Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Preslikava se priča sa Varteksa na Đuru.Prvo se smanjio udjel države i sada se traži strateški.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/Syd5vY64202tICI11Lf5fA==.pdf
Znači ako netko u slijedećoj dokapitalizaciji uloži 100 milijuna kuna po cijeni od 10 kuna po dionici imat će većinski udjel u Đuri odnosno malo preko 50%. To već zvuči primamljivo i najvjerovatnije će se tako i odvijati stvari. Prvo slijedi smanjenje temeljnog kapitala i nova nominala od 10 kuna a onda ovo gore navedeno. Već imam neke pretpostavke tko bi mogao dobiti ovog gubitaša za 100 milijuna kuna plus svi dugovi koje će naslijediti kupnjom.
Meni i dalje naprosto nevjerovatno da cijena stoji na 30 kn. A koliko se sječam kupovali su je i po 40-50 kn nedavno….
Ko tako mrzi svoj novac, i koji je risk ratio na ovome da se isplati tako ulagati…volio bi da me netko objasni to
E sad se treba pitati, pored svega toga crnila koje prosipate, što u DDJH vidi onaj koji je ipak spreman uložiti tolike novce u to….možda netko ipak vidi svjetliju budućnost nego vi….što bi samo na to trebali reći oni koji ulažu novce u PTKM koja ih doslovce spaljuje….
E sad se treba pitati, pored svega toga crnila koje prosipate, što u DDJH vidi onaj koji je ipak spreman uložiti tolike novce u to….možda netko ipak vidi svjetliju budućnost nego vi….što bi samo na to trebali reći oni koji ulažu novce u PTKM koja ih doslovce spaljuje….
Nije bitno sto diticni vide, vec jesu li u pravu ili ne…
Da gospodin Bakić dovede svojih pet ljudi na čelna mjesta u DDJH, to bi bio najbolji potez vjerojatno od osnutka ĐURE…
Da se vratim na posao stoljeća o kojem se priča barem 10 godina _ koliko mene sjećanje služi, ako se to realizira, a vjerojatno veliki dioničari na to računaju, tu jedino može biti interesantno za dioničare.
Dok ugovaraju teretne vagone teško će tu biti kruha
Treba biti oprezan. Nitko nikada ne pogodi sve. Isto tako je ulagao u tu PTKM i izgubio milijune. Isto tako je za dokapitalizaciju DDJH govorio, bude li cijena u dokapitalizaciji ispod 60kn da ce on osobno tuziti upravu.
Ne podcjenjujem ga kao investitora i covjeka, radi se o jednom od najpozitivnijih ljudi u Hr, da je barem vise takvih.
Ne pratim ovu dionicu ali cijena je čak 50% viša od dokapitalizacije. Plus toga mali praktički razvodnjeni da ne koristim težu riječ iako bi trebalo.
I jos ide najavljenih 5.000.000 dionica po 20 kn
Do 25% je Državi svejedno koliko ima, a s obzirom na to što se trenutno dijeli braniteljima ne bi me čudilo da u kratkom roku (provođenje dokapa na sudu i kod SKDD-a) DDJH opet dospije CERP-u u ruke za namirenje branitelja i onda ide sve po bidu odnosno daj što daš.
Isti scenarij je bio kada se Država spustila sa 70%+ na 50%+, puno više je to utjecalo na pad cijene s 40 kn na 20 nego činjenica da je dokap išao po 20 kn (jasno se vidi korelacija između knjige dioničara i kretanja cijene po pojedinimn tranšama djeljenja dionica). A ovog puta je 30 kn polazna točka.
Plus meni nevjerojatno, na zadnjoj prezetnaciji prije dokapa čuo sam od dosta ljudi da planiraju s marginom unutra. To je već teški hazard, no brain…
Da se razumijemo, DDJH-u i Mazalu želim da uspiju, ali dioničarima će ovdje uskoro stići otriježnjenje.
Inače, bila su tri ponuditelja, Elbit, Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. i Rafael Advanced Defense Systems. Rangirani su prema kriteriju za odabir ponude – najnižoj cijeni uz zadovoljavanje svih tehničkih uvjeta. Prije donošenja odluke o odabiru Ministarstvo obrane zahtijevalo je testiranje. Nakon Elbita s ponudom manjom od 94 milijuna kuna, drugorangirani je bio Rafael sa 106,13 milijuna kuna, a trećerangirani Đuro Đaković s 211,45 milijuna (sve s PDV-om).
Činjenica da je hrvatski ponuditelj Đuro Đaković bio više nego dvostruko skuplji od drugih nije razveselila upućene. Šteta je da ova hrvatska tvrtka, koja je Patrije i proizvela u Slavonskom Brodu, te razvijala s norveškim partnerom Konsbergom oružanu stanicu 30 mm, neće i dovršiti posao naoružavanja Patrija. Pogotovu što je tvrtka u problemima. Pokazalo se da je, osim cijene, problem i što je Đuro u ponudi naveo američke protuoklopne rakete Javelin, koje imaju manji domet (2500 m).
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/stize-pravo-oruzje-za-hrvatske-patrije-izraelski-top-30-mm-i-rakete-spike-1189504 – http://www.vecernji.hr