A i dalje imas veliku vecinu portfelja u najsigurnijoj poziciji…
Odgovori na neka pitanja koja ste mi postavili na p.m . Guditci su bili osim na Janafu bili i na vagonima , ali i na Patriji (proizvodnji BOV-a). Ovaj gubitak je samo pokazatelj prošlog razdiblja i naštimavanja bilanci.
Mislim da se ništa bitno u Djuri ne mjenja , niti se je promjenulo. Pogotovo mislim na upravu!!! Čak bi apostrofirao odljev kvalitatnijeg kadra. Najviše varioci u JAR. Cijena dionice , u to se ne razumijem , percepcija ulagača!
Ima kakvih vijesti vezano za Kuvajt?
Dakle prevedeno u dobit oko 342 kn?
neovisno o tome kako će ova priča završiti, dioničari DDJH imaju velike sreće što imaju gosp.Bakića u dioničkoj strukturi.
bez obzira što se moja investicijska strategija razlikuje i što nikad ne bih ulagao u PTKM,VPIK ili DDJH, mora se priznati da čovjek ima m.da!
šahovskim riječnikom, na damin gambit, odgovorio je slavenskom obranom.
na ponudu nepovoljne dokapitalizacije, odgovorio je enormnim dizanjem cijene, vjerojatno u namjeri da privuče neki, možda i strani fond, da prihvati dokapitalizaciju. Fondu bi to odgovaralo, da kupi dionice za 20,30,40kn, a da su odmah na burzi više od plaćene cijene.
ipak, bojim se da bi za lijepo dioničku priču u DDJH bilo potrebno više stvari od uspjeha dokapitalizacije, ali s druge strane je omogućio onim koji ne vjeruju da izađu.
potez je dosta hazarderski, sa malim šansama da uspije, ali budući ima već 10%, jasno je da je izbor sužen, i da još par stotina tisuća ne znači puno.
u svakom slučaju sretno i njemu i ostalim dioničarima tu. želim mu da uspije, jer je jedan od rijetkih aktivističkih dioničara čiji se glas čuje.
Dakle prevedeno u dobit oko 342 kn?
[/quote][emo_palacd]
…na ponudu nepovoljne dokapitalizacije, odgovorio je enormnim dizanjem cijene, vjerojatno u namjeri da privuče neki, možda i strani fond, da prihvati dokapitalizaciju. Fondu bi to odgovaralo, da kupi dionice za 20,30,40kn, a da su odmah na burzi više od plaćene cijene.
to je jedan mogući razlog…drugi je da uz cijenu DDJH na burzi od 50 kn, teško da će se uprava/skupština usuditi provesti dokap ispod tih 50 kn
Nema se uprava šta usudit ili ne. Đuro je i dalje drzavna kompanija s upravom koja je tu kratkotrajno. Nakon skupštine i blogerovog posta cijena se napucala na ove razine valjda u očekivanju da će se time povećati cijena u dokapitalizaciji ali to mi nema logike.
Onaj tko će ju dokapitalizirati želi zaraditi u ovoj kompaniji, ako mu je cijena previsoka dokapitalizacije neće bit, a alternativa je stečaj. Dokapitalizator dobiva kompaniju koja kroz povijest ima katastrofa rezultate i ulagati u kompaniju samo zbog jednog posla (gdje variš bez dodane vrijednosti) je vrlo rizično, jer što slijedi nakon tog posla??
Na blogu i tu na forumu su se spominjale cifre da je moguća profitna marža od 5-10%, osobno mislim da su to puste želje, a koliko vidim te marže su jedva postignute kod konkuretskih kompanija u svijetu koje ne vare tuđe proizvode (i Kongsberg i Patria trebaju nesto zaradit u ovom poslu, zar ne…)
S obzirom na to za očekivat je da će investitor u ovu kompaniju tražit izrazito visoku maržu sigurnosti (tj sumnjam da netko ovdje ulaže da bi zaradio samo 100%) odnosno da ga cijena na burzi neće nimalo interesirati.
Nije ispalo toliko loše koliko sam ja očekivao, drugim riječima, očekivao sam potop:
kvartalni
Vaš link …
na par mjesta se spominje nova nominalna od 20kn.
Di je onaj raspon od 20-60?