Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
pa oni moraju raditi deset godina kao apple da opravdaju ovu cijenu.
Nisam znao da je Apple tako jadan…
nbakic
29.01.2016. 11:27 u 11:27
Ja NE PROGNOZIRAM da li će biti izdavanja novih dionica ili ne, nego samo iščitavam jasne podatke koji su dani. Uprava je vrlo jasno rekla koliki joj kapital treba i znamo koliki je prikupila krajme 2014.
Izdala je jedan od najbolje napravljenih planova na Zagrebačkoj burzi: http://zse.hr/default.aspx?id=54267
U njemu prognozira dobit u 2016. i 2017. od preko 100 mil. kn. Ako se ravnamo prema tom planu, s moguće novoizdanih 2,5 mil. dionica, to bi bilo 10 mil. dionica i dobit po dionici preko 10 kn. Zašto bi u tom sluačaju 60 kn po dionici bili skupo?!
Ne znam cemu toliko pametovanja i mudrijanja. Stvar je jasna. Postoji neki plan. Pitanje je vjerujes li tom planu ili ne. Ako ne, onda nista. Ako vjerujes, nakon toga, pitanje je koliko vjerujes. U skladu s odgovorima odlucis koliki dio portfelja ces staviti u dionicu. Rizik/ocekivani prinos. Ne? Jako jednostavno. Srecom pa svi imamo svoje novce i sami cemo snositi posljedice.
Cemu nervoza?
Tako je, postoji plan koji je jucerasnjom objavom opovrgnut, srusili su svoje prognoze u roku od godine dana sto pokazuje koliko je prethodni plan bio ozbiljan. Stoga to vise nije stvar vjere.
Kao sto rekoh, kad izostanu rezultati ostaje ti jedino nada…
Zbog niske razine kapitala slijedi dokapitalizacija, zato su i krenula zazivanja cijene od 60kn, valjda po principu zazivaj vise nego sto vrijedi pa cu se zadovoljit s nekom nizom cijenom.
Evo mene opet, s vremena na vrijeme..
Ljudi moji ovo nije normalno.
Evo ukratko stanje, ako se za ovu dionicu uopće smije upotrijebiti riječ " stanje ".
2015. tvrtka je spržila 7,9 kuna po dionici tako da vam je novi book 1,28 kuna.
Bome ovo se trenutno trži na 25 booka.
ROE za 2015. je – 616 % . Evo i to je moguće nisam to dugo vidio, ali evo ga, bravo uprava.
Dug se hvala Bogu povećava, pa je tako trenutno omjer dug/aktiva na ogromnih 95 %
Gospodo draga, iliti drugovi i drugarice, jer takvi očito upravljaju ovim društvom, ovdje je EBITDA negativan i dalje.
Ova cijena na burzi je velika prevara samo mnogi to ne shvaćaju, nažalost.
Da sam ja dioničar skupština bi imala zagarantiran show, nadam se da postojeći dioničari ne šute na skupštini društva.
Može li gore od ovoga?
Tvrtka bi trebala biti profitabilnija od Applea i to godinama da opravda uopće ovu cijenu, na našem tržištu je stvarno moguće svašta.
lp
Kad sam kupovao na 21 kn činili su se visoki fundamenti, cijena na TK, i jesu.
Međutim, sad nakon mogućih novih stoljetnih poslova kad je cijena 50 % viša i kad vidim da se trži na novom booku 25_26 stvarno se zapitam tko to mudro kupuje dok CERP i dalje lagano rasprodaje.
Zna se! Hrabri…MM
Ako vam je stalo do novaca ljudi kje uopce ne poznajete. Kupite knjigu dionicara, nazovite te ljude i recite im da su prevareni i da cete im vi reci sto da kupe, ako vec zele ulagati na burzu. I eto, problem rijesen.
Ocito vas tu na forumu slabo slusaju. Bit ce da nemate neko rejting
Prvi dio priopćenja je stvarnost a na kraju su navedene želje!
