Kako mislite crna ovca?
Ja sam na toj prezentaciji baš dobio suprotan dojam, da su skromni i realni. Pogotovo Mazal, niti jedna riječ nije bila o nekim bajkama i fantazijama. Za njih je glavna svrha dokapa kapital s kojim bi smanjili trošak kamata kratkoročnog financiranja (materijal i sirovina tokom operativnog ciklusa od primtka narudžbe do isporuke), te bolja pregovaračka pozicija kod dobavljača vezano za rabatnu politiku. Ponavljam, ako je stvarno tako kako kažu. Kakve uostalom možeš investicije u takvoj industriji napraviti sa 100 milijuna kuna, ako je netko proučavao tu Patriju neka kaže koliki je to udio u njeihovom R&D budgetu??
Prije bi rekao da to pretjerivanje i sanjarenje dolazi s bloga i onih koji ga slijepo prate pa fantaziraju o Kuvajtu, oklopnim vozilima, Đuri kao nositelju know how u vojnoj indsutriji, ugovorima od milijardu eura i sl. S druge strane, ovo rukovodstvo mu je čak u jednu ruku i dužno jer uglavnom im je on osigurao mandat nakon što je pridobio radnike i pomeo NO (tu mu se moraju priznati zasluge i pozitivna uloga), pa ne mogu baš istupiti u javnost i reći kako pretjeruje.
ps. ovo je moja neka logika, na DDJH sam ukupno potrošio par sati prije dokapa i par poslije prezentacije pa je moguće i da sam svašta fulao. Gledam to čisto kao trade od par mjeseci uz meni povoljan risk-reward, ništa dugoročno
Ako je posao u Kuvajtu politička odluka onda ovaj dokap više manje nevažno ali po meni je ovo bilo JAKO važno zbog kvalitete bilance tvrtke koja treba biti nosioc takvog posla. Nisam siguran da tvrtka sa takvom bilancom kakvu ima ĐĐ može dobiti posao takve vrijednosti, ja sam čak pomišljao da Kuvajćani čekaju rezultat dokapitalizacije ĐĐ za konačnu odluku.
Ovo zaista izgleda kao easy money. DDJH sam pratio tek krajičkom oka i kao što sam kažeš te bajke o šeicima i brojanje kamiona iz grmlja pored tvornice me se nije dojmilo, ali trenutno ako se može doći do dionica po 20kn mislim da je zaista teško izgubiti.
Činjenica je da će sljedeći dokap ići sa 50% manjim traženim iznosom kao i nižim rasponom cijene, očekujem od 20-40kn po dionici gdje bi se realizacija uspješnosti realno mogla očekivati po mom sudu između 20-30 kn. E sad kao što vidimo danas na burzi cijena dionice je rasla što je vrlo kompromitirajuće ako znamo da dokap nije prošao niti po minimalnoj cijeni od 20kn.
Opet moram reagirati…nikakvo sanjarenje ne dolazi sa bloga…prvo malo procitati blog pa onda pricati argumentirano.
Kao prvo, sam Mazal je rekao u Dnevniku, da je cilj da budu profitabilni, a Kuwait i ostalo je slag na tortu, jer je najveca lova u vojnoj industriji. I zato zele sto veci broj dijelova proizvodit za vatrenu stanicu Konsberg…sto polako i cine…
Drugo, ostala su 3 ponudjaca u finalu. Dakle, nista oni ne mastaju.
Trece, niti ja puno ne vjerujem u taj natjecaj jer smo vidjeli kako su francuzi izabrali pusku za svoju vojsku – politicki, i to javno rekli.
Cetvrto, arapi su najveci prevrtljivci u vasionu.
Peto, sa druge strane prodao je Đuro arapima i 84-orke za 500 milijuna dolara…iako su postojali bolji tenkovi…tako da ne bih se smijao unaprijed.
Vraćena sredstva iz dokapa…
Opet moram reagirati…nikakvo sanjarenje ne dolazi sa bloga…prvo malo procitati blog pa onda pricati argumentirano.
Kao prvo, sam Mazal je rekao u Dnevniku, da je cilj da budu profitabilni, a Kuwait i ostalo je slag na tortu, jer je najveca lova u vojnoj industriji. I zato zele sto veci broj dijelova proizvodit za vatrenu stanicu Konsberg…sto polako i cine…
Drugo, ostala su 3 ponudjaca u finalu. Dakle, nista oni ne mastaju.
Trece, niti ja puno ne vjerujem u taj natjecaj jer smo vidjeli kako su francuzi izabrali pusku za svoju vojsku – politicki, i to javno rekli.
Cetvrto, arapi su najveci prevrtljivci u vasionu.
Peto, sa druge strane prodao je Đuro arapima i 84-orke za 500 milijuna dolara…iako su postojali bolji tenkovi…tako da ne bih se smijao unaprijed.
isto tako je činjenica, braco, da ti poslovanje bez tog mega posla ne vrijedi trenutne trž.kapitalizacije
pa kom pravo a kom krivo
eto ti i Value kaže da bi po 20 kn sutra uložio bez beda.. a 40 (ili 37 kn koliko je ddanas) su kako kažu neki pusti snovi, a ja bih rekao čak i kocka
mislim nevjerojatno je kako su neki za ulog na Optimi po 1,65-1,80 kn proglašavani špekulantima a ovdje se gloginje mlate svaki dan k’o s tuđim parama
još da nam je diplomacija kao što Srbi imaju… ali ovi naši ne mogu vodu u pustinji utrapiti… žalosno!
Pa nitko ne tvrdi da Đuro vrijedi trzisnu kapitalizaciju. Ja sam odgovorio na ono sto je Value rekao o sanjarenju. Tako da ne znam iz cega si ti zakljucio da ja branim trenutnu cijenu??????????
Kakvo je sanjarenje ako si u finalu da ces dobit posao? Postoji mogucnost, a koliko je ona velika to nitko ne zna, osim onoga na nebu. Ali on nam to nece reci.
Po svoj logici arapi su zbog situacije u regiji trebali odlucit…pa nisu.
UAE je trebala kupit 600 Patrija i narucila privih 40,50 komada…pa su se odlucili sa turcima pravit svoje vozilo.
Mi mozemo sad samo nagadjat sta ce oni odlucit. Netko ce sigurno biti u pravu.
Sanjarenje je da kad srbi kazu da je njihov Lazar bolji od Patrije, a 40% jeftiniji. I da ga svi hoce kupit ali oni nemaju kapaciteta
Davnih dana sam rekao da je dokap jedino po 20 realan i da ne mozemo u dokapu placat potencijalni posao stoljeca koji ovisi o politickoj volji. I to je jasno kao dan. Ima i zapisano na forumu. Ne treba meni Value da mi to kaze, vec zdrav razum. A to sto ti sve imatelje dionica Đure trpas u neke fanatike i blogase to je drugi par rukava. Ja sam kupovao po 20 i po 24…
održavati tenkove koji su završili u Kuvajtu početkom devedesetih već bi taj dio ubuduće trebao raditi DDJH. E sad, koliki je taj dio ne znam, možda ima ovdje netko tko je to sve već istraživao,
radi se o 15 tenkova