Obavijest izašla na ZSE u 09:24, a post sa naslađivanjem na blogu u 9:35?? Ispada da je na stranici burze i udara po F5 🙂
Posao je 26 milijuna eura i recimo da je marža 20% (a sigurno nije), to je zarada od 5,13 kune po dionici prije poreza i 4,11 kune po dionici nakon poreza. Po tko zna koji put pretjerana reakcija na vijest…
Ni meni nije jasno, na netu sam pronašao da jedno vozilo košta oko 2,5-3 mil €… Znači ugovorili su 10 komada?
DLKV dobije posao u kojem sudjeluje u izgradnji željeznice u vrjednosti 350 milijuna kuna,a cijena rokne za 20%,a ovdje imamo cifru oko 200 miljuna i cijena ode u nebo
Meni ovo izgleda kao da je Patria dala Đuri posao kako bi lakse dobio neki veći, tj. da potencijalno novi ugovor ima garanciju da imaju proizvodnju i kontinuitet proizvodnje…
Ajmo ovako razmišljati? Ako je ugovor “malecki”, jel to znak da je to sve ili da bi MOGLO biti još? Ako ništa drugo, sada se već promjenilo ono “nema šanse da Đuro išta dobije” i “nikad nisu dobili nikakav posao”. Ko zna, možda se jednom i promjeni ono “nemaju nikakve marže”, “nemaju dobit”…. Ko zna…
odlicno..dajte nam i short . pa kom obojci…kom.. 🙂
Slažem se kresso. Bar nešto za sad, a i puno toga će se iz toga moci saznati. Samo ako su zaposlili onih 50 zavarivaca za to, sta kasnije? Ustvari valjda oni trebaju i za spremnike Janafa. Mozda ima jos iza toga. Koliko uopće treba da se jedan taj napravi? Vremenski?
Ovo je odlično! ROE ode u nebo , a P/E će biti jednoznamenkasti. NPM raste na dvoznamenkastu cifru, dividenda je zajamčena.
Sretno kupcima!
lp,
Kako bi se reklo, tko smatra da će zaraditi, taj će i kupiti, a tko je zaradio, taj je i prodao… Vrtnja u krug…. Sretno svima u svakome slučaju, i nadam se svi koji ste kupili da će otići i do 100 kn. Sretno.