Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
A i ako dobiju, nece nista zaradit. A ako zarade to ce bit malo. Jel tako?
Zašto to mislite?
ovo je jedina prava istina.
hrvatska burza je takva žabokrečina, bezvezarija, možda je jedino burza gora od ukupne slike smiješnog društva u kojem zivimo, odnosno naša burza “pozitivno” doprinosi tome da ovo društvo bude još tragičnije nego bi bilo bez nje.
KAKO logično objasnit ovo što je kolega naveo za rivp i ddjh??
Molim vas..
Rivp dogovori 15000 ljudi iz mercedesa, cijena pada, a ddjh najkroničniji gubitaš na svijetu skoči praktično 100% u 9 mjeseci a da se ama baš ništa ne dogodi..
Zadnji put kad se predsjednik uprave ddjh provozao avionom do bliskog istoka cijena je narasla 20ak posto i naravno da se poslije toga ama baš ništa pozitivno nije dogodilo.. klasika.. pardon, je dogodila se pozitivna stvar- narasla je cjena dionice.. SMIJEŠNO!
Ali slazem se da je ova nasa burza smijesna. Rivp poveca prognoze prihoda za 2015., dogovorio kongres Mercedesa za 15000 ljudi, i cijena pada.
Đuro ima naznake da nesto proda, i cijena ode 50% gore uz 6 puta veci promet 🙂
Prethodni post se odnosio na ovaj post kolege vikenda
60 mil kuna gubitak i dionica u plusu 12%, jel postoji negdje slican primjer u svijetu?
NE
KAKO logično objasnit ovo što je kolega naveo za rivp i ddjh??
Molim vas..
ddjh najkroničniji gubitaš na svijetu skoči praktično 100% u 9 mjeseci a da se ama baš ništa ne dogodi..
pare kolega, samo pare…a zna se i čije
…ovo ti je eklatantan primjer kako se postaje dugoročni, sa tendencijom da se postane doživotni dioničar
🙂
Niste uzeli u obzir cijenu dionice u odnosu na te poslove… naime ovi kongresi će donijet koliko prihoda, 10-20 milijuna kuna? A vrijednost Valamara na burzi je 2,8 milijardi kuna. Poslovi oko BOV-a bi mogli iznositi na stotine milijuna eura, a vrijednost ĐĐH na burzi je 250 milijuna kuna.
Da ne spomenem da uprava, koja je kupovala još nedavno dionice, i bez tih poslova planira neto dobit u sljedećem kvartalu.
Niste uzeli u obzir cijenu dionice u odnosu na te poslove… naime ovi kongresi će donijet koliko prihoda, 10-20 milijuna kuna? A vrijednost Valamara na burzi je 2,8 milijardi kuna. Poslovi oko BOV-a bi mogli iznositi na stotine milijuna eura, a vrijednost ĐĐH na burzi je 250 milijuna kuna.
Po meni je ključno sljedeće: a) će donijeti i b) bi moglo donijeti.
Ovoga pod b smo se naslušali kod Đure
Da ne spomenem da uprava, koja je kupovala još nedavno dionice, i bez tih poslova planira neto dobit u sljedećem kvartalu.
i uprava dalekovoda je kupovala dionice po 16,xx nedavno
Po meni je ključno sljedeće: a) će donijeti i b) bi moglo donijeti.
Ovoga pod b smo se naslušali kod Đure
[/quote]
I još uvijek slušamo, pa što? Ja sam bio uvjeren da nema šanse da Patria prođe u UAE nakon one Enigme i dogovaranja s Rusima ali eto na kraju su dobili posao nepoznatog opsega. Nažalost nije za Đuru, ali zbog tajnosti i hitnosti (isporučit će vozila koja su već bile na liniji za posao s Poljskom vladom) još ne bih to otpisao; uglavnom, situacija je bolja nego što sam mislio da je. Kuvajt još uvijek čekamo, odluka nije donesena, i dok se ne donosi naravno da će cijena dionice biti podložna očekivanjima oko njega, a u ovakvim postotnim skokovima jer ti poslovi vrijede 5-10 puta tržišne kapitalizacije. Stvarno nije nešto za čuditi se.