@LeoNT netocno, mudraci na ovoj temi kazu da svih 200 milijuna ide na otpremnine, tako da imas krive podatke 🙂
Eto, jel sve ovo trebalo upravi ĐĐ ? Imali su prvotno plan od 20 kuna i onda podlegli pritiscima XYona koji je kako sada vidimo na kraju s svojom igrom sam sebe ( i mnoge druge ) doveo do itekakvog minusa. Nije problem u tome što je on u minusima – problem je u tome što je svojim djelovanjem mnoge zaveo i dao im lažnu nadu , a Đuro je ustvari držan na ” aparatima ” – realnost se kamuflirala kojekavim pisanjima i igricama – sada vidimo jasniju sliku svega toga – nažalost !Nitkome od nas koji smo u ovoj dionici nije stalo da se ovdje mulja , svi smo uložili vjerujući u bolje sutra i mislim da se svi slažemo da želimo čiste račune – da znamo na čemu smo – konačno , uložili smo zato da nešto zaradimo !I prije sam pisao da ja na 40 ili više kuna ne ulazim , još ni sada nisam siguran da ću ući po 20 – čekati ću ponedjeljak,ili možda čak utorak – zadnji dan – onda ću odlučiti što ću da radim .
Ne ide više doli, a ja prodao druge pozicije za upad na 21.
Onako odokativno…sad kad se zna cijena dokapa od 20kn nema smisla ulaziti u investiciju prije saznanja u što ili na što će biti potrošen novac.Ovo iznosim iz tog razloga da se ne ponovi "slučaj Petrokemija"gdje sam i sam povjerovao Klausovoj upravi i bio izigran te prodao sa velikim minusom.Pamet u glavu kolege…[emo_smijesak]
čudno je da taj naš napaćeni Đuro propada iz dana u dan, dok priličan broj malih tvrtki u obradi metala napreduju i osvajaju nova tržišta, dok u Đuri bude politička uprava, ne isključujem namjerno uništavanje ili je u pitanju obična neodgovornost, Đuro je nekada bio pojam tvornice, a sada izgleda koa da je u njega palo 5 “krmača” i nekoliko kasetnih bombi, u takvim tvrtkama teško će nešto okrenuti na pozitivno
što je ekipa, svi čekate na bidu, a paničari su jučer sve istresli pa vas nemaju čime nakrcati? [emo_plazi]
Vaša kupnja pojedine dionice, a posljedično i same kompanije, se temelji na veličini bida i aska i da li će xy kupiti još i umjetno podignuti cijenu? Znači vama je to važniji odnosno odlučujući faktor pri kupnji dionice, a ne poslovanje same firme? Meni to jednostavno nema smisla
Vidim da neki ovdje spominju kako bi ušli po 20 kuna, pa da pojasnimo, u dokapu mogu sudjelovati postojeći dioničari koji će recimo nakon dokapa imati prosjek oko 40 kuna, definitivno vrlo rijetki ispod toga ili veliki investitori koji nisu kokošari koji će rješavati 10 ili 100 dionica s 20% zarade, po meni je ovo trenutno pretjerano nisko što će se uskoro i pokazati i očekujem uskorno stabilni bid oko 30.
Ne moze djurica propast, on je kao i ptkm povezan pupcanom vrpcom sa proracunom, no moze propast dionica. A dokapi i prorjedjivanje bas tome i sluze, vjerojatno sve ide u novi vozni park
Mislim da je PTKM i DDJH nikako ne može u isti koš. I jedna i druga imaju previše ljudi i to je jedina poveznica,ali PTKM ovisi o cijeni plina i ne može biti konkurentna,a DDJH ako dobije posao s BOV-ovima je totalno druga firma,a ako i ne dobiju rješavanjem viškova radnika mogu imati manje prihode,ali raditi u nekoj pozitivi sa znatno smanjenim vojnim djelom.
Vidim da neki ovdje spominju kako bi ušli po 20 kuna, pa da pojasnimo, u dokapu mogu sudjelovati postojeći dioničari koji će recimo nakon dokapa imati prosjek oko 40 kuna, definitivno vrlo rijetki ispod toga …
Racunaj ponovo. U dokapu mozes uzeti i do 3 puta vise dionica nego sto si imao na dan utvrdivanja prava.