Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,10 | 2.371 | 157 | 15,20 | 18,00 | 0,00% |
Pa ako od tih prihoda nemaju ništa dobiti onda im ništa ne vrijede u pravu je domach. Po meni ova gornja vijest koju sam naveo je negativna…evo par negativnih stvari koje se mogu pročitati unutra
-Poslujemo stabilno , plaće stižu bla bla -> sve je to lijepo no jednom riječju nisu spomenuli dioničare !
-Plaće su rasle 4%,Božićnica i Uskrsnica isplaćene su u većim iznosima od dogovorenih -> Opet lijepo, nego…Pa vi imate JEDVA nekakvu dobit, ali zato se razbacujete lovom i isplaćujete veće Božićnice, Uskrsnice, dajete veće plače itd.
-Priznaju da im 90% prihoda ovisi o domaćem tržištu ! Biste li vi stvarno u ovoj situaciji u HR htjeli imati tvrtku kojoj 90% prohoda ovisi o domaćem tržištu, prvenstveno o samoj državi? Kako očekujete da će državna tvrtka , samom svom vlasniku državi naplaćivati poslove s velikim maržama? TU se krije jedan jako veliki odgovor na pitanje “pobogu, kako uz tolike prihode nemaju nikakvu dobit, odnosno čak stvaraju gubitke”.
-Jedino pozitivno je to sto pokušavaju se progurati na Bliski istok, no ta priča je jaaako u povojima. Tek kada se nešto konkretno napravi, potpiše neki konkretan ugovor i isporuče prvi proizvodi stranim kupcima onda možemo pričati o uspjehu DDJH.
Iz svega gore navedenoga ja vidim da je DDJH izuzetno dobra tvrtka za biti u njoj radnik, no izuzetno loša za biti dioničar.
Nemam dionice DDJH niti je ovo nagovor na kupnju/prodaju
U pravu si.
Ali i izvješće to potvrđuje, sve na papiru govori to isto.
Pošto imaju jednog kupca koji slabi jer mu slabi demografija tj porezna baza, oni praktično nemaju kupca osim jednog.
Taj jedan kupac im ruši marže(ako što kažeš) ali i konkurentnost zbog sigurnosti tog lošeg kupca.
Pa kada je DDJH uložio obziljno u CAPEX?!
ADPL premda nije ista industrija isto traži solidna ulaganja u dugotrajnu imovinu, samo u godinu i pol su potrošili 200 milijuna kuna – ali to je nužnost za daljnji razvoj.
U tako intenzivno kapitalnim firmama tek kad vidim da capex raste jako iznad stope amortizacije znam da se nesto događa i da se firma širi/obnavlja.
Naravno, kada imaš jednog kupca, to ti sve nije potrebno ali te na srednji rok ugrožava jer ti uništava konkurentnost, adaptaciju eventualnoj ekonomiji serija – praktični zaostaješ za konkurencijom.
Iskreno, sumnjam da će itko sa Bliskog Istoka raditi sa DDJH, bar dok su ovi na vlasti.
Vrlo bi ja rado da su DDJH i PTKM odlične firme i da posluju stvarno stabilno i da rastu, ali dog god imaju veze sa RH i dok god kadar upravlja, mislim da nista od toga.
haoren je pogodio u sridu; nigdje ni spomena dioničara.
To je jedan od naših najvećih problema: većina kompanija ne shvaća dioničarstvo ozbiljno, a tako isto ni naši investitori nisu svjesni da su zadnja rupa na svirali.
Lijepo vam je rekao Todorić nedavno, rečeno oslikava stanje uma kod vodstva većine izlistanih kompanija na zse: ‘dioničarstvo je nama bilo nužno zlo’.
Samo nekolicina d.d.-a je fer, profesionalna, vodi brigu i nastoji donijeti što veću dobit svojim vlasnicima-dioničarima.
Prva prodaja ispod prve kupnje[emo_zacudjen]
Vidi se i nalog na 30,00 kuna.
znači 700 mil do polugodišta? sada će domačica na to reći da im to ništa ne vrijedi jer nisu profitabilni [emo_smijeh][emo_smijeh]
[/quote]
Pitanje je da li se tih 700 mil kn odnosi samo na ovu godinu,ne pratim baš detaljno ali i ovaj zadnji ugovor sa MORH odnosi se na nekoliko godina.
Takvom zbrajanju prihoda je posebno sklona ekipa sa Vidukta npr. što je vrlo loše jer se stekne lažan dojam da će tekuća godina(barem po prihodima)biti fenomenalna.
Netko stalno lupa po kupnji, korekcija je počela 15.03. i još traje, skoro puna dva mjeseca i cijena je pala 15%. Zanima me, što će se dogoditi kada vani krene korekcija?
Opet se nekom žuri prodati.
Prva prodaja na 77,55, a kupnja na 78,06 kn.
Opet se nekom žuri prodati.
Prva prodaja na 77,55, a kupnja na 78,06 kn.
Misliš da bude do 70-75 kn?
Ovisi, 75 je moguće, za dalje ovisno o situaciji.
Ovisi, 75 je moguće, za dalje ovisno o situaciji.
uz ovakav rast svjetskih burzi, Đuro pada, hm, nije li to malo čudno???
uz ovakav rast svjetskih burzi, Đuro pada, hm, nije li to malo čudno???
[/quote]
Ma užas..daj zamisli kad ovo vani stane[emo_palacd]