DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 10:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,10
2.371
157
15,20
18,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ne može se nadglasati državu. Dokapitalizacija po zakonu zahtijeva minimalno 3/4 prisutnih glasova. Da se može, što ne mislite da bi već bila mobilizacija dioničara na blogu?

Tko izgubi dobitak dobije gubitak

Zbog " brige drzave " iz Slavonsko Broda je zapoceo egzodus inženjera. Za koju godinu proizvoditi ce se lukovi i strijele dlijetom.
Totalni raspad.

Pa o tome i govorim. Većina inženjera je otišla van ili u penziju.

Zbog toga me i zanimaju planovi investitora da se vidi da li Đuro ima dovoljno stručnih ljudi i kapaciteta da ih može realizirati.
[/quote]

Ako ovo preuzme ozbljan ulagac biti ce posla i tko ce ga obaviti. Inace gledate poslijednje dane DD. Ne mislite vljda da ga moze ZMARIC spasiti ? Bez poslova sve propada i sve nestaje kao i ptkm. Na celu ce stajati hdz menadjer koji ce sigurnom rukom trositi nivce poreznih obveznika dok ce sve sto valja napustato zemlju. Evo pocelo je u zagrebu.
Inzenjeri geodezije odlaze, vozaci, lijecnici…

Status Quo: Roll Over Lay Down

A gle sad ovo?

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/i8gGQTZpPyQPoKTJudP3lw==.pdf

Jel nude kakvu zakusku? 😀

Burek barem? Mesni ili bezmesni? 😀

Djeluje kao da im fali glasova za skupstinu za nadglasati Drzavu….
[/quote]

Ma nema šanse, ako se pojave svi dioničari koji posredno ili neposredno zastupaju državu, jer ona koliko vidim ima ukupno 3.844.004 glasova, a ukupan broj izdanih dionica je 10.153.230. Dobro ima i nešto trezorskih dionica 46.993, pa je onih s pravom glasa 10.106.237, a kako za donošenje odluka o dokapu i pravu prvenstva treba 3/4 glasova od broja prisutnih na skupštini, nema šanse da ako država ne podrži prijedlog da on prođe kako si neki to zamišljaju.

Ja jedva čekam da država objasni zašto ne želi dokap.

Otkuda informacija da ne želi. Tko i gdje je to rekao ?

ZMAJKI, 14.09.2017. u 17:46
Valjda najprije treba posložiti poslovanje, a ne se baviti nečim što bi trebalo biti rezultat poslovanja. Sve naopačke. I stvarno je nejasno zašto netko na naznaku dokapa i razvodnjavanja postojećih dioničara plaća toliku premiju na cijenu? Što ako skupština odbije odluke vezane na dokap i odgodi ga, što će onda biti sa cijenom
koga briga..40x se sisalo ovdje u 10 god i opet ce..

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Pa ja isto mislim da država neće imati ništa protiv dokapa, al ne ovakvih kakvih smo se nagledali. Te ne mogu skupiti kapitala da predju donji prag, te nameću zahtjeve kojima bi defacto i deiure ovladali drustvom bez ikakvih jasnih kriterija. I to u branši u kojoj država ima i neki recimo strateški interes.

Nek naprave dokap by the Book, transparentno komunicirajući i ciljeve i namjere i da u državi imaju partnera, a ne suparnika. Tu se često licitira država kao glavni krivac za stanje u društvu, a uglavnom se radi o pojedincima iz državnih i javnih sfera koji su instrumentalizirali i iskoristili svoj polozaj i koji niti su promicali interes društva, a niti države. Siluje se nešto sto zahtjeva i vrijeme i novac. Pored toga, ova vlasnicka struktura, pa i država, koliko ja shvacam podržala je predsjednika uprave iz redova manjinskih dionicara, a on je isporučio nikakav rezultat, slegnuo ili sliježe ramenima već godinama i stalno pusta izjave u javnost: Nemam dovoljno kapitala dajte nam još?!

Pa koliko tebi treba kapitala i kako ga koristiš? Znam da nije lako restrukturirati takvo društvo, al ako netko nije tome dorastao, treba ga izbaciti van i dovesti nekog drugog tko ima vise iskustva i bolje reference. Ovako je DDJH stalno predmet nekakvih rasprava u javnosti jer jedan dionicar hoće kruha povrh pogače i jer je napravio neke prilično loše investicijske odluke koje će ga na kraju vjerojatno koštati znatnih gubitaka. On nije bitan, bitan je DDJH.

