Pitanje za one koji su bolje upoznati, nisam dioničar Đure, ali me zanima po koliko bi recimo mogla ići nova dokapitalizacija??
Zavisi kada ce biti dokap.
Pitanje za one koji su bolje upoznati, nisam dioničar Đure, ali me zanima po koliko bi recimo mogla ići nova dokapitalizacija??
vrlo zanimljivo pitanje… prije prethodne dokapitalizacije cijena na burzi se kretala u rasponu od 40-50 kn (napucana od strane jedne osobe sa ciljem formiranja što veće cijene dokapitalizacije) a u vrijeme dokapitalizacije određene po cijeni 20 kn nije bilo zainteresiranih osim dotičnog xy… da država nije u zadnji tren uletjela sa velikim postotkom ( kako bi dokapitalizacija ipak uspjela) firme nebi više ni bilo…isti obrazac na djelu i sada iako mu samo napucavanje ne garantira veću cijenu dokapitalizacije…zanimljiva dionica cijena na burz preko 50 kn a prilikom dokapitalizacije po 20 kn neće biti zainteresiranih… to je zse…
vrlo zanimljivo pitanje… prije prethodne dokapitalizacije cijena na burzi se kretala u rasponu od 40-50 kn (napucana od strane jedne osobe sa ciljem formiranja što veće cijene dokapitalizacije) a u vrijeme dokapitalizacije određene po cijeni 20 kn nije bilo zainteresiranih osim dotičnog xy… da država nije u zadnji tren uletjela sa velikim postotkom ( kako bi dokapitalizacija ipak uspjela) firme nebi više ni bilo…isti obrazac na djelu i sada iako mu samo napucavanje ne garantira veću cijenu dokapitalizacije…zanimljiva dionica cijena na burz preko 50 kn a prilikom dokapitalizacije po 20 kn neće biti zainteresiranih… to je zse…
[/quote].
Ne vjerujem da će ( ako bude dokapit.) ovaj put biti po 20 kn. , jer je situacija danas ( novi poslovi , preokret u poslovanju , kvartali u plusu vjerojatno i 3q ) skroz drukčija nego onda .
Netreba puno pametovati, perspektiva je velika, a postoji blog koji je zanimljiv i ako ste poslušali samo dio savjeta, mislim da ste pozitivni bez obzira na sve one gubitke iz prošlih godina.
Mazal: Natječaji za BOV su u srednjim i završnim fazama
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.10.2016. – 16:33:04
SLAVONSKI BROD – Nakon restrukturiranja provedenog u 2015. godini Đuro Đaković Grupa u 2016. posluje stabilno, ustvrdili su u ponedjeljak čelni ljudi Grupe na susretu s novinarima.
“Bila je to godina čišćenja, napuštanja pojedinih djelatnosti, godina u kojoj su obavljena spajanja određenih firmi, ali i godina u kojoj je smanjen broj zaposlenih. Sretan sam što je ovo potonje, s obzirom je otišlo više od 20 posto uposlenih, prošlo bez štrajka i buna”, rekao je predsjednik Uprave Đuro Đaković Grupe Tomislav Mazal.
Po njegovim riječima, paralelno se radilo na ulaganju u tvrtku i njen položaj na europskom tržištu što je u konačnici rezultiralo pomacima. Primjerice, kako je rekao, Grupa je “izgubila” HŽ Cargo, ali i izišla na tržište EU-a gdje sklapa ugovor za ugovorom.
Mazal kaže kako je Đuro Đaković stabilizirao poslovanje i po prvi puta u četiri godine ostvario neto dobit.
Tijekom restrukturiranja tvrtka je smanjila broj zaposlenih za 20 posto, a trenutno upošljava 950 radnika.
“Ukupno 100 milijuna kuna ušlo je u tvrtku isključivo na temelju tehničkog i tehnološkog opremanja zahvaljujući kojima je povećana konkurentnost i kvaliteta”, rekao je član Uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović, podsjetivši da se u proteklom razdoblju tvrtka vratila u mostogradnju kroz radove na mostu Čiovo.
Tomislav Mazal najavljuje kako bi Grupa uskoro mogla osvojiti poslove za svoj vojni program.
“Natječaji za BOV su u srednjim i završnim fazama. Tu smo u par zemalja uglavnom na Bliskom istoku pa ćemo vidjeti što će od toga biti realizirano”, rekao je Mazal.
Dobit nategnuta do vrijednosti mojeg portfelja… 395 000 kn… gubitak na razini godine i dalje 10 miliona. Do dokapa ja sam na staus quo ovdje.
Pa malo podebljamo bid, za svaki slučaj… Evo da je osjetnija dobit prvi bih raspalio po asku (što ne znači da neće krenuti) ali koliko se sjećam očekivanja su da će treći kvartal biti najjači. Pošto im fali 100 miliona kešovine očekuje se dokap, po kojoj cijeni, nakon ovakvog izvješća ne znam.
Izvješće je fakat ok, dobro izgleda – slike, boje, sve piše, uredno…
A i vjerojatno će uskoro na blogu ono “Bravo Đuro” koje samo rijetki razumiju
Eno već se raspisali tamo. Ovo nije dobar rezultat i točka. Hebate ne smiješ ništa kontra napisati odmah si špekulant, mizantrop, crveni i zeleni vrag. Eno OPTE 7 kvartala u plusu pa diJonica nikako maknut— ovdje su najave bile daleko veće tako da ova cijena ne opravdava kvartalni rezultat a još manje tri kvartala… 10 miliona gubitka.