Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
Skoro u lipu kako je predviđeno.
@amerikanec
nisam bio ovdje 2011 pa ni ne znam sto se desavalo sa KORF-om, ali ovako na prvu gledajuci KORF i DDJH na moje dionice i opcenito razmisljajuci od vrsti djelatnosti nisam siguran u kojem svemiru je to dvoje usporedivo, osim na blogu. pa daj me molim te prosvijetli malo? 🙂
Ne bih bas DDJH usporedivao s KORFom tad. Vise mi jedna druga dionica mirisi na taj scenarij. Kako bi domach1984 rekao ima manji rizik a veci potencijalni prinos. Dobro joj se kovarijanca ponistava s drugima u portfelju. 🙂
Odlično, točno kako je uprava predvidjela, sada čekamo zaokret poslovanja. A u međuvremenu HDZ kreće u svoju ofenzivu:), 2017 godina, 100 mil kuna dobiti…..
Ajmo jednu ljutu za ujutro.
1. Kapital i rezerve – firma vise ne vrijedi nista. Sad je i sluzbeno. Ovo jos nisam vidio. Firma vrijedi – 10 milijuna kuna. Svi koji imaju dionice (teoretski) su duzni. Kupujete dug.
2. Gubitak 11 milijuna kuna – da bi se ostvarila prognoza Uprave potrebno je da u slijedecih 9 mjeseci firma napravi 111 milijuna kuna dobiti ili 12.3 mjesecno. Jos Djuri to nije uspjelo na godisnjoj razini mozda uspiju u mjesec dana.
3. Kada se procitaju buduci ugovori to niti blizu ne premasuje najblju godinu DDJH a najbolja godina nije niti blizu neke profitabilnosti kada pricamo o bottom lineu.
4. Tko je revizor izvjestaja? Koliko vidim nema vanjskog samo DDJH – poznat po svojoj transparentnosti. Ako nema revizora, prema IFRS-u ovo nije nekvalificirani izvjestaj – nije u skladu sa pravilima.
Dakle, kupovanje buducnosti je dobro krenulo.
Mozda da se slozi jos jedan graf s povijesnim podacima. Dobit/Cijena dionice. Pa pogledat kakva je korelacija.
4. Tko je revizor izvjestaja?
Tko je revizor NEREVIDIRANOG kvartalnog izvještaja? Izvrsno pitanje!
Izvješće očekivano (ne)dobro. Dokazali su da znaju isplanirati gubitak gotovo u kunu, nadam se da će dokazati da znaju isplanirati i dobit
Da….što me Đuro sve više prisjeća na KORF tamo negdje 2011. kad je slična situacija bila na djelu…."il imate jaja il nemate" s tim da sad ova cijena dionice nosi puno manji rizik nego npr.prije dvije godine u ovo doba na istoj cjenovnoj razini…
pa svašta sam već vidio, i da se npr. Varteks uspoređuje s Berkshire Hathaway-em jer su eto krenuli od iste djelatnosti pa gdje je danas?
tako da ne znam da me ovo toliko smeta
pa sretno vam bilo svima!
4. Tko je revizor izvjestaja? Koliko vidim nema vanjskog samo DDJH – poznat po svojoj transparentnosti. Ako nema revizora, prema IFRS-u ovo nije nekvalificirani izvjestaj – nije u skladu sa pravilima.
po tvom strucnom misljenu, jel ima jos koja mana osim ove koju si pronocljivo primjetio?
po tvom strucnom misljenu, jel ima jos koja mana osim ove koju si pronocljivo primjetio?
[/quote]
Dakle nista od odgovora na prva dva komentara?
Nije bitno sto je minus?
Bitno je da je minus procijenjen dobro pa ga to i opravdava:) Da li to vrijedi i za ostale gubitase? Da li bi se tako opravdavalo i na NYSE?
Da li je itko zbrojio sve ugovore navedene u izvjescu i da li oni iznose milijardu kuna, koja je inace nuzna za break even?
Bitno je da je minus procijenjen dobro pa ga to i opravdava:) Da li to vrijedi i za ostale gubitase? Da li bi se tako opravdavalo i na NYSE?
pa naravno. to je jedna od najbitnijih stvari jer daje upravi kredibilitet. ako su znali procjeniti minus u kunu ja cu im sigurno poklonit vjeru da ce znati i plus procjeniti.
za razliku od tebe naravno koji kazes da bi prihod morao biti 10mlr kunda da bi imali dobit od 100mil.
to naravno iscitavas iz povjesnih podataka, a trebat ce nam samo jos malo da bi u stvarnosti vidjeli sta ce biti. ti cekaj buduca izvjesca u svojim odlukama o kupovini.