DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 04:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
DDJH
16,60
382
23
13,00
18,00
-6,74%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Vjerojatno se bliži dan “D”

http://www.seebiz.eu/sindikat-metalaca-zabrinuti-smo-za-buducnost-dure-dakovica/ar-69827/

I najveći “znalci” znaju zabauljati u krive investicije. Jedno je pisanija koju svi čitaju, a drugo je pametno ulaganje.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Da je gubitak bio 20 milja kuna vjerojatno bi cjenu gledali na 80 kn, šteta, možda do konca godine!!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

http://www.vecernji.hr/biznis/vagoni-hz-cargo-mogli-bi-se-raditi-gredelju-duri-dakovicu-clanak-598303

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

Mogli bi se , ali nece.
Prvo to treba natjerat na 50 kn, privatizirat, e a nokon privatizacije radit ce se tamo sve.

Đuro Đaković ostaje bez najvećeg kupca

To se ne vidi u članku.

Dao Bog da dobije i te i poslove s BOVova ali ja sam se zahvalio svim tvrtkama gdje država kolo vodi. Jednostavno nemam više želudac za to. Napustio me i posljednji atom optimizma da bilo koja politička opcija na vlasti može učiniti išta na korist šire društvene zajednice. Pokrpaj malo i cijedi dalje do posljednje kapi pa dok traje, traje. Njima je mandat-dva sasvim dovoljno za jack pot.

Da, u clanku nigdje nista ne stoji kao definitivno, a ipak naslov insinuira gotovu stvar.

Stalna na tom svijetu samo mijena jest

Možda novinar zna više nego je napisao?

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Ne znam što tu nije jasno?Naslov je tipično senzacionalistički.
Ono bitno je da Rumunji imaju svoje tvornice u kojima mogu raditi remont,a ovime je sve rečeno:Naravno, spremni smo razmotriti i druge ponude za kupnju ili remont vagona ako budu povoljnije”, kazala je Popecu na upit hoće li zatražiti usluge Đure Đakovića.
Dakle,ili će Đuro raditi skoro besplatno ili će remont raditi Rumunji.
Doduše s obzirom na legendarnu Đurinu “profitabilnost” i dosad je izgledalo kao da rade samo za plaće.

"Only dead fish swim with the stream"

Sve tvrtke u državnom vlasništvu služe za:
– uhljebljenje stranačkih kolega
– učvrščivanje političkih pozicija u lokalnoj zajednici tako da idu plaće bez radne stege, velika prava po kolektivnim ugovorima, velike beneficije ogromnom vodećem kadru, ogromna administracija, isisavanje kapitala tvrtke od manjih lokalnih tvrtki u privatnom vlasništvu podobnih “rodijaka” …

U svemu tome naći novac za kakvu modernizaciju proizvodnje već desetljećima je pusta maštarija a tražiti dobit za malog dioničara čista idiotarija.

Čak i sanjati da će se tvrtka uspjeti privatizirati po nekoj fer cijeni pa krenuti put oporavka malo je izgledno jer pogledajte koliko ih je u redu za državnu sisu. Dok ne isisaju i zadnju kap, ne puštaju.

Ja sam malo razočaran jer sam vjerovao da ipak sve to skupa s novom vlasti može bolje ali drštvo je kompletno u zaleđu i nema tu veze vodi li kolo Janko ili Marko. Ne može Linić utrpati u kasu koliko ovi mogu razbucati.
Što se tiče Đure država će činiti sve da tvrtka opstane jer je prevažna da propadne ali baš ta ista država je uteg koji neda da se Đuro počne konačno ponašati tržišno.
Životarenje na račun poreznih obveznika i članova OMFova nije nešto što me više može privući da budem dioničar u takvim tvrtkama.

Imao sam sa manjim prekidima dionice DDJH posljednje tri godine i nikad ne reci nikad, ali čini mi se ipak da više nikad.

Da država nije pogodovala davanju poslova u sektoru Đuri, poslovanje, prihod i.e. bilo bi katastrofalno, ovako je samo loše!

[emo_palacd]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

New Report

Close