, s ponudom prošli tjedan? zdravko marić je taj dan na presici upitan što misli o ponudi pa je rekao da “nije sudjelovao u pregovorima” – dakle, već ih je bilo i sve je dogovoreno prije slanja ponude.
bez ovoga ĐĐ može u najboljem slučaju stagnirati u budućnosti. a tko ne napreduje, taj nazaduje… s ovime, sva su vrata otvorena.
@avax
njihova ponuda je na stolu i sasvim jasna i nema veze sa eventualnim kasnijim natječajem. Samo gledaj razvoj događaja ako papci odbiju ponudu.
[/quote]
[/quote]
pobogu pa sad Crni čelik nudi upravo tih 250 mil.kuna uz uvjet da nema javne ponude za ostale dionice…. ako se ne bi javili na novi natječaj, onda znači da je i ova njihova ponuda bila obična prevara
[/quote]
Nije baš tako.
Oni su u svojoj ponudi napisali da će sudjelovati jedino i isključivo pod uvjetima koje su sada naveli. Također su naveli ” da niti u jednom drugom slučaju nemaju namjeru sudjelovati u povećanju temeljnog kapitala društva. “ :
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/jMQqsFTY14b49vCV23LYug==.pdf
lp