Ispada da u Đuro ulazi strateški partner. Šteta što je Uprava nejasnim priopćenjem napravila pomutnju, valjda misle poslije nadzornog dati potpune informacije. Mislim da bi i ZSE trebala tražiti dodatna pojašnjenja, ako su HANFI isto morali dostaviti cjenovno osjetljive informacije… Očito spavaju ili skijaju…
Ima li kakvih novih podataka?
Pitam zato što zadnji podatak je dosta štur.
Nije potrebno,ja vjerujem da oni već imaju ulagače i da je sve pripremljeno/izvršeno.
Ovo propadanje cijene dionice nakon objave o dokapu postaje smijesno.
Ni meni prodavaci nisu nikako jasni. Ovog trenutka nitko (osim uprave i vjerovatno tih potencijalnih ponuditelja) nezna cijenu dokapitalizacije.Po dosadasnjem radu uprave, ozbiljnoscu s kojom rade i provode svoj plan restrukturiranja, po prosjecnoj cijeni na burzi zadnjih mjeseci i po zdravoj logici, zadnje bi mi palo na pamet da su dogovorili neku cjenu koja je znajacno ispod onoga sta se vrtilo na burzi zadnjih mjeseci.. Ako su imalo te njihove najave od 100 milja dobiti istinite i realne (pa taman se desile i 2018te) nije mi jasno da se nebi nasao investitor koji to nebi dokapitalizirao i sa 100kn po dionici. Time bi dobio skoro 25% vlasnistva i povrat ulozenog u samo 10tak godina. A ako je jos i neki strateski koji moze neku sinergiju generirati to bi bio san snova.
Mene ko imaoca dionice trenutno jako zanima koje su uvjete dogovorili i zapravo samo puno skloniji (mozda je to nepopravljivi optimizam) vjerovati da se nasao neki strateski partner koji zapravo za vrlo male novce moze doci do vrlo dobrog ulaganja.
Puno manje vjerovatno mi se cini da su dogovorili neku “sica” dokapitalizaciju. Pa nece valjda izdat 2,5mil novih dionica za 50milja kuna samo.
Naravno to je samo moje misljenje, ali ako vec ulazes u dionice i izlazes se odredjenom riziku cini mi se stupidno u ovom trenutku prodavat kad u zadnje 2g od ove uprave dozivljavamo samo pozitivu, i sad pred ovaj najavljeni jako bitan korak ici prodavati iz neznam kojeg straha.
Mene ova najava dokapitalizacije jako veseli, pa me bas zato cudi ovo prodavanje.
A jos vise me cude ovi sta placu da nece moci sudjelovati u dokapitalizaciji. Ako cijena bude manja od trenutne na burzi onda fuckam ti tu dokapitalizaciju (i ne vjerujem bas u to)..ako cijena bude ista, veca ili puno veca to i je samo za velike koji nemogu skupit kolicine na burzi.
…ali ako vec ulazes u dionice i izlazes se odredjenom riziku cini mi se stupidno u ovom trenutku prodavat kad u zadnje 2g od ove uprave dozivljavamo samo pozitivu, i sad pred ovaj najavljeni jako bitan korak ici prodavati iz neznam kojeg straha.
Očito je i burza po mjeri naroda – idiotska. Molio bih da nam se sada javi jedan friško stvoreni nick sa pričom kako je uložio u DDJH pred 2 godine i kako je umalo pao sa stolice kada je pročitao da ide novi dokap. Hvala lijepa.
Ni meni prodavaci nisu nikako jasni. Ovog trenutka nitko (osim uprave i vjerovatno tih potencijalnih ponuditelja) nezna cijenu dokapitalizacije.Po dosadasnjem radu uprave, ozbiljnoscu s kojom rade i provode svoj plan restrukturiranja, po prosjecnoj cijeni na burzi zadnjih mjeseci i po zdravoj logici, zadnje bi mi palo na pamet da su dogovorili neku cjenu koja je znajacno ispod onoga sta se vrtilo na burzi zadnjih mjeseci.. Ako su imalo te njihove najave od 100 milja dobiti istinite i realne (pa taman se desile i 2018te) nije mi jasno da se nebi nasao investitor koji to nebi dokapitalizirao i sa 100kn po dionici. Time bi dobio skoro 25% vlasnistva i povrat ulozenog u samo 10tak godina. A ako je jos i neki strateski koji moze neku sinergiju generirati to bi bio san snova.
Mene ko imaoca dionice trenutno jako zanima koje su uvjete dogovorili i zapravo samo puno skloniji (mozda je to nepopravljivi optimizam) vjerovati da se nasao neki strateski partner koji zapravo za vrlo male novce moze doci do vrlo dobrog ulaganja.
Puno manje vjerovatno mi se cini da su dogovorili neku "sica" dokapitalizaciju. Pa nece valjda izdat 2,5mil novih dionica za 50milja kuna samo.
Naravno to je samo moje misljenje, ali ako vec ulazes u dionice i izlazes se odredjenom riziku cini mi se stupidno u ovom trenutku prodavat kad u zadnje 2g od ove uprave dozivljavamo samo pozitivu, i sad pred ovaj najavljeni jako bitan korak ici prodavati iz neznam kojeg straha.
Mene ova najava dokapitalizacije jako veseli, pa me bas zato cudi ovo prodavanje.
A jos vise me cude ovi sta placu da nece moci sudjelovati u dokapitalizaciji. Ako cijena bude manja od trenutne na burzi onda fuckam ti tu dokapitalizaciju (i ne vjerujem bas u to)..ako cijena bude ista, veca ili puno veca to i je samo za velike koji nemogu skupit kolicine na burzi.
[/quote]
Evo prilike za nas koji smo optimisti!
@CashFlow, tko vjeruje u ovu firmu, taj pad cijene je izvrstan poklon ali ne mogu se ne zapitati koja je logika prodavača. No dobro, svaka sreća kupcima na povoljnom dokupu!
[Evo prilike za nas koji smo optimisti!
ja sam nepopravljivi, iako se u zadnjih 10g pokazalo bez pokrica 😀
Zatišje pred buru danas, svi čekaju u niskom startu, svi misle da će se nasmijati nakon dokapitalizacije. Jedni očekuju stranog strateškog partnera, drugi očekuju propast dokapitalizacije.
Moja očekivanja su optimistična. Nadam se ulasku Patrije u vlasničku strukturu u iznosu koji će dodatno smanjiti utjecaj države. Iskreno, ne vjerujem da se u ovo ide na blef, odnosno da nije već sve dogovoreno. Znamo svi barem jednu osobu koja bi sada graknula da je tako, ali od njega ni traga ni glasa o dokapitalizaciji.
Isto tako, nadam se da će uspješno provedena dokapitalizacija značiti i trajno uspostavljanje proizvodne linije u vojnom programu. Dosta je raznih remonta, vrijeme je za štancanje moćnih strojeva.
A možda ću nakon svega pojesti g0vno i poklopit se ušima. Imam dionice Đure i volio bih da odlete u nebo, ali ovo niie nagovor na kupoprodaju istih
“Patria je zadovoljna suradnjom s Grupom Đuro Đaković i ovaj ugovor pokazuje snažnu predanost nastavku dugogodišnjeg partnerstva između Patrije i Đure Đakovića i u budućnosti ”, rekao je Mika Kari , predsjednik Uprave Patria Land Systems.
All in