Ma ko će zarađivat 100 milijuna godišnje????, pa o čem vi svi pričate?!?!,
Ne kažem ja da će zarađivati. Ja te pitam. Ako zarađuje 100 milijuna kuna godišnje (i to neto dobiti) , jel onda vrijedi milijardu kuna?
Vrijedi i više kresso. Da zarađuje 200 mil vrijedila bi još više nego da zarađuje 100 mil
Pitanje je dali vrijedi….al kakve to veze ima s ovom temom i ovim dd-om?!, ĐĐ ne može ostvariti toliku dobit narednih 60 godina…kumulativno:)
Naravno da ima veze. Pa trenutno i nije TK milijardu kuna nego 3 puta manje. To, ako ne može, onda ti lipo nazovi vladu pa im reci. Kandidiraj se za novog direktora. Tu imaš 130-ak stranica teksta i projekcija, neko se potrudio ovo napisati:
Đuro Đaković Holding d.d. – Strategija i restrukturiranje te financijski plan 2015-2019
Na 134 stranici imaš što oni predviđaju. Niko te ne tjera da im vjeruješ. Niko ne kaže ni da im ja vjerujem. Al više cijenim nečiji rad i analizu prikazanu na 136 stranice nego nečiji moždani isprdak na koji je utrošio par sekundi “razmišljanja”.
Ujedno, emocionalni domach ima tu odgovore na svoja pitanja pa nek računa. Ako ga zanima. Al nek pazi da ga emocije ne ponesu. Pusa!
Pa pogledaj malo ti onda, to što se netko potrudio….usporedi 133 str i usporedi procjenu ove godine….da nije razlika u nekih 90 mil???, što je to sitnica:)
To je dokument iz 2014. Sa poslovima koje oni planiraju, mogući su pomaci. A moguće je naravno, da planirano i ne ostvare, zašto ne. Da je to sigurno, cijena ne bi bila ova koja jest. Što se tiče novijih prognoza, imamo i “točnije”:, gdje u izvještaju za 2015 g. piše na stranici 15 plan za 2016 g.:
Četvrti kvartal 4Q., nerevidirano, konsolidirano, 2015. godina.
List papira trpi svašta, međutim bitno je da institucije ove države budu spremne raditi svoj posao.Po potrebi.
Ova ” tvrtka ” ili što je od nje ostalo, knjigovodstveno vrijedi trenutno 1 kunu i nešto lipa, ima dug/kapital 4 996 %, ima negativan EBITDA i to su činjenice.
Svaka dokapitalizacija koja bi bila rađena isključivo na temelju predviđanja zahtijevala bi da institucije ove države uđu u tvrtku i provjere kako se troši novac poreznih obveznika.
lp
Ako sam ja dobro pročitao; računica 10 mil dionica, vrijednosti po dionici 100 kn(zadnji dokap)…..
TK – 1 milijardu…..
Mislio sam da sam sve vidio, al ovo je stvarnooooooo
2,5 milijuna dionica.
[/quote]
Sada imaš 7,5 mil, i ako ide dokap 2,5 mil X 100 kn…. koliko je MCAP?
I sada vi recite da jedan ĐĐ vrijedi 1 MILIJARDU kuna!?!?!?, pa pogledajte dali to ima smisla….
[/quote]
Pardon, mislio sam samo na kolicinu dionica za novi dokap. U tom slucaju, MCAP bi bio toliki ako bi na burzi cijena dosla na 100.
List papira trpi svašta, međutim bitno je da institucije ove države budu spremne raditi svoj posao.Po potrebi.
Ova " tvrtka " ili što je od nje ostalo, knjigovodstveno vrijedi trenutno 1 kunu i nešto lipa, ima dug/kapital 4 996 %, ima negativan EBITDA i to su činjenice.
Svaka dokapitalizacija koja bi bila rađena isključivo na temelju predviđanja zahtijevala bi da institucije ove države uđu u tvrtku i provjere kako se troši novac poreznih obveznika.
lp
Naravno. Najljepše bi bilo da smo na slobodnom tržištu sa poštenim sudstvom u nekorumpiranom društvu pa da lijepo stvari budu onakve kave trebaju biti. Da postoji odgovornost. I da dokapitalizacija ide po poštenoj cijeni koju bi tržište odredilo. Jer u takvom društvu, ako staviš dokapitalizaciju po 100 kuna, a ona toliko ne vrijedi, onda neće proći. Ako vrijedi će proći. No. Mi nismo takvo društvo. Nego društvo “mudraca” i filozofa. Počevši od mene. 😀 I aliasa! 😛
Plus sadasnjih 7,5 mil dionica i dobijete MarketCap 1 milijardu. Probajte nesto zakljucit sami
Ajd probaj ti zakljuciti MCAP u buducnosti.
Tu se prica o nekakvim ciframa poput 100 kuna po dionici.
U realnom svijetu ova je firma neinvestibilna – ne donosi nista.
Da bi dosla na 100 kuna po dinici treba joj sigurno revenua od oko 10 milijardi kuna.
Ona ima ugovor od koliko ono na stolu?
To bi dakle bilo tako da se radi o normalnom trzisnom natjecanju. Kada se ukljuci i negaitvni efekt politike, onda je potrebno i puno vise.
Ja neidem na blog jer nemam sto pametno za vidjeti, uz isprike svima ukljucenima.
Pretpostavljam da se prica o “zamjesnkoj vrijednosti” i “sinergijama”.
Koliko je zamjenska vrijednost imovine firme? Ima oko 250 milijuna u dugotrajnoj imovini na 7.5 milijuna dionica dobijete oko 33 kune po dionici – tocno tamo gdje i je a bila bi i nize da je fire sale.
Posto nema cash flowa niti se ne ulaze u imovinu onda je ta imovina dosta stara i obsolentna.
Ideje o nekakvoj zamjenskoj vrijednosti molim sve da se prisjete PTKM.
Odlicna sinergijska prica.