Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,40 | 3.080 | 200 | 15,60 | 17,50 | 1,32% |
Zato što ne može svatko upisati nove dionice, površno gledajući morao si biti dioničar do nekog perioda ili kvalificirani ulagatelj
Zato što ne može svatko upisati nove dionice, površno gledajući morao si biti dioničar do nekog perioda ili kvalificirani ulagatelj
Zapravo, nevjerovatno je koliko neukih ljudi komentira ovu dionicu, a da ne znaju ni letimicno sto kaze prospekt. I znaju da ce propast i da se to ne isplati. 🙂
Fedor19 tako je
@alias
dok ti skontaš "zašto" cijena na burzi već će se vratiti na 30 kn [emo_namigusa]
Mnogi su mi tako govorili dok je cijena bila još 80kn. Sad nema veze. Ovo je za daytrade ok. Za ozbiljnog investitora nikako.
Moram priznati da sam i sam kupovao ovu dionicu jako davno. Dok je patrija tek bila u početku. Kupovao sam po 220kn i izašao na 270kn. Tada je dionica još imala perspektive. Ali nakon što sam vidio da iako prihodi rastu po 100 pa i više %, rasthodi rastu jednakom brzinom. To mi govori da oni ne stvaraju dodatnu vrijednost i da će na kraju prihodi početi padat puno većom brzinom od rashoda. Upravo to se i dogodilo.
Pa u zadnjem izvješću, dok prihodi padaju po 40%, troškovi osoblja rastu. U državnim firmama radnik nikako ne može dobiti otkaz i trenutno stanje u firmi je upravo iz tog razloga. Nije da sam za to da radnik dobije otkaz, ali kapitalizam je jednostavno to. To što 100 ili 200 radnika nije na vrijeme dobilo otkaz ugrozilo je sada cijelu firmu. Mnogi to ne shvaćaju.
Ali ajmo biti iskreni. Čime se DDJH bavi? VARENJEM. Ničim drugim. pa nisu BOV-ovi njihov izum. Čak su Finci učili zaposlenike DDJH-a kako bolje variti tj po njihovima standardima. I kako iz toga stvoriti neku vrijednost? Nikako.
Više ne želim zamarati temu. Iznio sam neko svoje mišljenje koje možete, a i ne morate prihvatiti. Kada pišem vani na forumima nitko se ne naljuti na tuđe mišljenje i razmišljanje. Ovdje je to sveta krava.
koliko tu ima neinformiranih i nepismenih jalnuša da čovjek jednostavno ne povjeruje. ako se želite iživljavati nad tuđim zaradama i gubitcima onda bar provjerite javno dostupne podatke.
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjeneSve.aspx?idNac=2&idDCar=4340
@alias
dok ti skontaš "zašto" cijena na burzi već će se vratiti na 30 kn [emo_namigusa]
Kolega Avax za par dana će ova dionica izaći iz fokusa ulagača a potom i sam znaš što slijedi. Zato ako si štogod ušićarijo, bježi odavde glavom bez obzira.
Banana malo si ljubomoran, zarobljen si u Ingri i mi te razumijemo, ne možeš se pridružit u našoj igri.
na Đuri je za sada uspješno obavljeno “previjanje” , dalje moramo čekati kako će se rane zacjeljivati, sada nadzor pruzima “konzilij” umjesto sindikata[emo_namigusa]
@banana
lako za fokus malih ulagača, on su danas i tako u panici sve prodali i više nemaju dionice DDJH….puno je bitniji fokus jednog velikog igrača (hint:guru) koji je ovdje i dalje vrlo fokusiran [emo_smijeh]
@banana
a dokle je došla petrica? i dalje je na oko 30 kn, za razliku od ingre koja je na jadnih 2,x kuna….a ti valjda misliš da što više pljuckaš po DDJH da će to pomoći ingri? kako da ne…