Ono sto je dobro za kompaniju ne mora uvijek biti jednako onom sto je dobro za dionicu.
Isto kao sto jel nije isto sto i jer.
I ne treba čuditi reakcija burze.Kao ni uprava je najavila ovo,ono,najavljuje se svašta kod nas pa se dogodi većinom ništa,i prošla je uprava sa preko milijardu kuna prihoda najavila novi General Dynamics pa jbg 🙂
Show me the money,jedino važno,sve ostalo je bla,bla,bla….
I vjerujte mi jos nesto. Vise ce te zaraditi na janafovim spremnicima nego na partijinim oklopnjacima
Ja ipak vjerujem, kao dionicar, da cemo vise zaraditi na oklopnjacima.
Zašto se nije ništa zaradilo kad su pravili Patriu za HV?:)
Želim reći da kad npr GD pravi avione za US army on itekako zaradi na tome.
@alias ja se slazem sa tobom…ali ne da mi se ulazit u rasprave…
Isto tako, jasno je da reakcije nema, kao sto je nema ni kod Dlkv…jer je bilo jako puno neispunjenih obecanja i problema i poslova bez zarade i normalno da je potrebno vrijeme, da ulagaci steknu povjerenje i da FI pocnu iskazivati dobit.
Slicno se desava na vdkt…ali tamo skepitka nesto bas i nema da upozore ljude da “ne gube novac”. Zasto tamo malo ne educirate?
Prvo ovako. Davno ste mnogi, kao i ja, prvo krivo naučili da je važnija imovina od znanja (P/B), kao i da je važniji rad od marže iliti zarade (P/S) umjesto (P/E). Ja sam sve morao sam učiti i vjerujte mi da ovo što vam govorim vam vrijedi i za sada, i za vazda, i za hrvatsku i za cijeli svijet. Već sam postao dosadan koliko se trudim nauciti vas da gledate stvari na drugačiji, bolji nacin. Ja od svega toga necu dobiti ni lipe. Meni ako dionica ova ili ona naraste meni ni iz džepa ni u džep (tu mislim u HR). Firme su danas samo znanje. Pogledajte booking.com. Imaju stranicu, a zarađuju milijarde. Šta će njima imovina? Cijeli svijet, pa sad i kina, prelaze na usluge odnosno znanje. Tu je budućnost. Često spominjemo Buffetta pa je i on rekao da samo ulaže u kompanije koje vidi da će postojati i za 50 godina. A takva kompanija može postojati samo ako ima ili nezamjenjiv proizvod, ili ako se konstantno razvija, educira i pokušava uvijek biti bolja od konkurencije. Ja sam vam napisao kako DDJH troši sve sto zaradi samo na materijal i rad. Drugim riječima, oni nemaju nit za obnoviti staru opremu (amortizacija), a kamoli nabaviti bolju. Ne morate prodavati dionicu. Ona će vjerovatno i rasti jer je naša burza takva kakva je, ali ja vam pokušavam govoriti kad budete tražili nešto drugo. Stvarno moje namjere nisu ništa drugo nego dobronamjerne. Nek DDJH raste, ali kažem vam, njegova vrijednost mora doći iz neceg drugog, a ne iz izrade oklopnjaka za Finsku. Eto, samo toliko. Tko želi poslušati OK. Kako sam rekao, meni ni iz džepa ni u džep.
Za VDKT pogledaj prije 4 godine (ili 5) kad je dionica bila 275kn (9mj). Tad sam je kupio i tad sam pisao i o maržama i da sam je kupio i zbog ZLZ itd. Marže se nisu popravile. Čim se nisu popravile ja sam prodao na oko 410kn. Sve sam to pisao oko godinu i pol dana. Pitaj gospodina vdt-a, a ako ti se da možeš i sam potražiti.
@alias, istina…ali ddjh-a su vam puna usta. Tamo ne vidim da sjedite cijele bozje dane i govorite i upozoravate. A ovdje ste stalno. Evo dobio je Đuro posao, vec skacete da nema zarade…
A Vdkt je isto dobio posao pa nisi skako da nece nista zaradit. Kolicina upozoravanja na ovoj temi i drugima nije proporcijalna
2.put – slazem se sa tobom…a ostalo cu JA TEBI objasnit kad se vidimo na cugi 🙂
Drugo, ne moras me ucit stvarima koje znam i koje su logicne…koje nitko ne osporava.
Ma ne pratim sve teme. Koje pratim tamo i pišem. Nešto me zanima nešto ne, a i pišem samo na onim temama čeije dionice nešto poznajem. Ne skacem da nece biti zarade. Rekao sam da je super da ste dobili jer će te bar vidjeti dal će ovaj put biti nešto od toga. procitaj odmah na početku. Kasnije se rasprava proširila 🙂 Toliko o tome. Idem dalje uciti. Pozzz
8.travnja je ovaj ugovor potpisan. znao sam ja da je tu nešto ovo ono i te stvari. ćosić je sam izašao na brisani prostor i popušio baražnu paljbu. ili ga je netko “dobronamjerno” savjetovao.
Vaš link …
Moja procjena neto dobiti u ovom poslu je 1 milijun kuna.
Taman da si sef sindikata kupi novi x5.
Ali ajmo ozbiljno.
Koliki je vremenski rok ugovora? Ako je recimo 5 godina.. doslovno nece dici revenue vise od 10% na godisnjoj razini.
Kolik je ukupna poluga firme i kako ce se ovaj revenue odraziti na bottom line? Gdje je breakeven?
Jednostavna pitanja, ima li itko odgovor?