Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
@Ivan1902
Bloger je usporedio rast dionice RIVP s rastom koji bi se trebao dogoditi na DDJH-u zbog objave izvješća na engleskom. Kao od kad je RIVP objavio izvješće na engleskom dionica je skočila 25%. Ne znam dal je to smješnije ili ispod komentari koji kažu da misle kako bi DDJH zbog toga ipak trebao rasti malo više od 25%.
To je tragicno.
[/quote]
Zašto bi bilo tragično, ljudi se koriste svim metodama kako bi što više izvukli iz svojih ulaganja. Da, aliasu, tebi i meni je to smiješno. Al pogledaj cijeli njegov plan, po meni je to genijalno. Bez obzira na promašena ulaganja. Okupiti toliku masu ljudi i gotovo manipulirati tržištem(u određenim dionicama), a s druge strane proziva fondove zbog istoga. U zadnje vrijeme je dobio i medijsku pažnju. JUTARNJI LIST i ponekad TV. Da, ima nuspojava koje se iz toga rode. Transparentnost određenih poduzeća, itd. Al njegov plan je stvarno tip top i pali, ne birajući sredstva. Ja nemam ništa protiv njegovih piskaranja, neka piše, ja svoj novac ulažem on svoj. Nego mi je žao ljudi koji gotovo svaki put progutaju udicu, a ti ljudi ne znaju razliku između prihoda i naplate(primjer neki dan na DLKV-u). RIZO je najveći primjer toga, a DDJH to neću ni spominjat.
@Ivan oreskovic
Moram se sloziti. Lijepo objašnjeno.
Joj, što nam se uzbude kolege na svaki objavljeni post. Al mora se priznati da budno pratite. Bravo!
Normalno da pratim. Čekam next hot thing. Ma blog svakim danom postaje sve bolji. Pogotovo komentari. Počeo sam i na raznim portalima pratiti komentare. Vijesti ovakve kakve jesu me sve manje zanimaju. Ali su ispod komentari neprocjenjivi. Preporucam
@Ivan1902
Bloger je usporedio rast dionice RIVP s rastom koji bi se trebao dogoditi na DDJH-u zbog objave izvješća na engleskom. Kao od kad je RIVP objavio izvješće na engleskom dionica je skočila 25%. Ne znam dal je to smješnije ili ispod komentari koji kažu da misle kako bi DDJH zbog toga ipak trebao rasti malo više od 25%.
To je tragicno.
[/quote]
Zašto bi bilo tragično, ljudi se koriste svim metodama kako bi što više izvukli iz svojih ulaganja. Da, aliasu, tebi i meni je to smiješno. Al pogledaj cijeli njegov plan, po meni je to genijalno. Bez obzira na promašena ulaganja. Okupiti toliku masu ljudi i gotovo manipulirati tržištem(u određenim dionicama), a s druge strane proziva fondove zbog istoga. U zadnje vrijeme je dobio i medijsku pažnju. JUTARNJI LIST i ponekad TV. Da, ima nuspojava koje se iz toga rode. Transparentnost određenih poduzeća, itd. Al njegov plan je stvarno tip top i pali, ne birajući sredstva. Ja nemam ništa protiv njegovih piskaranja, neka piše, ja svoj novac ulažem on svoj. Nego mi je žao ljudi koji gotovo svaki put progutaju udicu, a ti ljudi ne znaju razliku između prihoda i naplate(primjer neki dan na DLKV-u). RIZO je najveći primjer toga, a DDJH to neću ni spominjat.
[/quote]
Jasno.
Poanta cijelog mog pisanja je da se slucajno ne zaboravi da pisanja na blogu nisu analize nego navijanja.
Nema to veze sa analizama ili nekom kvalitetom.
Ovdje se radi o velikoj buci, cesto i trajderi prate njega zbog trade i ok, covjek zaradi – valjda.
Ali reci da je firma dobra ili da su realne neke projekcije – je smijesno.
Nacin na koji se radi ta cijela kampanja je pametan – ali nazvati tu kampanju dobrom analizom – je smijesno.
gotovo nitko na ovom forumu nema odgovore na jednostavna pitanja ali je odgovor sigurno u izvjestaju na engleskom:)
To je bit.
Poanta cijelog mog pisanja je
To je bit.
