Ako sam ja dobro pročitao; računica 10 mil dionica, vrijednosti po dionici 100 kn(zadnji dokap)…..
TK – 1 milijardu…..
Mislio sam da sam sve vidio, al ovo je stvarnooooooo
2,5 milijuna dionica.
[/quote]
Sada imaš 7,5 mil, i ako ide dokap 2,5 mil X 100 kn…. koliko je MCAP?
I sada vi recite da jedan ĐĐ vrijedi 1 MILIJARDU kuna!?!?!?, pa pogledajte dali to ima smisla….
[/quote]
Pardon, mislio sam samo na kolicinu dionica za novi dokap. U tom slucaju, MCAP bi bio toliki ako bi na burzi cijena dosla na 100.
[/quote]
Ili na 100 000 kn po dionici.
Tu se prica o nekakvim ciframa poput 100 kuna po dionici.
U realnom svijetu ova je firma neinvestibilna – ne donosi nista.
Da bi dosla na 100 kuna po dinici treba joj sigurno revenua od oko 10 milijardi kuna.
Ona ima ugovor od koliko ono na stolu?
To bi dakle bilo tako da se radi o normalnom trzisnom natjecanju. Kada se ukljuci i negaitvni efekt politike, onda je potrebno i puno vise.
Ja neidem na blog jer nemam sto pametno za vidjeti, uz isprike svima ukljucenima.
Pretpostavljam da se prica o "zamjesnkoj vrijednosti" i "sinergijama".
Koliko je zamjenska vrijednost imovine firme? Ima oko 250 milijuna u dugotrajnoj imovini na 7.5 milijuna dionica dobijete oko 33 kune po dionici – tocno tamo gdje i je a bila bi i nize da je fire sale.
Posto nema cash flowa niti se ne ulaze u imovinu onda je ta imovina dosta stara i obsolentna.
Ideje o nekakvoj zamjenskoj vrijednosti molim sve da se prisjete PTKM.
Odlicna sinergijska prica.
A znate li kolika je vrujednost ugovora sa Kuvaitom , ako ga realiziraju, a sve mi se nekako ćini da hoće ?
List papira trpi svašta, međutim bitno je da institucije ove države budu spremne raditi svoj posao.Po potrebi.
Ova " tvrtka " ili što je od nje ostalo, knjigovodstveno vrijedi trenutno 1 kunu i nešto lipa, ima dug/kapital 4 996 %, ima negativan EBITDA i to su činjenice.
Svaka dokapitalizacija koja bi bila rađena isključivo na temelju predviđanja zahtijevala bi da institucije ove države uđu u tvrtku i provjere kako se troši novac poreznih obveznika.
lp
A šta ako država izađe , onda se valjda ne će više trošit novac poreznih obveznika !
Još samo jednu malu sitnicu. Pljujete po državi, a jedina je ona i jedan gospodin (koji ne bi imao dovoljno) dali novac da spase ovu dionicu/firmu. Inače bi ona već davno u ropotarnicu povijesti. Samo toliko. Nek ljudi rade i nek se firma razvija. Puno puno se toga još mora napraviti da bi dionica uopće bila investibilna, kamoli vrijedila 100kn. Naravno, za onoga tko zna. Priče kruže da naši fond meneđerčići ne znaju ništa. Pa zašto onda strani fond meneđerčići nisu uložili novac da uđu u ovu firmu? Šta nije bilo ful jeftino? Čak ni patrija nije ušla, a kažete da su kompatibilne kompanije (dogodila bi se sinergija). To vama ništa ne govori? Ili i strani fond meneđerčići nemaju pojma? Samo par ideja za razmisliti
Kolega alias,država će izaći iz vlasništva đurice te će firma tražiti strateškog partnera kako sudjeluju zajednički na natječajima sa Patriom tako u ovom slučaju neće biti prepreke od same države da možebitno zaustavi ulazak i same Patrie u vlasničku strukturu a to bi bilo izvedivo u drugom krugu dokapa koji je u planu ove godine…A onda i cijena od 100kn na burzi neće biti fantazija jer će se đurica preporoditi…
firma bi vjerovatno počela bolje raditi da država izađe iz nje jer je NAŠA država uvijek loš vlasnik. Moja poanta je bila da ako nitko nije ponudio 20kn po dionici, da je teško da će godinu dana kasnije, ili nešto više, bez da je firma išta zaradila, ponuditi 5 puta više. Novac je pametan, zapamtite to. Ide samo tamo gdje se može oploditi. Jel vi znate koliko je oprema u djuri zastarjela? Ja ne znam kad su oni zadnji put išta uložili u neku novu tehnologiju. Ja vam po stoti put kažem, firma ima samo ruke, i to ne mehaničke nego radničke. Tu nema dodane vrijednosti i ako to vi ne vidite to je stvarno vaš problem. Evo čovjek je kupio dalmacijavino jel firma ima neki brand pipi itd. Kakav brand ima DDJH? Tenkove od prije 30 godina i varenje Patrijinih oklopnjaka. Jel vi uopće znate da su morali učiti kako variti kad smo dobili prvi posao s Patrijom jer ljudi ni pravilno variti nisu znali? Nakon toliko godina. OK. Rađe ovako. Ja se nadam da će sve to krenuti i da će te zaraditi. Samo se prvo moraju vratiti gubici, pa dugovi pa ste tek onda vi. Do tad tko ziv tko mrtav. Mogao bi napraviti malo bolju analizu, ali nema koristi. Vi ionako bubate po svome i po blogu kao da je biblija. Želim vam sve najbolje. Iskreno. Ja ne vidim, drugi vide. Ne bi bio prvi put da sam pogriješio. Ali zadnji put je bio davno 🙂
P.S evo ovako. Pitanje za vas pojedinacno. Kad bi bio želio postati vlasnik DDJH-a, koji bi bio tvoj razlog. Zašto bi kupio tu kompaniju. Cijelu.
