Bude li prije skupštine objavljen posao, dokap će biti po 100 kn a i cijena na burzi. 99% da će biti tako.
da ti malo ne pretjeruješ? [emo_smijeh]
Ima još dva tjedna do skupštine a g.Mazal je vrlo sposoban i inteligentan čovjek pun ambicija i sigurno jedan ako ne i najbolji glavni čovjek đure do sad.Pokazuje razumijevanje za nas male dioničare a rezultati će biti vidljivi vrlo skoro…Imam velika očekivanja od g.Mazala a prvi u nizu je naravno možebitni Kuvajt.[emo_smijesak]
Ovo je posve smiješno i potpuno neodgovorno prema svima koji imaju neke veze s ovom dionicom i samom tvrtkom!Uprava kao na tekućoj vrpci objavljuje i mijenja uvijete pod kojima želi izvršiti dokapitalizaciju pri tome dovodeći dionicu na Burzi u turbulencije i stvarajući nesigurnost kod ulagača !Uprava prvo objavi u N.N. jedan prijedlog za dokapitalizaciju – dionica se strmoglavi ; onda za par dana PUJ-PIK ne vrijedi ono prvo , idemo na veću sumu, onda opet treći protuprijedlog ( od znamo koga; mene zanima gdje je on bio kada je uprava određivala prvi i drugi prijedlog – jel on bio na sastanku i jel tamo iznosio svoj protuprijedlog ) gdje je cijena opet u nejasnim okvirima – odnosno cijena se rasteže kao gumena praćka!U upravi tobože spominju da ovime ne žele oštetiti male dioničare ; a što je s malim dioničarima koji su na objavu u N.N. prodavali svoje dionice na nižim cijenama od one koju sada uprava predlaže u drugom prijedlogu i zbog toga je dionica opet narasla – tko će njima nadoknaditi gubitak ?Nije mi samo jasno ( da li je pravno ) moguće da nakon objave u N.N. ovako brzo se mijenjaju prijedlozi – dali je to moguće zakonski i da li je to prava briga o dioničarima i kakva je to uopće transparentnost – a tobože žele ozbiljne ulagače ??Kod mene su stvorili totalnu nesigurnost i još pri tome očekuju-žele postaviti što višu cijenu upisa! Ja prvi neću upisati po višim cijenama upisa jer je to čista pušiona – dobar primjer može biti LKPC kod koje se isto tako prvo predlagalo oko 400 kn po dionici dokapitalizacija – onda su je digli na minimalno 800 a ulagači još malo rastegli do 850 , a kako lijepo danas vidimo ta dionica se već dugo vremena kreće oko 500 kuna !Za malog dioničara je ulaz po nižoj cijeni svakako bolja varijanta – ionako nitko od nas ( barem nas većina ) neće-nemože , niti želi biti u upravi – za to nismo stručni i nas samo zanima da rezultati firme budu dobri , a time i naši prinosi na burzi!
koja će po tebi biti cijena ovog dokapa?
Što kažeš, Ruki, na Dlkv, gdje u pozivu kažu da ako za 12 mjeseci dionice ne budu upisane u sudski registar, vraćaju nam novce. Dakle, biraju si kako žele, po tome su gori od ddjh. Nigde nisu dioničari zaštićeni. Shvaćam ja tebe, međutim mislim da si ne možeš pomoći.
Ovo je posve smiješno i potpuno neodgovorno prema svima koji imaju neke veze s ovom dionicom i samom tvrtkom!Uprava kao na tekućoj vrpci objavljuje i mijenja uvijete pod kojima želi izvršiti dokapitalizaciju pri tome dovodeći dionicu na Burzi u turbulencije i stvarajući nesigurnost kod ulagača !Uprava prvo objavi u N.N. jedan prijedlog za dokapitalizaciju – dionica se strmoglavi ; onda za par dana PUJ-PIK ne vrijedi ono prvo , idemo na veću sumu, onda opet treći protuprijedlog ( od znamo koga; mene zanima gdje je on bio kada je uprava određivala prvi i drugi prijedlog – jel on bio na sastanku i jel tamo iznosio svoj protuprijedlog ) gdje je cijena opet u nejasnim okvirima – odnosno cijena se rasteže kao gumena praćka!U upravi tobože spominju da ovime ne žele oštetiti male dioničare ; a što je s malim dioničarima koji su na objavu u N.N. prodavali svoje dionice na nižim cijenama od one koju sada uprava predlaže u drugom prijedlogu i zbog toga je dionica opet narasla – tko će njima nadoknaditi gubitak ?Nije mi samo jasno ( da li je pravno ) moguće da nakon objave u N.N. ovako brzo se mijenjaju prijedlozi – dali je to moguće zakonski i da li je to prava briga o dioničarima i kakva je to uopće transparentnost – a tobože žele ozbiljne ulagače ??Kod mene su stvorili totalnu nesigurnost i još pri tome očekuju-žele postaviti što višu cijenu upisa! Ja prvi neću upisati po višim cijenama upisa jer je to čista pušiona – dobar primjer može biti LKPC kod koje se isto tako prvo predlagalo oko 400 kn po dionici dokapitalizacija – onda su je digli na minimalno 800 a ulagači još malo rastegli do 850 , a kako lijepo danas vidimo ta dionica se već dugo vremena kreće oko 500 kuna !Za malog dioničara je ulaz po nižoj cijeni svakako bolja varijanta – ionako nitko od nas ( barem nas većina ) neće-nemože , niti želi biti u upravi – za to nismo stručni i nas samo zanima da rezultati firme budu dobri , a time i naši prinosi na burzi!
koja će po tebi biti cijena ovog dokapa?