A mozes li nam objasniti koja je poanta tvoga koristenja vise nadimaka, bananarama? Jel to da misle ljudi da si pametan ili da se osjecas manje jadan? Ili samo manipuliras?
Iako volis optuzivati za manipulaciju covjeka koji pise samo pod vlastitim imenom javno…
Je li smjesno da neko tko koristi vise skrovenih identiteta pokusava prodati mudrosti?
Slažem se Kresso u potpunosti…”dečki imaju svoje strahove i kad strahovi ne postoje”…ispada po njima da mi koji imamo đuricu u portfelju nismo niti svjesni svoje nesvijesti…mentalni sklop ponekad “prebaci” pa se čovjek osjeća jačim utjerujući strahove drugim ljudima pa makar bilo to i besmisleno…..ista spika pojedinaca kao i 2011.na KORFu…pa smo poletjeli u orbitu… 🙂
Gledajte. Mi ovdje pišemo o svemu samo ne o onome bitnom, a to je dal dionica vrijedi toliko ili ne. Ideja da kompanija vrijedi više jer je napisala izvještaj na engleskom je van svake pameti. Vrlo jednostavno. Osoba koja je to pustila kao ideju ima vrlo puno razloga zašto je to napisala. S druge strane ja nemam nikakve koristi niti trošak pisati ili dobro ili loše, tako da bi moje mišljenje trebalo biti objektivnije. Ne kužim zašto svako pisanje završava nekom svađom. Svako iznosi svoje mišljenje. Ja pokušavam logično i primjerima iz prošlosti ukazati zašto ne vjerujem da će se nešto promjeniti. Naravno da mogu biti u krivu. To je samo moje mišljenje. Ali onda s druge strane imamo one koji imaju dionicu i koji govore da je budućnost puno bitnija iako ništa iz povijesti ne ide tome u prilog. Dunlop ide i dalje i kaže da prošlost uopće nema nikakve veze kod izrade analize. Ali čemu onda uopće analizirati dionice? Jer po tome su dionice svaki drugi dan potpuno druga kompanija. Isto ti je ako kupiš bilo koju. Prošlost ti može puno toga reci. Pogotovo neki trend. Ja bar tako pokušavam shvatiti gdje ide kompanija. Vjere, osjećaji, želje nemaju NIKAKVE veze s racionalnim razmišljanjem i zaključcima. Moja poruka je da dionica mora rasti zbog poslovanja i JEDINO zbog poslovanja. Sve vjere i želje i engleski izvještaji nemaj veze s time i nemojte se na to hvatati.
Mislim da niko nije reko da dionica vrijedi vise zbog izvjestaja na engleskom jeziku. Nego jednosgavno, izvjestaj na engleskom jeziku moze privuci i neke investitore iz vani (koji ne citaju niti forum niti blog, pa ih se ne moze na nista “nagovoriti” jednostsno ce kupiti ili nece ovisno o svojem misljenju ilo analizi) i neophodan je ukoliko se zeli te iste strane investitore privuci da prouce kompaniju.
A mozes li nam objasniti koja je poanta tvoga koristenja vise nadimaka, bananarama? Jel to da misle ljudi da si pametan ili da se osjecas manje jadan? Ili samo manipuliras?
Iako volis optuzivati za manipulaciju covjeka koji pise samo pod vlastitim imenom javno…
Je li smjesno da neko tko koristi vise skrovenih identiteta pokusava prodati mudrosti?
[/quote]
KressoM , pa čovjek ni ne zna da ima moć bilokacije :):):)
@Ivan1902
To je tragicno.
[/quote]
[/quote]
ivane Oreškoviću , mislim da je bedasto govoriti kako čovjek manipulira tržištem , što ti tvrdiš . Da je tako ne bi dionica padala od negdje 60-70 do skoro 20 . Ni njemu to nije odgovaralo , ali tako je bilo. Da je manipulirao tržištem onda se to ne bi dogodilo.
vi niste toliko dugo na burzi pa da vam samo ukažem na jednu netocnu koju ste naveli. Gosp. Bakić je hvalio i kupovao DDJH jedno vrijeme i kad je uvidio da sve to ne ide kako je on zamislio poslao je priopcenje preko svog bloga gdje je naveo kako je prodao dionicu (oko 60 ili 70kn) jer iz etičnih razloga ne može ulagati u dionicu koja se bavi izradom oružja. Koliko je sve to etično sami zakljucite