Opet ponavljam,jer nekima još nije jasno, ovdje nije bitan FI, to se znalo cijelu prošlu godinu kako stvari stoje već je bitan datum 22,02.2015. a irazdoblje nakon tog datuma.
Ovdje već 4 godine nije bitan FI,tu si u pravu.
I broj 9 u skdd poceo unovcavat zaradu i izlazit van. Veliki pritisak onih koji su sudjelovali u dokapitalizaciji. Njihov motiv je brza zarada a ne dugorocno ulaganje u posao stoljeca.
Odluce li se i odtali izlazit van nitko nece moc odrzat cijenu ni na 20 a kamoli na 35.
Opet ponavljam,jer nekima još nije jasno, ovdje nije bitan FI, to se znalo cijelu prošlu godinu kako stvari stoje već je bitan datum 22,02.2015. a irazdoblje nakon tog datuma.
Svašta čovjek može pročitati. Moderatori bi trebali malo pooštriti.
Nije bitan FI??
A što je bitno? Pa se pet ovakvih poslova cijena ne opravdava niti 20 kuina, a kamoli 30 i više.
Novac od dokapitalizacije se spaljuje tvrtka i dalje ima negativan ne samo financijski rezultat već i EBITDA što je stvano rijetkost koja se može vidjeti samo kod tvrtki koje vode državni nesposobni manageri – Đuro i Petrkokemija.
Stvarno treba imati m.da uložiti o ovakvu dionicu, još kad se zna da su dokapitalizanti dokapitalizirali po 20 kuna i sada mogu prodavati po preko 50 % zarade.
lp
Svašta čovjek može pročitati. Moderatori bi trebali malo pooštriti.
Nije bitan FI??
A što je bitno? Pa se pet ovakvih poslova cijena ne opravdava niti 20 kuina, a kamoli 30 i više.
Novac od dokapitalizacije se spaljuje tvrtka i dalje ima negativan ne samo financijski rezultat već i EBITDA što je stvano rijetkost koja se može vidjeti samo kod tvrtki koje vode državni nesposobni manageri – Đuro i Petrkokemija.
Stvarno treba imati m.da uložiti o ovakvu dionicu, još kad se zna da su dokapitalizanti dokapitalizirali po 20 kuna i sada mogu prodavati po preko 50 % zarade.
lp
[/quote]
ma ljudi, stvar je tu jednostavna. uz ovakvo poslovanje kakvo je sad, to ne vrijedi ništa i ide sve fino prema nuli.
međutim, stvar je u velikom potencijalu mogućih budućih poslova (koji i nisu baš toliko nemogući). Ako se ti poslovi ostvare, onda je DDJH brutalno podcijenjena.
E sad, koliko je vjerojatno ostvarenje tih poslova, svakom na njegovu procjenu… uglavnom, kladionica…
ako se ti poslovi ostvare brat bratu đuro sa sadašnjom upravom maksimalno dođe do eufemizma ‘pozitivna nula’ ili tu negdje [emo_zloban]
Ja sam bio Đurov fan ali ovaj izvještaj je katastrofa. Istina, slično je bilo očekivano ali tko sad kupuje? Jasno je da će dokapitalizanti prodavati sve do 20 kn a ako se ni do tada ne sklopi posao sa BOV-ovima, onda i niže.
Đuro bi svakako trebao imati duplo nižu cijenu od Belja. Najmanje…[emo_mrgud]
P.S. Imam nešto sitno od prije, dugo nisam trgovao s ovom dionicom.
Jucer sam naisao na dokument gdje se vidi da drzava daje dionice DDJH (i jos neke) kao naknadu stete za imovinu oduzetu u komunisticko doba:
http://www.smh.hr/wp-content/uploads/2015/01/RIZ-Pismo-saborskim-zastupnicima-od-28-01-2015.pdf
Dug se preracunava po nominali sto je za DDJH sada 20 kuna. Znaci tko god dobije dionice nataj nacin, fino zaradi prodavsi ih na burzi za znacajno visu cijenu.
To s nominalom je jedna od većih gluposti koja postoji u ovoj državi a nije da ih fali. Čista lutrija što će te dopasti
I broj 9 u skdd poceo unovcavat zaradu i izlazit van. Veliki pritisak onih koji su sudjelovali u dokapitalizaciji. Njihov motiv je brza zarada a ne dugorocno ulaganje u posao stoljeca.
Odluce li se i odtali izlazit van nitko nece moc odrzat cijenu ni na 20 a kamoli na 35.
Evo ja vidim da steVi održali cijenu, hvala vam na tome!
Dokapitalizirani s 87 milijuna.
Spržili 93 milijuna.
Zarada strojne obrade 1 milijun.
Hoće li ih to spasiti? hm …