Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Bit ce kvdje super rasplet 28.08. nakon skupstine i smanjenja kapitala. Napokon je dionicaratvo u nas pocelo poprimat prave obrise, dokapitalizacije, stecajevi, preuzimanja, restrukturiranja. To je ono cemu tezi svaki pravi dionicar. Neizvjesnost. A ne kao 2005 kada sto god da si kupio zaradio si 20% u dva dana. Vrijeme ce i pocistit spekulante, burekdzije i ostale, tako da samo pozdravljam takove odluke kao sto je ova kod ddjh.
Vrlo zanimljiv podatak kojeg nismo uočili da uprkos smanjenju nominale sa 100 na 80kn što se onako na “prvu loptu”kaže nepovoljno ali ustvari ovih 80kn(hvala kolega Krešo) predstavlja minimalnu cijenu po kojoj će se dokapitalizacija provesti a pozitivne stvari su da je cijena na burzi trenutno 10% ispod nove nominale i druga stvar koja je ovdje bitna kao što je g.Nenad iznio, ulaganje OMF pri tržišnoj kapitalizaciji većoj od 300 mil.kn.Mišljenja sam da će se ići prvo na smanjenje i upis po 80kn gdje će i mirovinci ulaziti da bi se prikupilo svježeg kapitala za buduće veće poslove neovisne od države a pritom mislim a ujedno mi je to i indikativno pripreme same tvrtke na nešto “veće”(možda Kuvajt i BOV-ovi)u svakom slučaju đuro ima znanje i proizvod za treća tržišta i sazrelo je vrijeme da se fokusira na izvoz a patria+kongsberg mogu samo doprinjeti što konkurentnijem proizvodu.ps.kad se stvari poslože ići će se i na povećanje tem.kapitala a onda znamo da se kreće u privatizaciju.[emo_smijesak]
Bit ce kvdje super rasplet 28.08. nakon skupstine i smanjenja kapitala. Napokon je dionicaratvo u nas pocelo poprimat prave obrise, dokapitalizacije, stecajevi, preuzimanja, restrukturiranja. To je ono cemu tezi svaki pravi dionicar. Neizvjesnost. A ne kao 2005 kada sto god da si kupio zaradio si 20% u dva dana. Vrijeme ce i pocistit spekulante, burekdzije i ostale, tako da samo pozdravljam takove odluke kao sto je ova kod ddjh.
Ti sebe čitaš što pišeš?
Bez uvrede, ali dosta je rečenica (ništa osobno) u svakom slučaju đuro ima znanje i proizvod za treća tržišta i sazrelo je vrijeme da se fokusira na izvoz a patria+kongsberg mogu samo doprinjeti što konkurentnijem, to su floksule koje više ne pale.
Kao što rekoh, cijena se branila u petak i obranila (iako prodaja nije bila baš jaka).
“Iz riječi u djela” u potpunosti se slažem kolega analiza,upravo zbog tog potencijala “na papiru”imam dionice i ova najavljena dokapitalizacija je prvi test navedene rečenice.[emo_smijesak]
Kolega domach
Sto ste htjeli kazat?
Ako mislite na pravopis to je ok. Ali sve ostalo je tako kako sam i reka!!
A zasto nebi bivsa ekipa pokrila taj dug. Koliko su bili na celu kompanije?
Ako ne mogu pokrit dug znaci da su bili nesposobni i namjerno doveli holding u postojece stanje. A su bili sposobni a politika ih natjerala da isisu lovu van, tada dorh neka pocinje radit svoj posao i privede doticne tamo gdje im je i mjesto. A mozda za nekoliko godina bude slicna prica kao sada s celnikom petrokemije kojem isplivavaju sve nekretnine na vidjelo.
Što znači kad imate gurua u dionici!!!
Pa taman rezultati da budu 20.milja kuna gubitak neda da padne
Kako misliš ne dozvoljava da padne? Pa cijena je fino zaronila. Sada se ova razina brani.
Naravno da se brani, u ovu cjenu je dobrano uračunat Kuvajt, ukoliko do realizacije ne dođe, jao!!!!