Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
I sto je najbolje on ce i upisati 100 mil kuna kesa u slijedecem dokapu….
Zasto?, zato sto nitko osim njega nema mogucnost ovladati kompanijom, a nitjo nece dati 100 mil da bude strateski partner drzavi….evo Vam matematika
Bakic sada ima – 1.800.000 dionica od 8.000.000 dionica, opet nekih 11%, i nesto sitno zena ima, al to sada necu racunati
I u slijedecem dokapu upise svih 5.000.000 milijuna od 13.000.000 milijuna to Vam daje 52% vlasnistva …
Nevjerovatno…covjek ce dati 20.000.000€ ili ti 150.000.000 kn za DDJH
Svaka cast…ako tako bude, a matemtika kaze sa jedini on zapravo ima priliku postati vlasnikom, e onda se i ja ukrcavam u taj vlak…samo zbog toga sto je netko odlucio dati toliki novac u DDJH
Velika prednost za sada je što je g. Mazal na čelu kompanije a vidimo da i struktura nadzornog odbora dobiva konjukture stručnih ljudi a ne više politički podobnih što je definitivno potvrda da država daje odriješene ruke za privatni kapital a sadašnji đuro sa g. Bakićem može puno profitirati uz određeno restrukturiranje koje je već na djelu. Dioničar sam đure i sa privatnim kapitalom đuro ima budućnost.
Stanite malo s Mazalom kao velikom prednošću. Koje su njegove reference, to što je bio glasnogovornik Vlade ili to što je završio Pravni fakultet? Sjećam se onog njegovog prvog intervjua i navlačenja i stilu: Hoćemo im reći? Ma nećemo još.
Tako nešto, šanerski totalno.
Neno prema mojedionice portalu ima 24 posto dionica.
Vojni program samo što nije godinama. E sad, ne razumijem se u tu branšu, ali nije mi nimalo logično da u vojnom segmentu, koji bi trebao biti najprofitabilniji, Đuro već godinama uopće nema posla.
Pa nije to boks meč da vježbaš ko Rocky godinu dana u mesnici pa odigraš neriješeno s Creedom.
Što se tiče sljedećeg kruga dokapa i mogućnosti da se dođe do 52%, prisjetimo se Podravke. Ako nešto karakterizira politiku, to je nedostatak obraza.
Oni neće Đuru prepustiti bez borbe. Čak i kad je Neno uspio dobiti glasnogovornika Mazala kao direktora, uz njega je u upravi bio Hnsovac bez referenci. Čitav taj plan restrukturiranja je sklepan na brzaka, tamo i dalje ništa ne štima.
I ajde, da je cijena neka turbo jeftina, da je 5 kuna po dionici onda bih razumio preuzimanje rizika. Možda u sljedećem dokapu bude toliko, a možda se skupe 3 dionice u jednu od 10 kuna kao što je bilo na PTKM, pa sljedeći puta partner dobije 75,1% vlasništva. Tako bi se dalo.
U jutarnjem intervju s Krstičevićem na dvije stranice o vojnoj industriji a ni riječ o Đuri. Nitko da ga upita o poslu koji su dali izraelcima.
pa naravno da ne stima…to kome nije jasno ima problem, veliki….sa ovih 18 mil kuna on je spasio DDJH od stecaja….a dionica se trzi na 40% premije od dokapa…tu je prvo jasno da mozga nema…
bas me zanima kako ce ovo proci, osobno smatram da je spreman ici All In i da ce upisat 100 mil kuna, a to znaci da gotovo sve sto ima ce dati u Đuru. Prvi znak je stavljanje RIVP-a pod skrbnicki racun, jer ce ih sigurno zaloziti jer 100 mil kesa nema
Uh….zanimljivo, bas zanimljivo
@oreskovic
I sto je najbolje on ce i upisati 100 mil kuna kesa u slijedecem dokapu….
Zasto?, zato sto nitko osim njega nema mogucnost ovladati kompanijom, a nitjo nece dati 100 mil da bude strateski partner drzavi….evo Vam matematika
Bakic sada ima – 1.800.000 dionica od 8.000.000 dionica, opet nekih 11%, i nesto sitno zena ima, al to sada necu racunati
I u slijedecem dokapu upise svih 5.000.000 milijuna od 13.000.000 milijuna to Vam daje 52% vlasnistva …
Nevjerovatno…covjek ce dati 20.000.000€ ili ti 150.000.000 kn za DDJH
Svaka cast…ako tako bude, a matemtika kaze sa jedini on zapravo ima priliku postati vlasnikom, e onda se i ja ukrcavam u taj vlak…samo zbog toga sto je netko odlucio dati toliki novac u DDJH
-——————————————
Onda mora dodati i ponudu za preuzimanje i isplate svih dioničara ?
Evo i linka…
http://www.seebiz.eu/duro-dakovic-planira-se-nova-dokapitalizacija-u-iznosu-1009-milijuna-kuna/ar-161088/
a ko bi od postojecih dionicara/sljedbenika prihvatio izaci po 20 kn?, sve ima aposlutnog smisla i logickog objasnjenja, osim, zasto bi netko dao 140 mil kuna za Đuru:):):):)
Al Đuro sada nema niti jedan proizvodni program koji moze prezivjeti na trzistu….
Prije će bit da je Neno njima pronašao strateškog partnera i odradio privatizaciju. A to bi onda bio stvarno hvale vrijedan potez bez obzira za koliko bi se Đura prodao. U tom slučaju Đura bi mu oprostio što ga je tukao.
Uzasno zanimljivo razdoblje je pred nama sto se DDJH tice, u iducih pola godine su pukovnici ili pokojnici. Ako uspije izbaciti drzavu, treba mu dici spomenik jer se drzava tesko, da ne kazem nikako, ne odrice ovako velikih poligona za uhljebljivanje, sto je vec vidjeno na mnogim primjerima. Mogu ljudi o Bakicu imati ovakvo ili onakvo misljenje, ali covjek ne prica u prazno i ulaze vlastite novce, ogromne kolicine, u ono u sto vjeruje. Kapa dolje
Naravno, svi sad špekuliraju tko je tajnoviti ‘novi’ investitor…
Ajde sad gdje ste postojeći mali dioničari koji ste, navučeni pričama o suludim valuacijama i budućem vojnom programu, i kako svi sljedeći dokapi ne bi smjeli ići po manje od koliko ono 80 kn, vjerovali ili ne imate post na jednom popularnom blogu od 07/2013.
Da li dalje vjerujete da je bilo dobro ulaganje kupovati po 40-ak kuna? Sad kad će vas razvodniti po 20?
Nas nekolicina je upozoravala na vrijeme, u zadnje vrijeme i ValueW govori kud će cijena u narednom razdoblju
Da vas čujem?
@ioreskovic
Ja govorim prvenstveno o opasnosti od gubitka glavnice za svakog ulagatelja, mislim da svaki value investitor treba paziti na to,to vam može unakaziti portfelj, jer nije lako naći dionicu koja će rasti 100% (jer toliko treba rasti ako ste kupili DDJH po recimo 80 kn i prodali po 40 kn, da vratite izgubljeno)
Dakle gdje su nestali zagovrnici ‘ide to gore’ tipa ili ‘mora dokap po 40,60,80’ jer vrijedi 100?
Ili je to ona fora: kad ja ne sudjelujem u dokapitalizaciji, guram veću cijenu, a kad sudjelujem onda nema više govora o tome, dobro je samo 20 kn? Eto to me zanima..
Shvaćam ja njegov rakurs samo što se promjenio za 180°, a ne znam da li su ljudi tog svjesni…