Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
DDJH | 15,20 | 122 | 8 | 15,20 | 18,00 | 0,66% |
ako je proizvodnja borbenih oklopnih vozila za potrebe hrvatskih oružanih snaga pri samom završetku, Specijalna vozila Đure Đakovića nudit će ih, sukladno okvirnom sporazumu s Patrijom, i trećem tržištu. Prije nekoliko dana stigao im je službeni poziv Ministarstva obrane Kuvajta za pristupanje završnim testiranjima u toj bliskoistočnoj zemlji, uključujući i gađanja te probne vožnje. – Ponosan sam što smo postali glavni pregovarač i nositelj kompletnog posla oko prodaje borbenih oklopnih vozila Kuvajtu. Ušli smo u završni krug testiranja i nadamo se što skorijem pozitivnom odgovoru Kuvajćana – kaže Darko Grbac, izvršni direktor Specijalnih vozila i izvršni potpredsjednik divizije Obrana Đure Đakovića. Tržište regije najinteresantnije je Đuri Đakoviću za projekt BOV-a, a kao što je Kuvajt najizvjesniji potencijalni kupac za Specijalna vozila, za Patriju su to Ujedinjeni Arapski Emirati. Tu bi nositelj posla mogla biti Patria, a u slučaju pozitivnog ishoda u Đakoviću očekuju da će i oni u znatnom opsegu biti uključeni u taj posao. … Dodaje da Specijalna vozila jedina imaju Original Equipment Manufacturer (OEM), što znači da je vozilo proizvedeno u brodskoj tvrtki identično onome proizvedenom u Patriji. S tim certifikatom Brođani imaju puno pravo nastupa na trećem tržištu.
Sajam počinje 24.04. i taje do 26.04. , vrlo brzo ćemo štošta saznati btw.
U tijeku je usuglašavanje Memoranduma o suradnji na području obrane između Hrvatske i Kuvajta koji će definirati način suradnje dvaju ministarstva na područjima od uzajamnog interesa. Memorandum je preduvjet za jačanje gospodarskih odnosa dviju zemalja u području vojne industrije.
Vaš link …
@lanica
ako mene pitaš kolegice (ipak smo mi kolegice i moramo se držati zajedno), mislim da je članak naručen iz Jutarnjeg kao i onaj na LKRI, i obično ga stave nedjeljom, ništa bitno….[emo_smijeh]
Kolegice, samo da potvrdim da sam bio u pravu prilažem sljedeći link:
http://www.seebiz.eu/duro-dakovic-ne-postoji-sukob-izmedu-nas-ministarstva-i-patrije/ar-62425/
Ugodno večer!
Živio rođo, ti sve znaš
tenks stari, pravi si[emo_smijeh]
Prije svega nije izašao van nego je otpustio dionice, za nekoga je skupljao pa ih je sada otpustio. Ne širiti dezinformacije. Ostalo neću komentirati.
Što li se krije za druga tržišta pod citiram: Pismo namjere o suradnji na poslovima održavanja i modernizacije tenka M-84.
Pretpostavljam da to neće biti jedina vijest sa sajma[emo_smijesak]
Za sada stidljivih 100 milijuna od MORH-a, ali čini se da to nije sve