Zašto bi onda isključili nas male???? I mi damo 20 kuna????
Tako im više odgovara. Ne trebaju im mali, treba im vlasništvo, kontrola.
Ćuti ćemo u ponedjeljak o čemu se radi.
Sumnjam da će biti 20 kn, prije 60 kn, kako je bloger tražio.
Postoji li ovdje mogućnost udruživanja malih za kupovinu paketa?
znaci samo da mi bude jasno, vi hocete reci da ce kuvajcani preuzeti 50% djure?
Mislim da oni ne bi imali ništa protiv, odnosno neki od njihovih fondova.
Naravno to je samo moja pretpostavka.
Ja da imam veliki posao, kupio bi firmu i napravio ga. Samim time kupio i tehnologiju.
Nakon 25 godina prica o globalnim interesima i ulasku stranog kapitala kroz nizinske pruge, LNG terminale, luke, rafinerije i autoceste, meni su ove price pomalo deplasirane. Ali ajde, da vidimo sta ce se desiti.
Cijena će se naknadno utvrditi ovisno o potražnji dionica
Tocno kolega…Ali navedeno je takodjer da se izdaje najmanje 5 mil dionica a najvise 7,6 mil..kao i da se temeljni kapital povecava za iznos od najvise 152 mil kuna…Sad ako to jedno s drugim “ukrizamo”…
Da je neznam kakva potraznja…moraju izdat min 5 mil dionica…a ukupna cijena ne smije prec 152 mil..znaci 30.4 kn… s druge strane ako zele izdat puno vise dionica..do max 7.6 mil..opet cijena dokapa ne smije bit veca od 152 mil kuna..znaci max 20 kn.
Cudna logika dokapa kad limitirate i broj novih dionica i vrijednost dokapa a cijenu dionice kao odredit cete ovisno o potraznji !?
Po ovome ako bude veca potraznja bit ce manja cijena..ili cete cijenu podignut manjom kolicinom izdanih dionica ali opet ne manjom od 5 mil sto pak znaci da cijena dionice ne moze bit veca od 30,4 kn.
Dosta neobicno..bilo bi puno logicnije ” da se temeljni kapital povecava za najmanje”..a ne najvise
Pozdrav
Piše:
Kapital se povećava za IZNOS OD NAJVIŠE 151mil kn.
Izdanje noviH dionica smatrat će se uspješnim ako se u unaprijed utvrđenom roku upiše i uplati NAJMANJE 5 000 000 novih dionica.
Da li to znači da je najviša cijena po kojoj će biti moguće napraviti dokap 151/5 = 31kn??
Lucijan, niste nikada vidjeli do sada ni jednu dokapitalizaciju? Temeljni kapital se uvijek povećava za broj izdanih dionica puta njihova nominala jer temeljni kapital nekoga dd jest broj izdanih dionica puta nominala (ako imaju nominalu). Tvrtka se ne smije po zakonu dokapitalizirati ispod nominale (zato je prošli put rušena nominala na 20 kako bi išlo po 20), ali baš nigdje u pozivu ne piše kolika je maksimalna cijena, samo dvije stvari koje su međusobno ekvivalntne, izdati će se 5-7,6 milijuna dionica i time povećati TK za 100-152 mil kn.
Razlika između cijene u dokapitalizaciji i nominale ide u rezerve društva.
Dapače, vrlo je logično da se odredio i maximum. Ne treba zaboraviti da je ĐĐ ipak na listi strateških poduzeća za RH, proizvodi i održava najvažnije dijelove OSRH-a. Također, ĐĐ u svojim arhivama i u svojim ljudima ima neprocjenjiv know-how za izgradnju tih istih sustava; posebno se to odnosi na BOV i nedavno kupljenu dokumentaciju za M-84 (koji ima Kuvajt) iz Banja Luke… Također, nikako ne treba zaboraviti Zdravka Marića koji sigurno ima prste u ovome. Kao i svima iz Broda i okolice, i njemu je pola familije radilo u Đuri, izborna baza mu gotovo ovisi o tome i on sigurno neće dopustiti svašta u ovoj dokapitalizaciji. Strani kapital može, ali nikako neće preuzeti 50%+1.
Ali sve ispod toga dolazi u obzir