DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jal je emocija, emocija tu nemam.

Ali ono sto nema vecina "navijaca" ovdje je realnost – i to je emocija.

Prilazem graf koji sam napravio (trebalo mi je 12 min da izvucem podatke) kako bi realno pogledali performanse naseg Djure.

sry al ovo mi vise lici na pesimisticno gatanje nego na analizu. imas strategiju uprave na 136 strana ,koju ti mozes zvati marketinskim trikom, ali je to ipak prilicno hrabro izdati i izloziti se kritici (a vjerovatno i smjeni) ako znacajno podbaci ispod plana bez nekog objasnjenja. U toj analizi se kaze da se u 2016. ocekuje (mislim da je bila neka korekcija u vidu vremenskom pomaka ali meni to ne smeta previse..nisam kratkorocno u dionici) prihod od 1.18mrl kuna i dobit od 104mil kuna. To se debelo kosi sa ovim tvojim gatanjem a nebi bas rekao da su to ljudi koji su bas s marsa pali. ne kazem ni da su neki strucnjaci ali valjda znaju kolki im je troska proizvodnje i kolko od nekog prihoda mogu ocekivati dobit. to bi bile ipak neke osnove njihovog posla.

kad kupujes dionicu kupujes njenu buducnost a dok ti tvoji grafici pokazu zeleno nadam se da ce do ta dionica dobro odraditi 🙂

Jal je emocija, emocija tu nemam.

Ali ono sto nema vecina "navijaca" ovdje je realnost – i to je emocija.

Prilazem graf koji sam napravio (trebalo mi je 12 min da izvucem podatke) kako bi realno pogledali performanse naseg Djure.

sry al ovo mi vise lici na pesimisticno gatanje nego na analizu. imas strategiju uprave na 136 strana ,koju ti mozes zvati marketinskim trikom, ali je to ipak prilicno hrabro izdati i izloziti se kritici (a vjerovatno i smjeni) ako znacajno podbaci ispod plana bez nekog objasnjenja. U toj analizi se kaze da se u 2016. ocekuje (mislim da je bila neka korekcija u vidu vremenskom pomaka ali meni to ne smeta previse..nisam kratkorocno u dionici) prihod od 1.18mrl kuna i dobit od 104mil kuna. To se debelo kosi sa ovim tvojim gatanjem a nebi bas rekao da su to ljudi koji su bas s marsa pali. ne kazem ni da su neki strucnjaci ali valjda znaju kolki im je troska proizvodnje i kolko od nekog prihoda mogu ocekivati dobit. to bi bile ipak neke osnove njihovog posla.

kad kupujes dionicu kupujes njenu buducnost a dok ti tvoji grafici pokazu zeleno nadam se da ce do ta dionica dobro odraditi 🙂
[/quote]

Hvala vam na ovoj detaljnoj analizi i odgovoru. Odlican je. Mozemo ga nazvati econ 101.

Znaci ja sam pesimistican koji uzmem duzu vremensku seriju koja sadrzi sve isto sto sada najavljuje uprava i na temelju toga projiciram ALI kad Vi kazete da sam jalan jer samo gledam izvjestaje to je realno?

Zar nije gatanje bash ta projekcija a koja nema temelja? Koliko je puta Uprava do sada pogrijesila? Koliko je bilo revizija izvjestaja?

Projekcija Uprave izgleda kao gatanje… ja samo iznosim cinjenice. Ako ih vi ne vidite onda to znaci da ne citate izvjestaje.

Svaka iole normalna investicijska kuca bi prije ulaganja u ovu firmu (ili koju drugu) napravila projekciju (MC simulaciju VaRa) prihoda u buducnosti temeljem proslosti.

Jasno, sanse da dobit bude 100 milijuna kuna ove godine postoje ali su realno ispod 5%, daleko u lijevom repu distribucije.

Odlicno ako bude, ali to ce se vrlo vrlo brzo vidjeti – rezultati ce skoro zar ne?

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

domach1984

Što čekaš izvješće??Da bi slavodobitno uzviknuo ” evo je sam rekao da će biti minus”.

To mi svi već znamo jer minus je predviđen u planu restrukturiranja.

I svi koji pratimo Đuru znamo da će prvi kvartal biti minus.

Da ti nacrtam: :)kad neki nogometni klub kupuje nekog igrača koji je iza sebe imao i dobrih i loših godina kupuje ga jer vjeruje u njegov potencijal.Npr.Dado Pršo je bio sklon ozljedama i proslavio se tek u tridesetim u Monacu.Monaco je vjerovao u njegov potencijal i na temelju njegove dobre sezone u Glasgowu i kupio ga.Tako i ja vjerujem Đuri na temelju ovog plana restrukturiranja i dosad objavljenih ugovora…

Ti ne vjeruješ i ja to poštujem, ali što onda gubiš vrijeme na ovoj temi…

Ovo nije nikakav nagovor na kupnju dionica Đure

Znaci ja sam pesimistican koji uzmem duzu vremensku seriju koja sadrzi sve isto sto sada najavljuje uprava i na temelju toga projiciram ALI kad Vi kazete da sam jalan jer samo gledam izvjestaje to je realno?

zanimljiva strategija ulaganja. gledati u proslost? BIla izvjesca iz proslosti sa 100mil gubitka ili 200mil dobitka sa njima mozes avioncice radit.
Znaci ti cekas da pokazu 100 milja dobiti i onda ulazis? Kao lova ceka na cesti samo da je ti pokupis?