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/UfcXnmJSRHcg6AbbbHpGUw==.pdf
Koje zelje? Drugi dio je da imaju potpisanih 572 mil kn, a cilj je 700. To je sve bez BOV-ova. Plan je pisan na 1.1 mlrd kn ako ih dobiju. Odluka nije donesena i oni rade onaj dio posla koji mogu ugovoriti. Elektrane u hr nisu napravljene…i tu ce biti posla za ĐĐ
Ne razumijem isto tako zasto stalno naglasavate da su posao sa BOV vozilima samo zelje? Pa zar niste rekli, da ako i dobiju taj posao, da na tome nece nista zaraditi? Pa cemu onda spominjanje necega na cemu nece zaraditi kao “eto ni toga jos nema”.
čitam na stranici jednog od većih dioničara, kako kritizira fondove zbog neulaganja u Đuru, kritizira Ingru i Dalekovod, prije svega odluka je na svakom dioničaru u što će uložiti, ali kad gledam financijsko izvješće DDJH, ipak bi prokomentirao nekoliko detalja
-pozitivno je što provode restrukturiranje, smanjili su i broj zaposelih, loše je što je u zadnjem kvartalu omjer dug/kapital porastao drastično na 4999%, trenutno je knjigovotstvena vrijednost dionice 3,63 kn te se dionicom trenutno trguje po otpirilike 9 puta većoj vrijednosti nego što knjigovotstveno vrijedi, za razliku od npr. Ingre je taj veliki dioničar spomenuo koja se trguje na 0,40% knjigovodstvene vrijednosti, izvješće za zadnji kvartal nije izašlo, ali omjer duga i kapitala je znatno manji i ima tendenciju smanjenja za razliku od DDJH,
znam da ima i onih koji se sa mnom neće složiti, ali financijsko izvješće onima koji ga znaju iščitati govori upravo to. Nisam dioničar DDJH, nadam se zbog svih dioničara da će DDJH krenuti nabolje, ali ja to po informacijama o DDJH ne vidim u sljedeće 2-3 godine. Trebali bi se desti veći i isplativiji poslovi da tome bude tako
čitam na stranici jednog od većih dioničara, kako kritizira fondove zbog neulaganja u Đuru, kritizira Ingru i Dalekovod, prije svega odluka je na svakom dioničaru u što će uložiti, ali kad gledam financijsko izvješće DDJH, ipak bi prokomentirao nekoliko detalja
-pozitivno je što provode restrukturiranje, smanjili su i broj zaposelih, loše je što je u zadnjem kvartalu omjer dug/kapital porastao drastično na 4999%, trenutno je knjigovotstvena vrijednost dionice 3,63 kn te se dionicom trenutno trguje po otpirilike 9 puta većoj vrijednosti nego što knjigovotstveno vrijedi, za razliku od npr. Ingre je taj veliki dioničar spomenuo koja se trguje na 0,40% knjigovodstvene vrijednosti, izvješće za zadnji kvartal nije izašlo, ali omjer duga i kapitala je znatno manji i ima tendenciju smanjenja za razliku od DDJH,
znam da ima i onih koji se sa mnom neće složiti, ali financijsko izvješće onima koji ga znaju iščitati govori upravo to. Nisam dioničar DDJH, nadam se zbog svih dioničara da će DDJH krenuti nabolje, ali ja to po informacijama o DDJH ne vidim u sljedeće 2-3 godine. Trebali bi se desti veći i isplativiji poslovi da tome bude tako
Kritizira fondove zbog neulaska u ovu dionicu prilikom zadnje dokapitalizacije po 20 kuna jer mu je i samom jasno da bez potpore fondova u ovoj dionici može ostati godinama zarobljenik svoje ulagačke strategije jer neće imati kome prodati. Inače fondovi bi ovdje možda mogli ući u slijedećoj dokapitalizaciji po 10 kuna, i to bi bio neki pomak na bolje za postojeće dioničare.