DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ina-potpisala-ugovore-vrijedne-240-milijuna-kuna-za-pustanje-u-rad-plinskih-polja-u-medjimurju/721507.aspx

U veljači bi trebala početi radovi na projektu Međimurje, koji obuhvaća proizvodnju plina na plinskim poljima Vukanovec, Vučkovec i Zebanec, gdje se planira eksploatacija jedne milijarde prostornih metara ugljikovodika. Ugovore su s predsjednikom uprave Ine Zoltanom Aldottom potpisala dva konzorcija predvođena tvrtkom STSI, članicom Ina grupe, te dva predvođena Končarom – Inženjeringom za energetiku i transport, te Đuro Đaković Holdingom.

Jučer u vijestima VTV-a kaže daje potpisan ugovor na 48 mil eura a ne 27 mil kn. Zašto dionica pada , pa da i nije ovo istina, zašto pada nakon potpisanog posla?

ovaj MM totalno je umrtvio trgovanje, cijena stoji, trgovanja skoro da ni nema.
živa dosada

Da ga nema ne bi ga zadrzao na 60, vec bi se ponovila lagano 2008 kada je jirisao prema 20 kn.

dapače, mislim da je MM umrtvljen, a ne trgovina… možda ima predugu (ili preranu, ako uzmem u obzir kad sam gledao) pauzu za ručak… slaže se bid… 10-ak ponuda iznad MM-a, a na asku MM popapan… nema ga nigdje (to je bilo prije nekoliko sati).
isto tako, nisam siguran da je smisao MM-a da se postavlja na 3-4% razlike između bida i aska?! ko trejder neki, a ne MM.

ali najvažnije pitanje i dalje ostaje neodgovoreno: zašto bi uopće firma poput DDJH plaćala MM-a za svoju dionicu?!?
najlogičniji odgovor je da se sprema nešto veliko?
mislim, kako bi oni opravdali (kao gubitaška firma), trošak od X tisuća kuna mjesečno, a samo da bi tamo neki dioničari mogli kupiti/prodati bez prevelikih oscilacija?

Kako se netko lagano krca van na 63,30. Mic po mic, te je vec i danima vidljivo da se lagano izlazi van. Sad kada jos stigne lose izvjesce, a sumnjam da ce bit dobro s obzirom na cijelu situaciju, ne znam bas koliko ce dugo cijena bit na 60 i sitno.

Kolega mikan, vi stvarno mislite da se sprema nesto veliko? Pa pogledajte prodaju. Da nema brane koju placa holding, drhtave ruke ubile bi holding brzo na 30 kn. Pogledajte prodaju u zadnje vrijeme. Nema tu trejda. Ovo moze spasit samo cudo.

Ne vidim ovdje da ce bas brana jos moci dugo izdrzati. Kako stvari stoje mogla bi se ponovit 2008 kada je cijena bila jako, jako ispod 50 kn. Nekom mozda to i odgovara da dokupi, ali u ovoj situaciji i ta opcija je na staklenim nogama.

punto, meni uopće nije jasno iz čega vi to iščitavate

recimo, što se MM tiče, opet se on povlači na niže na bidu i sad je čak 6 bidova naslagano ispred njega, a na asku je uvijek prvi ili drugi… meni to izgleda sve obratno od ovog o čemu pričate… odnosno, pogotovo od onih priča da MM drži cijenu.

Ako se ponovi 2008 i ja cu dokupit. Preostaje samo strpljivo cekanje.

New Report

Close