U dionicu se valjda ulaze na osnovu vjerovanja, bilo buduceg poslovanja, bilo da poklonis vjeru upravi ili na osnovu nekog svog filinga. Inside information rijetko tko ima.
A tvoja je strategija “bilo je lose prije, pa lose mora biti uvjek i nemoze bit bolje”.
A pokazatelja da ide na bolje IMA. Dali ce biti onako kako oni u strategiji kazu ostaje vidjeti. ali ovaj tvoj pesimizam na osnovu starog poslovanja, sa starom upravom, sa viskom zaposlenih, bez ikakvog izvoza je meni malo smjesan.

Domach…negativan rezultat prijašnjih uprava je isključivo političke prirode a sadašnja uprava na čelu sa g.Mazalom je “neobojana” a i potvrđeno je da će g.Mazal i dalje biti na čelu ĐĐ što mi ulijeva nadu da će se program restrukturiranja kao i financijskih rezultata ostvariti ako ne i nadmašiti…cijena dionice pred dvije godine je bila na ovim razinama a prošle godine 20% jeftinija i da li prijašnje cijene sa popriličnim minusima u poslovanju opravdavaju tadašnju cijenu a sadašnja cijena sa velikim pozitivnim pomakom u poslovanju ne opravdava? Meni osobno gledajući na razini plana cijele 2016 ova cijena na burzi je još uvijek potcijenjena…

Ne shvaćam zašto napadate Domacha?Čovjek je lijepo napisao i obrazložio,pa i grafički zašto smatra da neće doći do promjene poslovanja.Što je rijetkost na forumu.Cijenite to,inače će se forum pretvoriti u navijački skup gdje obje strane imaju argumente tipa ide to gore/dolje.

Strana koja zagovara rast dionice za sad svoje argumente temelji isključivo u obećanja i prognoze nove uprave.Nekome je to dovoljno da kupi a nekome nije.I to je to.

"Only dead fish swim with the stream"

ne napadamo covjeka nego tezu. a teza o buducnosti mu se bazira ISKLJUCIVO na dogadjanjima iz proslosti. Onda njemci i francuzi nikad nebi mogli zivjeti jedni pored drugih jer su ubijali vec dvaput. pa bi kolega zakljucio da ce sigurno ratovati i treci put pa onda bolje da se pripreme na to.

Ili kao da kaze da sutra nemoze biti sunce jer evo danas pada snjeg.

ne napadamo covjeka nego tezu. a teza o buducnosti mu se bazira ISKLJUCIVO na dogadjanjima iz proslosti. Onda njemci i francuzi nikad nebi mogli zivjeti jedni pored drugih jer su ubijali vec dvaput. pa bi kolega zakljucio da ce sigurno ratovati i treci put pa onda bolje da se pripreme na to.

A tvoja se teza zasniva ISKLJUČIVO na obećanjima i prognozama uprave. 🙂

"Only dead fish swim with the stream"

A kako bi trebalo? ne gledati prognoze uprave nego se oslanjati na dogadjaje iz proslosti?
Oprostit ces ali tako se rade modeli vremenske prognoze a ne ulaganja u dionice. Sta je bilo juce za dionicu nema ama bas nikakve veze.
Dali ce se brojevi iz strategije ostvariti nitko nezna, ali ONI se izlazu riziku sta su to nicim izazvani izdali. A to sta su je izdali je apsolutno za svaku pohvalu.
Dali ce netko tome vjerovati to je njegova osobna procjena. Ocito za sad vecina ne vjeruje jer vjerujem da je dobit 100mil kuna da cijena sigurno ne bi bila ovdje. al nije niti los rast za sada.

[/quote]

A ništa bigfoot , Vi pričekajte da se prognoze počnu ostvarivati , pa onda krenite kupovat . A možda već kupujete , ko zna ? 🙂

[/quote]

A ništa bigfoot , Vi pričekajte da se prognoze počnu ostvarivati , pa onda krenite kupovat . A možda već kupujete , ko zna ? 🙂
[/quote]

Obožavam ovakve zaključke!

Tako koncizno, bitno, altruistički… ponestaje mi atributa…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

A mora netko kupovati i kad i ako rezultati budu bolji. A neki ce tad’ prodavat. 🙂

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close