Znaci strateski partner bi zbog posla sa Patrijom koji vrijedi 100 milijuna kuna trebao ulaziti u firmu koja ima koliko duga? Zbog jednog ugovora? Zar nije najveci dio prodaje DDJH bash vezan za RH? Od vagona za HZ do vojske RH? koliki je udio stranih kupaca u portfelju DDJH? Kakva je geografsko/ekonomksa diverzifikacija?
Kakva je to kompetitivna prednost DDJH? Sto DDJH radi a da:
a) nije zamjenjiv
b) ima nevjerojatnu prednost tehnologije
c) ima vrhunski operativni i R&D team?
Sanjati na temelju jednog manjeg ugovora o nekakvim “divljim” valuacijama je cudno. Cak i opasno. Bash je suludo baceni novac poreznih obveznika odrzavao ovu zastarjelu firmu na zivotu. Ne trziste i strani kupci.
DDJH NECE NACI STRANOG PARTNERA JER JE NEZANIMLJIVA OSTARJELA FIRMA KOJA JE ZIVJELA SAMO KROZ DOBRU VOLJU RH. Nezanimljiva je ikome.
Uglavnom ja volje više nemam. Zavarite te oklopnjake, pa pričekajte nove da i njih zavarite. Možda usput dobijete i nekoliko vagona za zavariti. Čitam da su željeznice tj prijevoz istom vrlo zanimljivi u SAD-u. Buffett kupuje. Kad sve pozavarite bit će para ko salate. Tuđeg materijala i tuđe ideje naravno
Da bi dosla na 100 kuna po dinici treba joj sigurno revenua od oko 10 milijardi kuna.
To bi dakle bilo tako da se radi o normalnom trzisnom natjecanju. Kada se ukljuci i negaitvni efekt politike, onda je potrebno i puno vise.
Ja neidem na blog jer nemam sto pametno za vidjeti, uz isprike svima ukljucenima.
Koliko je zamjenska vrijednost imovine firme? Ima oko 250 milijuna u dugotrajnoj imovini na 7.5 milijuna dionica dobijete oko 33 kune po dionici – tocno tamo gdje i je a bila bi i nize da je fire sale.
Posto nema cash flowa niti se ne ulaze u imovinu onda je ta imovina dosta stara i obsolentna.
A znate li kolika je vrujednost ugovora sa Kuvaitom , ako ga realiziraju, a sve mi se nekako ćini da hoće ?
[/quote]
Nije bitno kolika je vrijednost nego po koji puta se to spominje. Doslovno 20 puta ista g.lupa prica.
[/quote]
Nije bitno kolika je vrijednost nego po koji puta se to spominje. Doslovno 20 puta ista g.lupa prica.
[/quote]
Znači sad nije bitno kolika je vrijednost , nego koliko se puta spominje . Ma dajte domach , prozirni ste !
@amerikanec
firma bi vjerovatno počela bolje raditi da država izađe iz nje jer je NAŠA država uvijek loš vlasnik. Moja poanta je bila da ako nitko nije ponudio 20kn po dionici, da je teško da će godinu dana kasnije, ili nešto više, bez da je firma išta zaradila, ponuditi 5 puta više. Novac je pametan, zapamtite to. Ide samo tamo gdje se može oploditi. Jel vi znate koliko je oprema u djuri zastarjela? Ja ne znam kad su oni zadnji put išta uložili u neku novu tehnologiju. Ja vam po stoti put kažem, firma ima samo ruke, i to ne mehaničke nego radničke. Tu nema dodane vrijednosti i ako to vi ne vidite to je stvarno vaš problem. Evo čovjek je kupio dalmacijavino jel firma ima neki brand pipi itd. Kakav brand ima DDJH? Tenkove od prije 30 godina i varenje Patrijinih oklopnjaka. Jel vi uopće znate da su morali učiti kako variti kad smo dobili prvi posao s Patrijom jer ljudi ni pravilno variti nisu znali? Nakon toliko godina. OK. Rađe ovako. Ja se nadam da će sve to krenuti i da će te zaraditi. Samo se prvo moraju vratiti gubici, pa dugovi pa ste tek onda vi. Do tad tko ziv tko mrtav. Mogao bi napraviti malo bolju analizu, ali nema koristi. Vi ionako bubate po svome i po blogu kao da je biblija. Želim vam sve najbolje. Iskreno. Ja ne vidim, drugi vide. Ne bi bio prvi put da sam pogriješio. Ali zadnji put je bio davno 🙂
P.S evo ovako. Pitanje za vas pojedinacno. Kad bi bio želio postati vlasnik DDJH-a, koji bi bio tvoj razlog. Zašto bi kupio tu kompaniju. Cijelu.
O kojo Vi zastarjeloj opremi i tehnologiji pričate ? Zar je moguće oklopnjak ( jeste li ikad vidjeli Bov izbliza , ili čak ušli u njega i vidjeli unutrašnjost opremljenom vrhunskom tehnologijom , ja jesam) “sklapati” kako Vi kažete u tehnološki zastarjelom pogonu ? Ako već pišete , pišite istinito a nemojte lagati , jer ispadate nevjerodostojni.
A što se tiče Dalmacijavina , nije kupljen zbog Pipija , već zbog lokacije u trajektnoj luci u Splitu gdje će vjerojatno srušit ono ruglo od tvornice i napraviti hotel sa posl. prostorima ili tako nešto.