DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cerp polako izlazi…mozda odluce dati jos dionica braniteljima

a takve priče znamo kako završavaju 😀

Cerp polako izlazi…mozda odluce dati jos dionica braniteljima

Moje mišljenje je da HRVI ,ne će više prodavati po principu , ” daj šta daš ” . Valjda su i oni progledali .

@zm1 sumnjam…ali meni svaki scenarij odgovara 🙂

Nije “teško” progledati, ali kad je prazan novčanik-onda je daj što daš, a mislim da je bar kod polovice takva situacija.
A i ne dobivaju uvijek isti, svaka dodjela, novi ljudi, stara priča.

Unatoč upozorenjima forumaša dvojica iz top 10 poprilično pojačavaju pozicije posljednjih dana.

tu dvojicu slobodno gledajte kao jednu osobu
dakle, ne znači vam to mnogo jer smo stavove dotičnog o ovoj dionici znali i prije
njemu osobno ne paše da padne cijena jer mu, to je javno i rekao, odgovara što veća cijena po kojoj će se provesti sljedeći krug dokapitalizacije u odnosu na 20 kn po koliko je provedena zadnja
čak se spominjala i tužba 🙂
[/quote]

Znaci, znaci.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Šteta što nisi pročitao post s razumjevanjem!

Dakle, nebitna je cijena, dobit koju će možda ostvariti… suština i glavna misao da je CERPU ostalo vrlo malo dionica a on je jedini bio kočnica za rast, a nekima je jako stalo da ga nabildaju.
Logično!
Isto tako se događa i na nekim turističkim dionicama…uostalom vrlo brzo ćete vidjeti rasplet….

Napominjem da to nije nagovor na kupnju ili prodaju, to je osvrt s moje dalekovidnice 🙂

Ne, to bi bila profitabilnost firme. Ulaz i izlaz su samo volumen, a volumen ima pozitivnu i negativnu varijancu.

No, ja ipak mislim da je najbitnije sto Bloger pise. On je proveo godine zivota u teskoj industriji i zna sve detalje poslovanja i operativnih problema jedne proizvodnje.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Sta te bloger toliko zulja..
Meni kao dionicaru je najbitnije da se dogodio preokret u poslovanju i da ce nakon prvog kvartala koji ce biti u minusu uslijediti pozitvni kvartali.
A to je ocito iz ugovora koje su potpisali…
Širis negativnu energiju po forumu …jel to jal??toliko si uporan da si vec dosadan.

Ja jalan nisam! Ali tko sa državom tikve sadi o glavu mu se lupaju. A po svemu sudeći ovdje će biti razbijene najmanje dvije velike glave i mnogo malih usijanih glavica.

Pa to si nam rekao 100 puta,primili smo na znanje…i ne znam cemu to opet ponavljas osim zbog jala…

Jal je emocija, emocija tu nemam.

Ali ono sto nema vecina “navijaca” ovdje je realnost – i to je emocija.

Prilazem graf koji sam napravio (trebalo mi je 12 min da izvucem podatke) kako bi realno pogledali performanse naseg Djure.

Nas Djuro je kumulativno od 2009 – 2014 imao 3.6 milijardi kuna prihoda.
Na iste (nemale) prihode je u tom razdoblju imao gubitak od 298 milijuna kuna.
U cijelom razdoblju ulaganje u opremu (nuznu za konkurentnost) iznosilo je 100 milijuna kuna.

Sto mozemo zakljuciti?

a) Nas je DDJH extremno neprofitabilan
b) DDJH ne ulaze uopce u svoj pogon i price o “vrlo naprednom pogonu” su iluzija
c) break even ili tocka gdje prodajna cijena minus varijabilni troskovi pokrivaju fixne troskove je oko 900 milijuna prihoda.

Zakljucci:

a) ugovor koji je dosao sa Patrijom moze eventualno smanjiti gubitak ali je oko 400 milijuna kuna (na godisnjoj razini) prenizak da bi DDJH bio igdje blizu nekakve dobiti (historijskom metodom).
b) prema statistikama NYU( University of New York) defence industrija ulaze barem 3x svoje godisnje amortizacije u dugotrajnu imovinu da bi bila konkurentna, DDJH ulaze puno manje – u cijelom razdoblju je ulozeno oko 3% cijelog prihoda – pomalo zalosno.
c)Profitabilnost ne postoji

Ako objedinimo razloge a, b i c sa zakljuccima a,b i c mozemo vidjeti da ovaj ugovor ne znaci nista za firmu koja je imala i milijardu u prihodima ali nikakvu dobit. Tu su problemi puno dublji. Takodjer vidimo da ulaganje u opremu mora rasti puno vise sto ce dalje unistiti cash flow i opstanak firme.

Kako god se uzme, realnost ne izgleda dobro.

Graf je u prilogu.

Bilo bi lijepo cuti neku konstruktivnu kritiku ili odgovor na podatek iz izvjestaja bez slijedecih rijeci : najbolji, sinergija, otkljucavanje vrijednosti i ostalih generalizacija koje ne kazu nista.

Zalosno je da je ovo prvi realni prikaz DDJH na ovom forumu otkad ga ja pratim. Zalosno je da to nitko od “navijaca” ne napravi. Mozda to govori i previse.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

I sta s ovim tvojim grafom…Jesi otkrio neke podatke koje mi ostali ne znamo..To je graf prošlosti, a ja vjerujem temeljem ovih ugovora što su sklopljeni u ovoj godini da ce graf buducnosti biti bolji.
A ovaj ugovor za 10 patrija je odlicna referenca za buduće poslove.Pa nisu Patria i Kongsberg bilo kakvi partneri..Samo ti sebi crtaj grafove..

ako se gledaju rezultati poslovanja ĐĐ-a proteklih 30-ak godina, bilo je jako malo godina koje su završile u plusu. još od sredine 80-ih i projekta “kapela”, nekadašnji SOUR, a kasnije holding, je najbolje od svega proizvodio dubioze. prije svega jer je služio za kupovanje socijalnog mira i glasova. pa ljudi moji, nekada je “unutar kapije” radilo 16 tisuća ljudi. danas ih je tamo 5 tisuća, a radi se više nego ikada. tri su razloga; efikasnost, nove tehnologije i privatni kapital.

polako, ali sigurno, te tri stvari zalaze i u posljednji dio nekadašnjeg SOUR-a. ne samo da vlasnički udio države opada, već se mjenja i svijest uprave, ali i zaposlenika. još 2009. je cijelo poslovanje ovisilo o tome hoće li jadranka pokloniti ĐĐ-u izradu vagona za HŽ. đuro je dobio posao, izgradio vagone, a oni i sada stoje u brodu jer ih HŽ ne treba… toga ima i danas, ali je čekanje poklona iz zagreba minimizirano i najviše se odnosi na remont tenkova kao referenca za inozemstvo.

kad se dobro izanalizira poslovanje đure, jasno je da ima problema, ali je još jasnije da su ti problemi rješivi u kratkom roku i relativno niskim troškovima. mislim da je pitanje radne snage, odnosno racionalizacije broja ljudi, dobro provedeno. malo toga se još može srezati i sad su troškovno došli na minimum. e sad je dalje samo pitanje prodaje i proizvodnje. po meni, može samo na bolje, iako prihvaćam da se mnogi ne bi složili….

Ako npr đuro dobije poslove i iskaze veliku dobit a on ti kaze da i dalje misli da je to losa kupnja…to znaci da je on dosao provocirat…cemu trosit energiju na takve ljude…

New Report

Close