Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
S druge strane, ako Crni čelik može omogućiti posao, zašto onda ne bi pristao na dokup od sto milja pa kasnije preuzimao ostatak. Marić je hard core, s njim nema labavo.
problem je što očito država ne da DDJH iz svojih ruku tj. da na ovaj način padne ispod 25% i da netko u DDJH postane većinski…nestalo bi im mjesta za uhljebljivanje…no još gore je to što država neće sama dati 250 mil.kuna koje sada nude kuvajčani pa će sve ostati ovako u zraku tko zna do kada
Mislim da se razumijemo:
Đuro se natječe za posao u Kuvajtu, za borbena vozila.
Potencijalna čista zarada od tog posla, po mojim inženjersko-komercijalnim saznanjima, vrijedi otprilike kao cijeli Đuro. I otvara krvave reference za rad na Bliskom Istoku i dalje. E sad…
Đurina ponuda u Kuvajtu je na ledu. I teško da može biti nešto od toga. Osim ako…
I sad oni koji znaju čitati između redaka se pitaju da li je pametnije imati 49% od nečega ili 51(100)% od ničega.
Ako se gledaju državni, a ne parcijalni interesi.
Ja nešto malo kalkuliram (istina sa ne baš kvalitetnim inputima), nisam previše strog i dobivam EPS oko 5-5,5 kn nakon eventualnog mega dokapa Kuvajćana.
Kolika je po vama dobit ako kažete da je isto koliko DDJH sada vrijedi?
(moje dionice barataju sa BVPS 7,76)
[/quote]
Jel ovo EPS treba pisati BVPS?
Ovako razmišljam:
1. Da je državi/vladi stalo do DDJH ne bi pali na 38% nego bi bili iznad 50%.
2. Država na prošla dva kruga nije uložili ni kune u dokapitalizaciju, očito su službeni auti važniji od DDJH jer za njih se uvijek ima novaca.
3. Crni čelik je mogao uložiti te novce na prošloj dokapitalizaciji, tako da ne vidim u čemu je razlika ako sada to naprave i zašto bi netko to stopirao.
Kod nas je sve moguće ali iz ovoga što sam gore napisao sve ide u jednom smjeru, jer kako sad netko može tvrditi da mu je DDJH jako bitan ako si pustio iz ruku da budeš vecinski vlasnik i ako nisi u prošla dva kruga uložio ni kune.
Sutra ćemo sve znati.
Lp
Mislim da se razumijemo:
Đuro se natječe za posao u Kuvajtu, za borbena vozila.
Potencijalna čista zarada od tog posla, po mojim inženjersko-komercijalnim saznanjima, vrijedi otprilike kao cijeli Đuro. I otvara krvave reference za rad na Bliskom Istoku i dalje. E sad…
Đurina ponuda u Kuvajtu je na ledu. I teško da može biti nešto od toga. Osim ako…
I sad oni koji znaju čitati između redaka se pitaju da li je pametnije imati 49% od nečega ili 51(100)% od ničega.
Ako se gledaju državni, a ne parcijalni interesi.
Ja nešto malo kalkuliram (istina sa ne baš kvalitetnim inputima), nisam previše strog i dobivam EPS oko 5-5,5 kn nakon eventualnog mega dokapa Kuvajćana.
Kolika je po vama dobit ako kažete da je isto koliko DDJH sada vrijedi?
(moje dionice barataju sa BVPS 7,76)
[/quote]
Jel ovo EPS treba pisati BVPS?
[/quote]
Malo šale, zapravo ako ovo odbiju cijena bi mogla brzo na tih 5-5,5kn jer krvna slika je katastrofalna.
Dobro piše, EPS
Zašto je to čudno, država ne može garantirati dobivanje posla i samim time nema razloga da ubacuje 250 milijuna kuna u nekoga tko životari. Ta usporedba nikako ne drži vodu.
A DDJH ako stvarno može dobiti taj posao i ugovoriti ga za čas će naći investitore. Država, mirovinci, banke, dokap… Samo uprava treba biti transaprentna, a ne svašta obećavati i petljati s dotičnim ovakve insajderske dealove u kojima svi mali dioničari ispadaju bud.le.
Nemam DDJH ali ovo me podsjeća na PTKM ako ovi kažu da je to naše i odbiju ponudu.
@ante909
Dobro piše, EPS
Zašto je to čudno, država ne može garantirati dobivanje posla i samim time nema razloga da ubacuje 250 milijuna kuna u nekoga tko životari. Ta usporedba nikako ne drži vodu.
A DDJH ako stvarno može dobiti taj posao i ugovoriti ga za čas će naći investitore. Država, mirovinci, banke, dokap… Samo uprava treba biti transaprentna, a ne svašta obećavati i petljati s dotičnim ovakve insajderske dealove u kojima svi mali dioničari ispadaju bud.le.
Zar je tako teško shvatiti da će posao dobiti vjerojatno samo u slučaju ako uđu kuvajćani u vlasništvo.
A vjerojatno i sve buduće takve poslove.
lp
@ValueWalk
Nije Vam baš prvo posao pa će se naći investitor. Recimo da pokušavamo prodati Peri 8×8, i sada se javi Perin kum koji nam je prije 3X godina pomogao dogovoriti posao sa tenkovima da bi kupio pola tvrtke, šta mislite kada ga otpilimo hoćemo li prodati 8×8 Peri?
I drugo, taj je potencijalni posao toliko puta veći od kapitala DDJH da ni jedan ozbiljni kupac ne bi potpisao kupnju bez bankovnih garancija koje banke sumnjam da daju ili državnih koje od kada smo u EU država vjerojatno ne smije davati.
U slučaju odbijanja ovdje ima elemenata teškog kaznenog djela zbog namjernog nečinjenja, a u slučaju da firma potone.
U slučaju odbijanja ovdje ima elemenata teškog kaznenog djela zbog namjernog nečinjenja, a u slučaju da firma potone.
Evo i NB na blogu na temi ddjh upravo napisao jedan takav komentar…
HDZovci su poznati kao vjerni pratitelji hrvatskih zakona, a hrvatsko pravosuđe ako po ičemu, onda je poznato po efikasnosti i brzini procesuiranja.
Pa oni ne mogu dokazati ni kad netko ukrade žvaku s kioska, kamoli će ovdje nešto dokazati.