DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 13:14
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
15,40
3.080
200
15,60
17,50
1,32%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Da….što me Đuro sve više prisjeća na KORF tamo negdje 2011. kad je slična situacija bila na djelu….”il imate jaja il nemate” s tim da sad ova cijena dionice nosi puno manji rizik nego npr.prije dvije godine u ovo doba na istoj cjenovnoj razini…

Ovdje se nista izgleda ne moze kvantificirati – sve ju u "buducnosti". Firma koja je radila gubitke na milijardu kuna prihoda sa starom opremom, sada ce zbog nove Uprave ali te iste stare opreme raditi 100 milijuna dobiti.

Vrlo realno.

Ovo je nesto drugo samo nikako da vidimo sto je to.

samo ti gledaj u proslost. ja cu u buducnost, pozorno prateci kako se razvija firma u skladu sa strategijom koju su sami izdali. ja joj poklanjam odredjenu vjeru. neznam kakvo ti predznanje imas ali sam se nagledao raznih wanabe strucnjaka koji su u pocetku svoje karijere opasni za okolinu. procitaju par pojmova i vode se njima kao da sve znanje svijeta imaju (ne kazem da si to ti, samo da sam ih se nagledao).
Ja cu se radje drzati onoga sta uprava kaze. za sad im nemam razloga ne vjerovati.

Cijena ove dionice je trenutno najveca perverzija na ZSE.
Ako sam dobro izracunao, trzisna kapitalizacija je veca nego za vrijeme BOV posla za HV. :-/

ma uzalud to objašnjavati hordi guruovih idolopoklonika, guru je rekao da to vrijedi puno više i to je za njih amen…

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

@amerikanec
nisam bio ovdje 2011 pa ni ne znam sto se desavalo sa KORF-om, ali ovako na prvu gledajuci KORF i DDJH na moje dionice i opcenito razmisljajuci od vrsti djelatnosti nisam siguran u kojem svemiru je to dvoje usporedivo, osim na blogu. pa daj me molim te prosvijetli malo? 🙂

PS. podicjenjena je firma ona ciji je fair value visi od onog na trzistu tj. market cap.

Ova firma po svojim pokazateljima uopce nije podcijenjena dapace, ovog je trena DEBELO precjenjena.

Pa mi pricamo o osnovama.

Ne, po meni osnove bi bile da kupujes buducnost a ne sadasnjost a pogotovo ne proslost.
Gledati trenutne pokazatelje u ovoj situaciji nema nikakvog smisla. apsolutno bi isto bilo kad bi sadasnji izvjestaj bio fantasticno dobar i nudio fantasticne fundamentalne podatke a da ne vidis jedan kvartal unapred da nece biti vise tako.
npr. kad je ericsson prodao masu baznih stanica u rusiji i digao milione na toj jednokratnoj transakciji. jest, izvjestaj te godine je bio super, i sta to znaci?
ista analogije je sa losim izvjestajem ako vidis da u buducnosti moze biti bolje.

po toj tvojoj logici nebi postojali ni investitori andjeli ni IPO ni nista gdje se investira na osnovu prospekta. kako ti mislis da se financira tisuce poduzeca koje dodju kod nekog lovatora? dodju mu sa nekim planom i idejom u koju on vjeruje ili ne vjeruje i ulozi ili ne ulozi.
mi tu neki u ovu pricu vjerujemo a ti ne vjerujes i to je jedina razlika. mozemo se sad napucavat do sutra oce li bit milijarda prihoda i sto milja dobiti.

ti si ocito ziheras koji nije spreman riskirati. ali nemas niti blizo razloge za takve kategoricke tvrdnje gledajuci u proslost.
Ti kao da ocjenjujes karakter jednog covjeka koji je vec stoput u proslosti ogrizao o alkohol pa na osnuvu te empririje donosis zakljucke. sta i ne bi bilo bez osnova.
ali ovo je nesto sasvim drugo.
[/quote]

1. Svaki IPO mora izdati brosuru (nekada kvalificiranu nekada ne) o svojoj prodaji i planovima. Ne postoji IPO necega sto ne ima cash flow. Zabunili ste se. Mislim ovo su osnove. Vi mijesate cinjenicu izlaska PRIVATNE firm u JAVNU SFERU gdje privatni detalji postaju javni. To ne znaci da firma nije prije poslovala.

2. Ziherastvo je generalizacija koja ne govori nista. Ako ste ikada radili u investment managementu onda ste naucili da je rizik vrlo vrlo vrijedna sirovina koja se mora iskoristiti u najbolju svrhu. Posto je rizik pozitivan i negativan, IM-ovi ciljaju na pozitivan rizik. (nastavak tocka 3.)

3. Osnova portfolio management je da se poniste ili nadju asseti koje ce ponistiti kovarijance kako bi medjusobni povrat ostao isti dok je rizik smanjen. Posto DDJH nema dobit on po defaultu ne moze uci u portfelj jer ne radi doprinos dobiti dok samo povecava rizik. Dobiti nema, shvatite to.

Napisali ste ste u postu 227 rijeci bez da ste ADRESIRALI ijedan problem. Generalizacije su dobre, ako ste na placu.

Ovdje se nista izgleda ne moze kvantificirati – sve ju u "buducnosti". Firma koja je radila gubitke na milijardu kuna prihoda sa starom opremom, sada ce zbog nove Uprave ali te iste stare opreme raditi 100 milijuna dobiti.

Vrlo realno.

Ovo je nesto drugo samo nikako da vidimo sto je to.

[/quote]

Nevjerovatni ste :O , pa koliko Vama puta treba ponoviti da su pogoni i oprema modernizirani !

Ovo je prilično odradilo, sad da vidimo 1Q , i opravdanost.

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Ovo je prilično odradilo, sad da vidimo 1Q , i opravdanost.

Rezultate 1Q znaju već i ptice na grani .

Cim vidim puno komentara, znam da cijena raste…

Izašlo izvješće.
Kapital i rezerve u minusu.
Nema više brige sa kapitalom.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dakle, kao ocekivani minus od 11 miliona, ali i dodatni minus u revidiranom godisnjem:

“U odnosu na nerevidirane godišnje financijske izvještaje objavljene na Burzi ukupan
gubitak povećan je za 4,2 milijuna kuna. “

Niste mi jasni ljudi zasto ulazete u ovu dionicu…

Izašlo izvješće.
Kapital i rezerve u minusu.
Nema više brige sa kapitalom.

lp

sta ce ti kapital kad cijena raste. a i bit ce novog kapitala, barem 100 kn po dionici dokap 🙂

svidja mi se PDF, zaista dobro izgleda. 5 za trud!

Gubitak 11,5 miliona

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

New Report

Close