[/quote]
Sigurno da to ne mogu tvrditi koja će cijena biti – vidimo da su sada ovdje dva prijedloga – jedan uprave i jedan malog dioničara koji drži nezanemariv postotak dionica,a ipak je uspio nametnuti svoj protuprijedlog ! Mene zanima kako i na koji način je on mogao prisiliti upravu da uvrsti njegov protuprijedlog na dolazećoj skupštini s obzirom da ima malo pravo glasa u odnosu na druge jače igrače – ima li to možda neke veze s time da je on od uprave tražio neko izvješće o poslovanju u firmi i otpisu nekih stavki ; ako je to tako , to nikako ne valja jer znači da ih drži u šaci i da su ovi nešto muljali pa su sad kao evo našli neki kompromis pa će možda ići s nekom zajedničkom cijenom.Mi ostali ne znamo njihov dogovor , no to je već svakako razjašnjeno među njima. U svakom slučaju on je postigao da mu cijena u startu bude sigurno veća nego što je bio prvi prijedlog od 20 -23 kn po dionici i lakše će mu biti gurati dionicu prema gore ( ako to bude odlučio, jer je to već i prije radio ), a moje osobno mišljenje je da će dokap. ići oko 40ak kuna ( nikoga ne uvjeravam ,niti navlačim – ovo je moje uvjerenje ), jer kao što sam već i prije napisao ; što veća cijena bude za dokap. manje ljudi će upisati , jer veća cijena nikako ne opravdava vrijednost firme,a priča o tenkovima i Šeicima smo se naslušali previše godina i dionica se upravo i održavala na životu zbog toga iako je firma bila bliže propasti nego nekom uspijehu, a buduće poslovanje isto tako ništa ne garantira – vidjeli smo da čak i PATRIJE nisu donijele ništa značajnije na ovoj dionici, a toliko se pričalo o tome i nekoj zaradi !Ne treba mi neka zarada u budućnosti na koju moram čekati 10 godina !
Najveće iznenađenje za mene bi bilo da uprava vrati sve na njen prvi prijedlog i provede dokapitalizaciju po njenom prvom prijedlogu – uostalom vidjet ćemo što će se dogoditi na skupštini – no, po meni – deal je već sigurno postignut među glavnim igračima !!
Zaboravio sam još nešto dodati ; ako je gospodin N.B. u pravu što se tiče otpisa dugova ” kćeri ” ĐĐ – a oni su ustvari naplativi – onda je uprava odigrala prljavu igru , odigrala smanjenje temeljnog kapitala – vrijednosti same firme ( na nominalu od 20 kuna ) i onda pokušala taj gubitak nadoknaditi dokapitalizacijom – ne znam – nije li to kriminalni čin ?? U slučaju da je to tako onda je i cijena Đure veća u onom omjeru koliko su dugova ovi pokušali otpisati podijeljeno na sve dionice , a to ne možemo znati ako ne znamo koliko su ustvari pokušali zavrnuti !
Kbz prodao dionice Zagrebackoj banci, a erste kako izgleda mozda izlazi van iz price mm, jer stalno smanjuje.
1.
DRŽAVNI URED ZA UPRAVLJANJE DRŽAVNOM IMOVINOM (21517370020)/HZMO (84397956623)
660.000 20,39 Zast. račun
2.
DRŽAVNI URED ZA UPRAVLJANJE DRŽAVNOM IMOVINOM (21517370020)/REPUBLIKA HRVATSKA (52634238587)
564.552 17,44 Zast. račun
3.
PBZ D.D. (02535697732)
210.291 6,50 Skrb. račun
4.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320)
202.325 6,25 Skrb. račun
5.
DRŽAVNI URED ZA UPRAVLJANJE DRŽAVNOM IMOVINOM (21517370020)/DRŽAVNA AGENCIJA ZA OSIG. ŠTEDNIH ULOGA I SANACIJU (94819327944)
104.771 3,24 Zast. račun
6.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
70.422 2,18 Skrb. račun
7.
ĐURO ĐAKOVIĆ HOLDING D.D. (58828286397) (1/1)
46.998 1,45 Osnovni račun
8.
BAKIĆ NENAD (13987237540)
39.539 1,22 Osnovni račun
9.
INTERKAPITAL VRIJEDNOSNI PAPIRI D.O.O. (68481874507)
17.683 0,55 Skrb. račun
10.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320)
15.971 0,49 Osnovni račun
Ukupno:
Gotovo sam uveren da ce mirovinci napraviti isto kao i na Petrokemiji.Na skupstini ce dati protupredlog da se dokapitalizira po 20-23 kako je prvotno i zamisljeno.Djuro je u istoj ako ne i goroj situaciji od Petrokemije.Tko normalan bi platio 40 ili vise?!TKO?
@Belem,a zašto ne po 200?Ili 1.000?Zašto se gubitaš ne bi plaćao 10 bookova,živi bili pa vidjeli.