Otkuda informacija da ne želi. Tko i gdje je to rekao ?

[/quote

Nije nitko rekao, ali tako se to radi kod nas. MI smo uvijek protiv, ako pitaš državu.

Pa ja isto mislim da država neće imati ništa protiv dokapa, al ne ovakvih kakvih smo se nagledali. Te ne mogu skupiti kapitala da predju donji prag, te nameću zahtjeve kojima bi defacto i deiure ovladali drustvom bez ikakvih jasnih kriterija. I to u branši u kojoj država ima i neki recimo strateški interes.

Nek naprave dokap by the Book, transparentno komunicirajući i ciljeve i namjere i da u državi imaju partnera, a ne suparnika. Tu se često licitira država kao glavni krivac za stanje u društvu, a uglavnom se radi o pojedincima iz državnih i javnih sfera koji su instrumentalizirali i iskoristili svoj polozaj i koji niti su promicali interes društva, a niti države. Siluje se nešto sto zahtjeva i vrijeme i novac. Pored toga, ova vlasnicka struktura, pa i država, koliko ja shvacam podržala je predsjednika uprave iz redova manjinskih dionicara, a on je isporučio nikakav rezultat, slegnuo ili sliježe ramenima već godinama i stalno pusta izjave u javnost: Nemam dovoljno kapitala dajte nam još?!

Pa koliko tebi treba kapitala i kako ga koristiš? Znam da nije lako restrukturirati takvo društvo, al ako netko nije tome dorastao, treba ga izbaciti van i dovesti nekog drugog tko ima vise iskustva i bolje reference. Ovako je DDJH stalno predmet nekakvih rasprava u javnosti jer jedan dionicar hoće kruha povrh pogače i jer je napravio neke prilično loše investicijske odluke koje će ga na kraju vjerojatno koštati znatnih gubitaka. On nije bitan, bitan je DDJH.

Tako je kolega, nije on bitan nego DDJH… a pitam ja vas gdje bi PTKM bila danas da se poslušalo Bakića….nije to njegovo loše ulaganje nego totalno promašena politika države i sindikata spram PTKM, pa sve je to škola druga Tita, država zna najbolje….zna klinac, što prije država izađe iz DDJH prije im se smiješi neki prosperitet, kao i nama dioničarima…..tko se od vas i malo razumije u vojnu tehniku zna da DDJH sa starom 84-kom nema što tražiti na tom tržištu, nešto vremena su kupili sa AMV-om i borbenim stanicama, ali to su mrvice…….vojna tehnika ne trpi zaostalost…..

Slažem se sa svima vama.
Marić & CO ako imaju malo pameti podržali bi dokap ladno

Ne može se nadglasati državu. Dokapitalizacija po zakonu zahtijeva minimalno 3/4 prisutnih glasova.

ne može ako se pojavi i glasa protiv…ali dovoljno je da se država ne pojavi na skupštini…
ali i ako se pojavi, teško bi im bilo objasniti da sami nisu htjeli dati keš u dokapu neki dan po 20 kn, a da danas ne prihvaćaju da netko drugi dade 250 mil.kuna po istoj cijeni dokapa od 20 kn po dionici i omogući firmi stabilno poslovanje i širenje…jer onemogućavanjem dokapa iz bilo kojeg razloga država bi na sebe preuzela odgovornost za funkcioniranje i financiranje DDJH u budućnosti

Ignore: KressoM, delux

http://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/sudbina-dure-dakovica-opet-u-rukama-vlade-i-ministra-marica-drzava-nema-ni-novca-ni-plan-ali-ne-zna-hoce-li-prihvatiti-kupca-sa-250-milijuna-kuna/6549843/

Ako država prihvati ponudu kud će onda sa svom tom silom stranačkih kadrova u Đuri. Ima tamo da bude buna veća nego što ju je napravio stožer u Petrokemiji. A opet na drugoj strani ako ne zavrnu tu “sisu” koju sisaju crknut će cijela krava pa i tako neće imat što više sisati. Samo mogu malo prolongirati na duže vrijeme dok se ne snađu i uhljebe negdje drugdje.

New Report

Close