DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moja tvrtka posluje sa DDJH i svake godine nekoliko puta sam tamo. U odnosu na prije 5-10 g. ovo je nebo i zemlja. Sada je to jedan moderan pogon koji može odraditi što hoće. To da poslovi traže Đuru… pa koja firma ima takav proizvod da ga ne mora sama reklamirati i prodati, a pogotovo u obrambenom sektoru. Pa pogledajte divove poput GD, LM, Boinga, Airbusa, Sukhoia…svi se trgaju za ugovore i grčevito bore na tržištu. Zato je i ovaj relativno malen ugovor vjetar u leđa za, ajmo realno reći sitnog igrača u tom sektoru. Međutim sa ovakvim ugovorom ipak si dižeš rejting ne samo u obrambenom sektoru nego i u civilnom programu. Ako možeš proizvesti jedan sofisticirani BOV onda imaš reference i za niže zahtjevne poslove. A emocije vezano uz ovu dionicu, pa jeb.. posao koji radiš bez emocija.

Ja bih ti savjetovao da ove strucnjake pustis da se svadjaju sami sa sobom i da objasnjavaju sami sebi. Ti ljudi nisu procitali niti jedan dokument od Đure. Nemaju pojma do Đuro izvozi. I cemu sa njima ulazit u rasprave. Vidis da je radnik rekao da su u rasulu. Ipak je radnik mjerilo. Da taj radnik nesto zna o biznisu, ne bi bio radnik nego poduzetnik ili u najmanju ruku direktor neke firme. Ne zanima me sta misli netko tko u zivotu nikad nije zaradio vise od mene. On me ne moze nista naucit. Mene zanima sta misle oni koji su zaradili vise od mene. I to treba biti mjerilo. To sto tu i tamo netko bude u pravu, a ima manje…to je iznimka a ne pravilo.
Evo npr ja iman klijente u svim velikim fimama i onima za koje “elita” tvrdi da imaju odlicne pokazatelje, a radnici me tamo uvjeravaju da ce te firme propast. U Hrvatskoj nikada niti jednog covjeka nisam cuo da pohvalno govori o svojoj firmi, a mislim da sam porilicno kompetentan da o tome govorim jer je uzorak cca 10 tisuca ljudi.

Ovdje se nema smisla ulazit u rasprave. To sam vidio kod dokapa. Ljudi koji su grcevito govorili kako ovo nista ne vrijedi, su postavljali banalna pitanja, na koja su mogli naci odgovor u papiru na 2 stranice izdanom prije dokapa. Ali on ima svoje misljenje koje cvrsto zastupa.
Vdkt je narastao 75%, ali njih nema tamo na temi da ljude odvrate od kupnje te dionice. Razlog je jasan…jer ju nije nahvalio kolega g. Njima je zivotna misija da dokazu da on nije u pravu…nikakva edukacija.

Sad kad se vec pozivamo na izvore…kome da vide vjerujem, nekome iz pp ili firmi koja radi sa njima?
Prvo, se govori da im u Đuri kadar ne valja…a onda je taj isti kadar sposoban procijeniti u kojem smjeru firma ide. Moram priznat, jako logicno.
Kada bi na temelju te logike prodavao bilo sto nasim ljudima…vjerovatno bi umro od gladi.

Sad kad se vec pozivamo na izvore…kome da vide vjerujem, nekome iz pp ili firmi koja radi sa njima?

Kojoj firmi? Od čovjeka koji piše pod anonimnim nadimkom na online forumu?

http://patria.fi/en/media/news/last-bribery-charges-against-patria-dismissed

Kako bi rijesili sve dileme mislim da je nuzno da dodje moj prijatelj Inverter i napravi jedan graf.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Kako bi rijesili sve dileme mislim da je nuzno da dodje moj prijatelj Inverter i napravi jedan graf.

A na grafu salica s drskom? 🙂

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Evo sljedeći tjedan idem u DDJH – strojna obrada. Ako mi budu dali uslikam par slika pa da vidite. Ne znam da će mi dati da slikam pogon sv.

Evo sljedeći tjedan idem u DDJH – strojna obrada. Ako mi budu dali uslikam par slika pa da vidite. Ne znam da će mi dati da slikam pogon sv.

Odlicno!

Moja pitanja su u biti jednostavna.

ako gledamo historijski, sto se sada mijenja da ova firma vrijedi vise a da se prije nije dogodilo?
Ako se to nesto (sto ocito nitko nezna objasniti) dogadja, kolika velicina tog dogadaja mora biti da DDJH stane na noge?

Ne volim navijacke atmosfere gdje svi govore kako je to najbolje, najsladje, naj naj a do prije 3 tjedna nije bilo. Sto se dogodilo i da li je dostatno za promjenu.

Sjetim se uvijek one pjesme za World Cup 1998 gdje Hrvatska pjeva “Hrvatska je prvak svijeta” a bili smo treci. Smijesno.

Znaci jednostavna realna pitanja….

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Što se dogodilo…pa konačno je uletio jedan jači posao u sektoru obrane. Znači nakon toliko čekanja konačno nešto konkretno. Pa DDJH su obilazili i Arapi i Finci i Norvežani i što ja znam tko ne. Ako nitko nema prigovora na izgled tvornice, kadrove i opremu što mi sad tražimo dlaku u jajetu. Ovo je sitno, ali je ipak neka referenca. E sad, uleti li novi posao za Kuvajt, Makedoniju, BiH, otvaraju se nove mogućnosti. Do sada se o Patrijama špekuliralo oće-neće, sada je krenulo i nadam se samo boljem. Pa ljudi moji, Francuzima je trebalo 8 godina da zaključe ugovor sa Indijom, tako da je ovdje strpljene bitno.

Ide možda na prodaju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pocinje-privatizacija-narucena-procjena-54-drzavne-tvrtke-prije-odluke-o-prodaji/888596.aspx

..., a na kraju, Revolucija pojede svoje najbolje sinove.

Ide možda na prodaju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pocinje-privatizacija-narucena-procjena-54-drzavne-tvrtke-prije-odluke-o-prodaji/888596.aspx

Baš me zanima koliko će neovisnio procjenitelji procijeniti ovog posrnulog “giganta”.

Ide možda na prodaju.

Baš me zanima koliko će neovisnio procjenitelji procijeniti ovog posrnulog "giganta".
[/quote]

Šta to Vas briga kad ne posjedujete dionicu !

Znaci podosta volumena a cijena se ne dize.

To nije dobro. Nema vjere u taj deal.

Dakle svi cekaju da se nesto napise na blogu. LoL

New Report

Close